Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon cze 14, 2010 16:00 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

:wink: dziękujemy
Legnica

Post » Pon cze 14, 2010 17:48 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Halo halo czy kotu można podać Smecte? Podawałam psu na biegunki i pomogło ale czy można kotu? Może się ktoś wypowiedzieć?
Obrazek

zorba

Od: Śro lis 12, 2008 19:24

Post » Pon cze 14, 2010 18:09 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Czytałam że się podaje.
Muszę jutro weta popytać,czy w takim stanie w jakim jest Sasza jest to bezpieczne.
Legnica

Post » Pon cze 14, 2010 19:35 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Możesz też podawac Taninal - ziolowy lek przeciwbiegunkowy oraz wegiel. tylko że te dwa preparaty osobno tzn. jeden rano, drugi w południe i wieczorem.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon cze 14, 2010 19:52 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

No tak,ale jelita wciąż są wzdęte,wcześniej wet wyczuwał w nich zalegające masy kałowe,więc sama nie odważę się podać Saszy nawet wody nie przegotowanej,bo się zwyczajnie nie znam,nie wiem jak taki preparat moze zadziałać na "całokształt stanu organizmu" Saszy.
Legnica

Post » Pon cze 14, 2010 20:05 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Legnica mam że tak powiem doświadczenie "sra***kowo-wzdęciowe" u mojego sierściuszka na przystopowanie rozwolnienia daję mu pół tabletki Taninalu, to bezpieczny zdaniem wetów ziołowy specyfik, a na wzdęcia mój wet polecił podawanie espumisanu, ale ja bym u Saszki poczekała jeszcze, jak jedzenie nie przelatuje przez kota i jest jedna - dwie brzydkie kupy dziennie to nie jest źle, ogladałam zdjęcia Sasza dużo lepiej wygląda :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Pon cze 14, 2010 21:16 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Dzisiaj odwiedziła nas Edi100.
Prowokowała Saszę do zabawy,kusiła go szczurkowym ogonem.
Dłuuugo się opierał,a końcu nie wytrzymał i zaczał łapać łapką sznurkowy ogon.Na razie jedną łapeczką :lol: ale na początek moze być.
Przyjechała dzis karma dla Saszki,od olamichalska,całe 2 kg RC Intensinala,mamy więc zapas na jakis czas,będe tylko dokupować mu mokrą.Ale oprócz karmy,Sasza dostał wypasioną zabawke-ma ona mnóstwo kudłatych piłeczek,takich jak lubi,ale zadnej nie uda mu się połknać bo są przymocowane.Super wybór dla Saszy-dziękuję olamichalska :1luvu:
Jak baterie mi się w końcu naładuja porobię foty.
Legnica

Post » Wto cze 15, 2010 11:17 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Dzisiejszy dzień zaznaczę w kalendarzu :D a to dla tego ze w kuwecie Saszy,dzisiaj,po raz pierwszy,pojawił się normalny kupal.Nic dodatkowego nie podawałam i proszę...coś się poprawiło,oby na dłużej 8)
Legnica

Post » Wto cze 15, 2010 11:20 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

znaczy zaskoczył chłopak na intestinalu :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Wto cze 15, 2010 11:23 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Na Intensinalu i scannomune :ok:
Legnica

Post » Wto cze 15, 2010 11:48 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

smacznego dla Saszki :kotek:
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Wto cze 15, 2010 11:50 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Grzeczny kotek Obrazek - wraca do normy, odstresowuje się to i robi jak należy :wink:
No i prosze zapokazać prezent-niespodziankę :mrgreen:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto cze 15, 2010 17:34 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

Próbowałam,długo i cierpliwie próbowałam zaszaleć z Saszą.
Otworzyłam klatkę,kiciałam,prosiłam,mówiłam -nie chciał wyjść,nawet nie chciał podejść,więc po pół godzinie proszenia,ja podeszłam do niego:
15 minut pokazywałam mu zabawkę,dzwoniąc i machając "paluchami"
Obrazek
po 45 minutach moich wygłupów
Obrazek
Legnica

Post » Wto cze 15, 2010 17:36 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

O żesz ... ale zainteresowany kotek - zwyczajnie oszalał na punkcie tej zabawki Obrazek

skąd ja to znam ... moje zwykle nawet nie spojrzą na zabawki, które w mojej opinii są absolutnie fantastyczne - trudno kotu dogodzić :ryk:
Ostatnio edytowano Wto cze 15, 2010 17:38 przez Willow_, łącznie edytowano 1 raz

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Wto cze 15, 2010 17:37 Re: Był głodny.Chory senior Sasza prosi o datki na leki i karmę.

po godzinie
Obrazek
po kolejnych próbach zaciekawienia go "tańczącymi paluchami":
Obrazek
Legnica

[poprzednia][następna]