ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 7:21 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

No widzisz, niektórzy Duzi są naprawdę super.
Nie przeszkadzają w spaniu, dają czasem coś smakowitego do jedzenia. Oczywiście płacą także rachunki za koci dom ale to chyba Ciebie aż tak nie interesuje.
Można im czasem pozwolić na głaski i nawet na zrobienie fotki.
My też mamy spokój. Duża nam nie przeszkadza. Wychodzi często z domu. Mówi, że do pracy ale kto to wie? Jak wraca przynosi zawsze coś smacznego do jedzenia. Taki dom nam się podoba.
Pozdrawiamy:
Zuza, Zula, Misiek, Dyzio i Tolo
Gapcio też :1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Śro cze 09, 2010 0:32 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ania_NSP pisze:No widzisz, niektórzy Duzi są naprawdę super.
Nie przeszkadzają w spaniu, dają czasem coś smakowitego do jedzenia. Oczywiście płacą także rachunki za koci dom ale to chyba Ciebie aż tak nie interesuje.
Można im czasem pozwolić na głaski i nawet na zrobienie fotki.
My też mamy spokój. Duża nam nie przeszkadza. Wychodzi często z domu. Mówi, że do pracy ale kto to wie? Jak wraca przynosi zawsze coś smacznego do jedzenia. Taki dom nam się podoba.
Pozdrawiamy:
Zuza, Zula, Misiek, Dyzio i Tolo
Gapcio też :1luvu:

Dzięki za pozdrowienia. Mi to w ogole nie prszysło do głowy, ze tak może być. Tam gdzie mieszkałem było duzo moich kumpli i tylko jedna Duża, ktorej nie zawsze zdążyłem zobaczyć. A potem w ogole bez Dużej mieszkałem. Ja nie wiedziałem że tak może być. Tu, gdzie teraz jestem, też są inne koty - syczą na mnie, chyba mnie widzą, muszę się z nimi sprobować dogadać.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro cze 09, 2010 8:42 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Zobaczysz, będzie dobrze. Kotki muszą Ciebie poznać. Nie chowaj się w kątach. Możesz się z nimi bawić. My lubimy gonitwy po całym domu i wskakiwanie na okna i szafki. Można także trochę się pobawić zjeżdżając po zasłonach. Trochę się już jedna podarła ale Duża nie była zła. Lubimy także kartony i nakrętki od butelek. Ty masz dużo kartonów do zabawy. Spróbuj, będzie wspaniała zabawa. :ok: :ok: :ok:

Ania_NSP

Post » Śro cze 09, 2010 11:25 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

za adaptację i dogadanie się ze stadem! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Czw cze 10, 2010 6:47 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Śliczne pozdrowienia dla Ariego i całego kocio-ludzkiego towarzystwa :lol: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pt cze 11, 2010 5:49 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari już pewnie bawi się z innymi kotkami w DT.
Mam nadzieję, że upały nie bardzo Mu doskwierają.
Koty chyba lubią jak jest bardzo ciepło.
Moje wygrzewają się na parapetach okiennych.
Marzeniu kiedy Ari dojrzeje do adopcji chętnie zrobię ogłoszenia.

Ania_NSP

Post » Pt cze 11, 2010 6:31 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ania_NSP pisze:Ari już pewnie bawi się z innymi kotkami w DT.
Mam nadzieję, że upały nie bardzo Mu doskwierają.
Koty chyba lubią jak jest bardzo ciepło.
Moje wygrzewają się na parapetach okiennych.
Marzeniu kiedy Ari dojrzeje do adopcji chętnie zrobię ogłoszenia.

Mam nadzieję, że jest tak jak przypuszczasz :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Jeśli chodzi o ogłoszenia to sama się zastanawiam, czy już zaczynać ogłaszanie.. :?: :?:

Marzenia11

Post » Pt cze 11, 2010 19:36 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Gorąco. Martwiłem się trochę jak zniosę kolejną podróż Przecież minęły 2 tygodnie, więc trzeba jechać dalej. Ale nie pojechałem! Mogę tu zostać? Tu fajnie jest. Trochę się boję kotów, jedna ucieka przede mną, druga na mnie starsznie syczy, a trzecia coś ode mnie chce. Boję się, bo może będę musiał uciekać, może mnie znów pogryzą. Na szczęście mam swoje niejsce w szafie. Ale może mi nie zrobią krzywdy? jeszcze troche popatrzę i jeśli nie będzie źle to sprobuję się dowiedzieć czego ta mała ode mnie chce.

Marzenia11

Post » Nie cze 13, 2010 5:07 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Może pozwolą Tobie trochę zostać??? W Twoim obecnym domku jest tak przyjemnie.
My tez czasem śpimy w szafie. Duża nawet nam zrobiła tam legowisko.
Jednak trochę wychodź z tej szafy. Kotki chcą Ciebie poznać. Nie martw się, że trochę syczą na Ciebie. Poznasz też lepiej Dużych.
Słodkich snów w szafie i na kanapie. Wesołej zabawy z kotkami :1luvu:

Ania_NSP

Post » Nie cze 13, 2010 7:58 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Coraz bardziej mi się tu podoba. Dostaję do jedzenia mięso, chodzę sobie po pokojach, ale do szafy nie wpuszczam nikogo. NIKOGO. To MOJE miejsce, niech każdy wie. Jak Duża zagląda za często to syknę, niech od razu się nauczy, że nie wolno mi przeszkadzać.

Marzenia11

Post » Nie cze 13, 2010 21:23 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari czuje się coraz swobodniej, przy czym "coraz" oznacza naprawdę minimalne zmiany.. w przypadku tak przerazonego kotka przyjmuje się zupełnie inną perspektywę i inne są oczekiwania..
W każdym razie jest coraz odwazniejszy i częściej wychodzi z szafy w dzień i o to chodzi, prawda? :wink: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon cze 14, 2010 7:17 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

O to chodzi. Nie oczekujemy szybkich zmian. Już teraz mnie cieszy, że Ari czuje się coraz lepiej w DT. Piękny Kocurro nareszcie się przekona, że w takim domku może być super :ok: :1luvu:

Ania_NSP

Post » Pon cze 14, 2010 7:26 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Wspaniale!!! Każdy, nawet najmniejszy postęp to wielka sprawa, wielka radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ari przeszedł tyle, że wycofał się zupełnie, teraz nareszcie powolutku może wracać do życia :D :D :D
KMagda :1luvu: wielkie Ci dzięki za ratunek i szansę jaką dałaś Ariemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 14, 2010 7:26 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

:ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Wto cze 15, 2010 5:38 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

jerzykowka pisze:Wspaniale!!! Każdy, nawet najmniejszy postęp to wielka sprawa, wielka radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ari przeszedł tyle, że wycofał się zupełnie, teraz nareszcie powolutku może wracać do życia :D :D :D
KMagda :1luvu: wielkie Ci dzięki za ratunek i szansę jaką dałaś Ariemu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

podpisuję się pod tym obiema ręcami i wszystkimi kocimi łapkami :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]