SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 14, 2010 16:32 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Gibutkowa pisze:
BOZENAZWISNIEWA pisze:Ten kot z 'wybuchajacym"okiem podobnym do oka Kosmitki(TM)...szybko do okulisty trzeba... :(

Też o tym pomyślałam :roll: i przypomniała mi się Kosmitka :cry:

Dla tego kocia (nie wiem, jakiej jest płci) bardzo przydałby się DT, choć wiem, że w sezonie kociakowym nikła na to szansa :(
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Pon cze 14, 2010 16:33 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Drugie oko też ma jakieś dziwne - źrenica nie ma jednolitego koloru, miejscami jest jakby wyblakła.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon cze 14, 2010 17:23 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Ten kot trafił po wypadku już jakiś czas temu - prawdopodobnie przejechał go samochód, siedział długo w izolatce i sie długo kurował - oczy w ogóle miał czerwone i przekrwione gdzieś nawet mam jego zdjęcie z 1 dnia przybycia do schronu... teraz jest już z nim lepiej, porusza sie, je, ale przez swój wypadek słabiej widzi.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pon cze 14, 2010 18:17 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Właśnie dostałam info że z wczorajszych 9 kotków w Arkadach zostały już tylko 3 - reszta jest w domku. Zapomniałam się tylko spytać czy Zbigniew poszedł do domku (to taki kotek najbardziej wszędobylski co latał po sklepie z pipczacą obróżką :lol: )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon cze 14, 2010 18:37 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

_leśna_ pisze:Ten kot trafił po wypadku już jakiś czas temu - prawdopodobnie przejechał go samochód, siedział długo w izolatce i sie długo kurował - oczy w ogóle miał czerwone i przekrwione gdzieś nawet mam jego zdjęcie z 1 dnia przybycia do schronu... teraz jest już z nim lepiej, porusza sie, je, ale przez swój wypadek słabiej widzi.

zachowuje sie jak normalny kot w zasadzie, ale te oczy wygladaja zle, jedno wyglada jakby w ogole bylo niewidome, w drugim jest zesputa zrenica. mam nadzieje, ze to nie bedzie postepowac :(

Kruszyna: co z tymi malenstwami? :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pon cze 14, 2010 18:40 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Zostały 3 :| Jak ja byłam to były chyba dwa czarnuszki i ta maluszki bodajże 3 czy 4 już nie pamiętam :wink:
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Pon cze 14, 2010 19:15 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Edit: Kasuję niepotwierdzoną informację - Kruszyna jutro będzie w schronie to napisze.

W Arkadach są 3 kotki które mają już zaklepane domki, jutrom pojada tam jeszcze 4 podrostki. I poza tymi maluszkami z mamusią nie ma jak na razie więcej maluchów. A z maluszkami jest naprawdę źle :(
Jeżeli któryś z DT mógłby zrobić "podmiankę" tzn odchowane kotki dać do kącika do Arkad a wziąć te maluszki to można się kontaktować z P. Domańską.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Pon cze 14, 2010 19:48 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Kruszyna pisze:
Agness78 pisze:
Kasia od Behemotha pisze:Obrazek

Chciałam tylko dodać że te kociaki są małymi miziakami. Wydawało mi się że wszystkie małe kotki sie boją, a te podchodzą, chwytają za palec i bezczelnie miau na człowieka robią

One są poprostu cuuuuuuudne :1luvu: przydałby się dla nich DT, są śliczne, szybko domki by znalazły :ok:

Dostałam informację, że te maluchy nie mają się najlepiej :(

DT dla maluszków pilnie poszukiwane!!!

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pon cze 14, 2010 20:40 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Dziś spotkałam na przystanku obok schroniska człowieka który adoptował buro-białą kociczkę z arkad,a teraz leczy jej chore oczko.

Szkoda tych maluchów (mam absolutny zakaz przynoszenia do domu jakichkolwiek kotów). Wiadomo co z nimi?

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pon cze 14, 2010 21:10 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Jeśli biało-bura kotka, to jest to kotek z mojej pierwszej "dostawy" - z tej samej, z której był Zbych :)

Jutro rano się dowiem, co z nimi i dam znać.
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon cze 14, 2010 21:13 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Kasiu, a jak SWPSowa koteczka? Pojawia się jeszcze?
Obrazek

Kruszyna

Post » Pon cze 14, 2010 21:59 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Siedzi na dziedzińcu swps, ma wodę, wypasiona jest i krąży dumnie pomiędzy studentami ;)

Kasia od Behemotha

Od: Śro wrz 09, 2009 21:04

Post » Pon cze 14, 2010 22:06 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

buuu jak mi szkoda tych koteczkow :( sa takie slodkie. jeden z nich (ciemny burasek po lewej) byl caly czas taki cichy i skulony (widac to zareszta na zdjeciu), reszta byla calkiem zwawa :(
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Wto cze 15, 2010 9:44 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

Czarnuszki z tego zdjęcia (są na froncie) nie przeżyły :( :cry: ale one były w bardzo złym stanie i nie były dziećmi tej mamuśki ze zdjęcia, były dużo mniejsze od pozostałej trójki. Pozostała trójka - czyli burasek i dwie krówki jadą właśnie do Arkad do kącika adopcyjnego bo one już same jedzą a i kupki im się unormowały, z resztą tam się nimi zaopiekują a szkoda żeby w schronie siedziały i coś podłapały dodatkowo. Oprócz tego jeszcze te czarnuszki jadą o których wczoraj pisałam - sztuk 3 (nie wiem czy jeden został adoptowany czy tez nie przeżył bo były 4 podrostki, albo jest leczony - nie pamiętam Kruszyna wróci z Arkad to napisze dokładnie) i do tego jeszcze jeden buras co go dziś przynieśli tez jedzie do Arkad. W sumie 7 drących się przeraźliwie kociaków (słyszałam :mrgreen: ) jedzie z Ciocią Kruszyną do kącika adopcyjnego do Arkad :ok: Jeden kotek z Arkad adoptowany był dziś w schronie u weta na leczeniu oczek. Poza tym kociaków do adopcji jak na razie nie ma, jest kilka małych na leczeniu na tyłach (chyba u Leśnej) ale one nie do wydania normalnie, jak się podleczą im oczka to pójdą do adopcji :ok:

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Wto cze 15, 2010 10:44 Re: SchronWro fot. str. 42 szukamy wolontariuszy :)

:cry: biedne czarnuszki :cry: :cry: :cry:
Oby choć tamtym sie poszczęściło i znalazły fajne domki...

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]