Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie...(')

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 14, 2010 8:21 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

ciekawe czy Księżniczka Maja już troszkę się "odfoszyła" :wink:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Pon cze 14, 2010 8:58 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

magdaradek pisze:ciekawe czy Księżniczka Maja już troszkę się "odfoszyła" :wink:

Właśnie, właśnie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 14, 2010 9:07 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

no też czekam na wieści od Słoniątka i Siostrzyczki :ok: :1luvu:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon cze 14, 2010 9:37 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Księżniczka, a może raczej Wojowniczka Maja faktycznie się odfoszyła :wink: Ciekawość wygrała ze strachem :ok: Mieliśmy wczoraj niezłe kino wieczorem, obserwując ich pierwsze kontakty :D Mina zdziwionej Majki jest po prostu bezcenna :ryk: Gadały do siebie jak najęte, ostrożnie obwąchiwały raz na jakiś czas, ale głównie Majka śledziła każdy krok Ludwiczka, będąc zawsze trochę wyżej od niego - a to na biurku, a to na komodzie :lol:
Dziś od rana było podobnie, do momentu aż Majka poczuła się zbyt swobodnie i chciała pacnąć Ludwisia łapką (ale niezbyt zdecydowanie i bez pazurków). On jest łagodnym misiem, ale w kasze sobie dmuchać nie da, więc pogonił panne. No i na tym był koniec spokojnego, przyjacielskiego poznawania się :roll: Troszkę się pogoniły po mieszkaniu, Maja powarczała, a teraz śpią - Ludwik na kanapie, a Maja w łazience. Na szczęście nie było w tym wiele agresji, raczej próba sił psychicznych :wink: Szkoda że muszę niedługo wyjść z domu, bo jestem strasznie ciekawa czy jak wstaną to nadal będą się gonić czy wrócą do gruchania do siebie.

LaraAnn

Od: Wto wrz 01, 2009 19:02

Post » Pon cze 14, 2010 9:48 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

:ryk: :1luvu:
****** Atan ['] 21.02.2001 - 21.10.2013 ****** Lideczka ['] 2006 - 21.04.2015 ****** Ares ['] 02.12.2013 - 03.06.2016 ****** SaBunia 2006 - 31.10.2017 pękło mi serce

atla

Od: Wto wrz 29, 2009 8:20

Post » Pon cze 14, 2010 10:03 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Koty raczej staraj się unikać bezpośrednich starć, opierają się na walce psychicznej, ale czasami dochodzi do łapoczynów.
Trzymam kciuki za zaprzyjaźnienie :ok:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon cze 14, 2010 12:26 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

LaraAnn, to że Ludwiczek pogonił Majkę, wcale nie musiało oznaczać pogonienia w ramach straszenia, a po prostu zabawę :) zresztą w przypadku Ludwiczka, raczej nic innego w grę nie wchodzi. Ludwik tak się ganiał z moimi kotami. To taki berek koci. Kicia go łapką "ganiasz!" no to on gania :mrgreen:
Myślę, że to będzie super przyjaźń :piwa:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 14, 2010 12:35 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Za super przyjaźń, na którą już się zanosi :piwa:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon cze 14, 2010 12:47 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Ludwiś to najłagodniejszy kot jakiego w życiu spotkałam, więc to faktycznie pewnie była zabawa w berka :D Tylko Maja tego nie rozumiała i uciekała przestraszona, a potem warczała :roll:
Nim wyszłam z domu młode zdążyły wstać i już się nie ganiały, tylko spokojnie niuchały i obserwowały :1luvu:
Też jestem bardzo dobrej myśli co do ich szybkiej przyjaźni :piwa:

Muszę też napisać że Ludwiś zadziwia mnie na każdym kroku :) Wczoraj odwiedziła mnie koleżanka. Ludwiś w tym czasie spał na swoim ulubionym fotelu i nie dosyć że nie uciekł na jej widok, to pozwolił się jej pogłaskać 8O Oczywiście nie zawsze tak jest, dziś np. raz uciekł przede mną kiedy chciałam do niego podejść, ale ogólnie jestem pod wrażeniem tego jak dzielnie znosi zmianę domku :ok:

LaraAnn

Post » Pon cze 14, 2010 12:56 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

mój Miś.......dzielny jest bardzo! Wie już, że ludź to krzywdy nie robi. Z tym głaskaniem to on czasem tak ma. Jak uzna, że ruch jest zbyt szybki i gwałtowny to ucieka. Aha - lubi drapania po pleckach :)
A jak z jedzonkiem? Kłopotów nie ma?
Jeszcze o jednym Was uprzedzę. Ludwik miał u nas ksywkę "górnik", bo w kuwecie na zakopywaniu urobku potrafił spędzać dobre 10 minut, skwapliwie usypując cały piach pod jedną ściana kuwety. Zawsze mnie tym budził. Całe szczęście, że obydwie kuwety macie kryte :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 14, 2010 13:51 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

magdaradek pisze:mój Miś.......dzielny jest bardzo! Wie już, że ludź to krzywdy nie robi. Z tym głaskaniem to on czasem tak ma. Jak uzna, że ruch jest zbyt szybki i gwałtowny to ucieka. Aha - lubi drapania po pleckach :)
A jak z jedzonkiem? Kłopotów nie ma?
Jeszcze o jednym Was uprzedzę. Ludwik miał u nas ksywkę "górnik", bo w kuwecie na zakopywaniu urobku potrafił spędzać dobre 10 minut, skwapliwie usypując cały piach pod jedną ściana kuwety. Zawsze mnie tym budził. Całe szczęście, że obydwie kuwety macie kryte :mrgreen:

Cały mój Piorunek, jestem normalnie w szoku że mój kocio ma takiego sobowtóra!! 8O :ryk:

sisay

Od: Pon cze 18, 2007 12:18

Post » Pon cze 14, 2010 14:03 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Z jedzonkiem nie mamy żadnych problemów :) Zwłaszcza suche znika w zastraszającym tempie, bo oba takie chrupkolubne :wink: Będę je powoli przestawiała na tę karmę weterynaryjną dla kastratów/sterylizowanych. Niestety ona jest innej firmy niż ta którą jedzą teraz, więc mam prośbę o rady w jaki sposób najlepiej wprowadzać takie zmiany, żeby po pierwsze koty nie odmówiły jedzenia nowego, a po drugie nie miały jakiś problemów z brzuszkami.

Drugą kuwetę krytą kupiliśmy celowo, bo czytałam na forum że z Ludwika górnik :lol: Zresztą Maja ma podobne upodobania :lol: Czasem jak słyszę jak Ludwiczek kopie w dno kuwety to się boję że się do sąsiadów dokopie :smiech3:

LaraAnn

Post » Pon cze 14, 2010 14:12 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

co do karmy, to proponuję kupić na wagę np. pół kilo i zmieszać z tą karmą, którą jedzą teraz i stopniowo zwiększać, przy okazji patrząc, czy im nowe smakuje :)
aż proporcje staną się odwrotne, aż do całkowitego przejścia na właściwą karmę.
A jaką zamierzasz kupić karmę dla kastratów?
Obrazek

magdaradek

Post » Pon cze 14, 2010 14:19 Re: Ludwiczek najpiękniejszy kot na świecie został Poznaniakiem

Już kupiliśmy... SPECIFIC Neutered Young. Polecił nam ją weterynarz, bo nie wiedzieliśmy jak rozwiązać problem że będziemy mieć kocura i kotke i na pewno będą sobie wzajemnie wyjadać karmę. A ta jest dla obu płci jedna. Mam nadzieję że im zasmakuje...

LaraAnn

[poprzednia][następna]