Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 23:00 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Filomen pisze:mnie tez jest przykro i Asi z For Animals pewnie tez, napracowałysmy się nad pismami, molestowaniem telefonicznym, spotkaniami itd, ale trzeba schować ambicje do kieszeni. wierzę ze SOS ma doswiadczenie, dobrą wole i na pewno sie dogadamy co do współpracy. na pewno przyczynilismy się do tej szybkiej decyzji skoro inicjatywa była ze strony dyrektora MZUK. To jest pierwszy krok do zwyciestwa a liczy sie dobro zwierzat. jesli nasz praca im cokolwiek pomoze, to super :D

Ewuniu to że doszło do podpisania umowy o wolontariat to jest tylko i wyłącznie Twoją zasługą bez Ciebie i Twojego zaangażowania nigdy by nie doszło do podpisania tej umowy walczyłaś o to jak lwica :wink: i to trzeba wyrażnie powiedzieć od poczatku tego roku, jakoś tym tematem w między czasie nikt się nie zajął nikt nie pomagał i nikt się nie zainteresował i wszyscy nasze schronisko mieli w głębokim poważaniu :( a co z tego wszystkiego wynikie to pozyjemy i zobaczymy, mnie osobiście nic tak nie wkurza jak przypisywanie sobie czegoś - w kierunku czego palcem w bucie się nie ruszyło :(
cały ten dyrektor i kierownik to są z przeproszeniem ostatnie złamasy, które w dupie mają dobro zwierząt i inne rzeczy martwią się tylko i wyłacznie o własne dupy i stołki i o to żeby nie mieć żadnych problemów.
W Kociej Chatce w miarę spokojnie Tigrusia po sterylizacji i Rambo po kastracji ok :ok: jutro podjadę z Tańką na testy mam nadzieję, że będzie wszystko ok i w poniedziałek Mara bęzie ją mogla zabrać do DT, a Tigrusia wróci po sterylizacji do DT.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Nie cze 13, 2010 1:19 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

Madziula pisze:kropeczko: śliczności :)

czytał kto wczorajszy sosnowiecki dziennik zachodni ??
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Madziula nie czytałam artykułu wcześniej chociaż wiedziałam bo dostałam namiary sms-owe i nie tylko w tej sprawie ,ale także w sprawie olbrzymiej ilości kotów na hucie Cedler i na kopalni kazimierz - Juliusz, masakryczne sprawy, choć teraz kiedy schronisko w Sosowcu podpisało umowę w sprawie wolontariatu z Fundacja SOS możemy sobie schronisko odpuścić bo Fundacja profesjonalnie się naszymi kotami zajmie :D my tu jesteśmy zbędne i super sprawa :D super cieszę się bardzo :D a my możemy sie zająć kotami w terenie :D postaramy się coś w tej sprawie zdziałać

terenia1

Post » Nie cze 13, 2010 8:09 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

gosiakot pisze:
BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim tym osobom , które zdecydowały się oddać głos na białostockie kotkowo w ankiecie krakvetu :catmilk: Jakby ktoś jeszcze miał ochotę , serdecznie proszę w imieniu Agaty o kliknięcie
viewtopic.php?f=1&t=112159 :1luvu:

Ale jakby ktoś wolał zgłosować na kogoś innego to ja agituje na p.Zosie 8) viewtopic.php?f=1&t=112159
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Nie cze 13, 2010 11:37 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:
Madziula pisze:kropeczko: śliczności :)

czytał kto wczorajszy sosnowiecki dziennik zachodni ??
http://sosnowiec.naszemiasto.pl/artykul ... ,id,t.html

Madziula nie czytałam artykułu wcześniej chociaż wiedziałam bo dostałam namiary sms-owe i nie tylko w tej sprawie ,ale także w sprawie olbrzymiej ilości kotów na hucie Cedler i na kopalni kazimierz - Juliusz, masakryczne sprawy, choć teraz kiedy schronisko w Sosowcu podpisało umowę w sprawie wolontariatu z Fundacja SOS możemy sobie schronisko odpuścić bo Fundacja profesjonalnie się naszymi kotami zajmie :D my tu jesteśmy zbędne i super sprawa :D super cieszę się bardzo :D a my możemy sie zająć kotami w terenie :D postaramy się coś w tej sprawie zdziałać

słyszałam, że gdzieś na narutowicza w bloku jest podobna sytuacja
jest kotka ciężarna
sąsiedzi się buntują że jest dokarmiana
straszą karmicielkę aż strach pomyśleć co się stanie z kociakami jak się urodzą
o ile się urodzą bo chcą ją złapać i wyciachać ale nie wiadomo czy nie za późno
jest tam pewna kobieta z mojego osiedla, która chodzi do matki i też kicie dokarmia
myślą nad jej złapaniem bo boją się o jej zdrowie i nie tylko ale jest dzikawa bo ludzie ją źle traktują
tylko muszą znaleźć miejsce dla niej
nawet nie wiem czy ta kobieta czasem nie kontaktowała się z którąś z was
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Nie cze 13, 2010 13:04 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ale czy to oznacza że my nie będziemy mieć wstępu do schroniska żeby zabierać koty czy tylko SOS będzie miał tam wstęp ?

To by było trochę niesprawiedliwe dla nas, gdyby nam powiedziano że , nie możemy zabierać kotów a zrobiłiśmy dla niech nie mało :|
Obrazek
viewtopic.php?f=1&t=116684&start=45
http://nadziejanadom.org/
Ludwiczek[']; Kinia[']; Balbinka[']; Kleo ['] - mój kochany miś

Kleo

Od: Sob sty 12, 2008 15:50

Post » Nie cze 13, 2010 13:23 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Kleo pisze:Ale czy to oznacza że my nie będziemy mieć wstępu do schroniska żeby zabierać koty czy tylko SOS będzie miał tam wstęp ?

To by było trochę niesprawiedliwe dla nas, gdyby nam powiedziano że , nie możemy zabierać kotów a zrobiłiśmy dla niech nie mało :|

spokojnie
spotkamy się w tym tygodniu z SOS i ustalimy zasady współpracy, wierze ze sie dogadamy :D

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie cze 13, 2010 13:42 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

przeczytałam Wasze wpisy
i az zadzwoniłam do Anety

ona jest u b.chorej babci od piatku, nie mogła nic napisać.

Nie wyobraża sobie oczywiście nikt wolontariatu kociego w Sosnowcu bez Was.
Przeciez od lat pomagacie tym kotom.
Każdy może podpisać umowę wolontariacką.
Tak samo i u nas, i my z niekochanych mamy podpisaną i ludzie całkiem z zewnątrz.
Zresztą każdy wolontariusz jest naprawdę na wagę złota.
Wierzcie, ze w Katowicach do psów przychodzą tłumy, a koci wolontariusze z zewnątrz to tylko dwie osoby
Jak zgłasza sie ktos nowy, to ja juz nawet nie pytam , bo i tak wszyscy przychodzą do psów.
Tylko trzeba być systematycznym i naprawdę chcieć coś w schronisku robić.
Przyszło do naszego schroniska tez kilka osób na samym początku, raz, no może dwa i im sie znudziło.

strasznie to smutne
jak tak czasem zaglądam do Paluchowego wątku , to też kocich wolontariuszy jest prawie zero
:(

trzymam za powodzenie :ok:

mam nadzieję ,że każdemu najbardziej na zwierzętach po prostu zależy :wink:
i że powoli sosnowieckie schronisko zacznie być dla nich bardziej przyjazne
Pewnie nie w tydzień, ale ... ,, nie od razu Kraków zbudowano,,

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Nie cze 13, 2010 15:33 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

gosiakot pisze:
BARDZO DZIĘKUJĘ wszystkim tym osobom , które zdecydowały się oddać głos na białostockie kotkowo w ankiecie krakvetu :catmilk: Jakby ktoś jeszcze miał ochotę , serdecznie proszę w imieniu Agaty o kliknięcie
viewtopic.php?f=1&t=112159 :1luvu:

:ok: :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Nie cze 13, 2010 17:19 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

witam się popołudniowo
Obrazek

Madziula

Post » Nie cze 13, 2010 19:00 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen ma rację. Spotkamy się i wszystko się dogadać. Nawet przez chwilę nie myślałyśmy, żeby osoby zajmujące się dotąd kotami schroniskowymi miały być pominięte, tylko, że to będzie musiało mieć już uzgodnione ramy. A są one dość obszerne. Każdy znajdzie swoje miejsce.

lisek

Od: Pon lip 02, 2007 6:51

Post » Nie cze 13, 2010 20:39 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

to ja poczekam kiedy bedzie pierwsze spotkanie przyszlych wolontariuszy :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Nie cze 13, 2010 20:42 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

dziewczyny zobaczycie wszystko będzie dobrze, po prostu ta decyzja to zaskoczenie dla nas wszystkich i pewnie stąd te emocje. Nic tak bardzo nie ucieszyłoby urzędasów jak to bysmy się nie dogadały. Idziemy do przodu bo bardzo dużo pracy przed nami.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Nie cze 13, 2010 21:08 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Ja uważam że wszystko bedzie dobrze i dogadamy sie jezeli chodzi o koci wolontariat w naszym schronisku.Najważniejsze jest że w ogóle, cokolwiek się ruszyło w tym pierniczonym syfie :ok:

Ewa jak bedziecie rozmawiały z dziewczynami z SOS zorientujcie się na jakich zasadach działa strona schroniskowa.99% kotów które do nas trafiają sa właśnie ze schroniska.Jak widzę ogłoszenia psów uzupełniane sa na bierząco.Kotów w kąciku adopcyjnym jest zero :roll:
24 maja wysłałam zapytanie czy administrator umieści nasze koty w owym kąciku,dostałam pozytywną odpowiedź.26.05 podesłałam wszystkie materiały.Myślałam że jak wrócę ze szpitala będziemy miały ogłoszenia na str adopcyjnej ,a tu dupa ,niestety nadal nie ma ogłoszeń :(

.

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie cze 13, 2010 21:38 Re: K.Chatka-LINK DO PETYCJI W SPRAWIE WOLONTARIATU STR .1

terenia1 pisze:NASTĘPNY TYDZIEŃ

PON(14.06) R MONIKA W BEATKA
WTO(15.06) R ..... W BOŻENA
ŚRO(16.06) R DOROTKA W TERESA
CZW(17.06) R ..... W BEATKA
PIĄ(18.06) R ..... W BOŻENA
SOB(19.06) R MARTYNA W AGNIESZKA
NIED(20.06) R BOŻENA W TERESA
Dorotka dzięki wielkie :D

Dyżury wieczorne w kociarni mamy obstawione brakuje nam jeszcze trzech dyżurów rannych - gdyby ktoś się chciał wpisać to zapraszam :D

terenia1

Post » Pon cze 14, 2010 6:41 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

dzień dobry poniedziałkowo
Obrazek

Madziula

[poprzednia][następna]