DZIAŁKI NA JAGIELOŃSKIEJ ZAKAZ DOKARMIANIA KOTÓW !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 16:08 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

następny

Potrzebna sucha karma – w miarę dobra – choć do końca miesiąca czerwca bo będę karmic codziennie aż nie opadnie woda – puszki kitte kat jak można – jak nie to kupię sama , przezroczyste miseczki lub inne - wielkość coś po dużych lodach i na odrobaczanie – proszek lub sama nie wiem co , tylko nie wiem czy to nie za wcześnie .Poproszę o informację

Iza
Obrazek

dorcia44

Od: Pt maja 19, 2006 20:20

Post » Pt cze 11, 2010 18:38 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

Pani Izo,
mamy w chacie remont rozgrzebany, dlatego nas nie było.
Ale jutro możemy być, przywieziemy jakieś puszki, trochę puriny, nie ma sprawy.
Jeśli złapiemy jakiegoś, to zawieziemy do weta, nie ma sprawy.
Ale klucz ma tylko Pani.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Pt cze 11, 2010 19:02 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

:!:
ObrazekObrazekObrazek

sherina

Od: Pt kwi 18, 2008 19:45

Post » Pt cze 11, 2010 19:34 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

Drugi klucz do działek ja mam.Jakby był potrzebny,mogę go podrzucić jutro jak będę jechać na uczelnię.

miniboni17

Od: Pon cze 22, 2009 20:41

Post » Pt cze 11, 2010 21:31 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

Na razie nie jestem w stanie wejść tam sama, musi opaść woda, nie mam kaloszy ani woderów.
Przez wodę dotąd nie udalo mi się zobaczyć wszystkich miejsc, w których karmi p. Iza.

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob cze 12, 2010 11:39 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

jedziemy na działki wieczorkiem .

POMOC BARDZO POTRZEBNA :!: :!: :!:
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 12, 2010 14:24 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

JEŻELI DOTRZEMY DO MALUCHÓW LUB MALUCHA CZY ZNAJDZIE SIĘ DT ??????
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 12, 2010 16:43 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

PODRZUCĘ
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 12, 2010 21:29 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

WRÓCIŁYŚMY .
Wrażenia straszne ,wszystko w wodzie ,smród i syf ,koty mokre i osowiałe ,mało ich widziałam ,ale to co widziałam wystarczy :cry:
Woda miejscami pod tyłek .
Widziałam jak koty jadły ze szczurami .
widziałam jak Iza dzwiga wielka torbę wypełnioną suchym i mokrym jedzeniem i butlę czystej wody ,obowiązkowo miseczki ,ciągnie tą torbę w tej wodzie ,deszcz leje ale tam czekają koty ,nie wiem skąd ma tyle siły ,tyle wytrwałości ,to bardzo drobniutka kobieta.
Wiosna ,lato ,jesień ,zima ,jak daje sobie radę ?????

Zlokalizowałyśmy kotkę z kociakiem ,farciarzem,niestety Zofia zamknęła na kłódkę komórkę i nie miałyśmy jak wyciągnąć :? kociak chory ,oczy zaropiałe .
Jutro robimy powtórkę .

wyjście mają tylko w wodę :cry: Zofia kociaka trzymała w dłoni ,mogła oddać Izie ,wolała narazić go i wsadzić do komórki pełnej wody .

jesteśmy mokre ,mimo woderów ,ja miała kurtkę przeciw deszczową Iza nie miała ./
zrobiłam parę fotek jak mi aparat nie zamókł to wstawię .

kochani bardzo wam dziękuje za pomoc było mi bardzo miło was poznać ,szkoda tylko że w takich okolicznościach .
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 12, 2010 22:05 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY !!!

zdjęć troszkę ,kiepskiej jakości :oops: aparat mokry ,oby nie zdechł.

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

dorcia44

Post » Sob cze 12, 2010 22:27 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Przerażajace są te zdjecia:(
Zderzenie tej obrzydliwej wody i pieknego kwitnacego krzaka róży.
I ta okropna bezsilność wobec nieszczęścia.
A z drugiej strony nie wiadomo komu pomagać w pierwszej kolejności, bo wszędzie potrzeby:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Nie cze 13, 2010 1:20 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

Poradzono mi na tym wątku viewtopic.php?f=1&t=112567 abym się tu odezwała w sprawie kotka z okolic wału miedzyszyńskiego- może któraś z Pań go widziała? Może się zabłąkał gdzieś za daleko w okolice działek?

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

Post » Nie cze 13, 2010 8:20 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

straszne to wszystko :(
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie cze 13, 2010 9:32 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

moorland pisze:Poradzono mi na tym wątku viewtopic.php?f=1&t=112567 abym się tu odezwała w sprawie kotka z okolic wału miedzyszyńskiego- może któraś z Pań go widziała? Może się zabłąkał gdzieś za daleko w okolice działek?

IZA WSZYSTKIE KOTY ZNA ,WSZYSTKIE MAJĄ IMIONA ,NIE WIDZIAŁA ŻADNEGO NOWEGO KOTKA ,KOTY BARDZO CZĘSTO SA POD NASZYM NOSEM TYLKO W TAKIM MIEJSCU W JAKIM SIE NIE SPODZIEWAMY Z PRZERAŻENIA TAK POTRAFIĄ SIĘ SCHOWAĆ I W TAKIEJ MIEJSCE ŻE NAWET BYŚMY TAM NIE ZAJRZELI .
ŻYCZĘ POWODZENIA W SZUKANIU.

Przerażające jest w realu ,zdjęcia nie oddają tej tragedii jaka tam się rozgrywa ,domki zatopione po okna , rozkładające się szczątki wielkich ślimaków i innych żyjątek ,Iza wyławiała jeże i szczury ,rzygała i wyciągała .
Miliony komarów ,aż cz\arno ,gryzą niemiłosiernie ,czym dalej w wodę tym gorzej .
śmieci zatrzęsienie i w tym wszystkim gdzies na dachu kot czekający na jedzenie .
żebyście widzieli jak te koty na nią czekają ,jak cieszą się kiedy dotrze do nich ,byłam tak wzruszona że chwilami trudno mi było coś powiedzieć.
Wór jaki dzwiga Iza to parę kg. suchego i minimum 8 puszek po 400gr. mokrego ,do tego dużo wody :strach:
nie ma że mróz 25 stopni ,albo skwar czy burza ,to jest nie ważne ,ja przyznaje się publicznie nie dała bym rady :oops: oczywiście powiedziałam to Izie ,a ona się śmiała mówi a jak byś przyszła do domu ,patrzyła w oczy swoim kotom ,głaskała ,tuliła nie pomyślała byś o tamtych ? niechcianych ,odtrąconych ,niekochanych ,głodnych?

Iza wielkie uznanie dla ciebie :1luvu: :piwa: i za zdrowie za siły bo nie wyobrażam sobie co będzie jak któregoś dnia jak zwykle wstaniesz o 4.20 (położywszy się po północy ) i nie będziesz miała siły się podnieść :cry:

bo w domu jest pół Jagielońskiej ,chore pół........... FELV FIV dodatni, Gwiazdeczka z przełykiem olbrzymim ,dzikiedziki z różnymi przypadłościami .
dlatego tak wołam o pomoc dla Izy
Obrazek

dorcia44

Post » Nie cze 13, 2010 16:07 Re: IDZIE NASTĘPNA FALA !PROSIMY O POMOC NA ZAKUP KARMY FOTO

o 18 następna wyprawa na działki .
Mam nadzieje że wody nie przybyło. :?
Obrazek

dorcia44

[poprzednia][następna]