Radlin i koty Pani I. bez zmian ... WATEK DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 15:54 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Hej. Jeśli to kocury to trzy może ciachnąć w poniedziałek. Ale musiałby by być około 16stej i trzeba im dać ze dwie h na wybudzenie, bo nie wydamy ich inaczej.

Byłabym wdzięczna za umieszczenie także danych naszej Fundacji w pierwszym poście.

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
KRS : 0000288303
IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868
www.szara-przystan.pl

Kotki w hoteliku są przeziębione :/

Co do leczenia, to się dziwię, że ten tylkovet został wymieniony na tabletki
Tylovet u kota spokojnie można dawać raz na 4-5dni. Tylko w bardziej powikłanych przypadkach trzeba częściej + leki p/zapalne
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Sob cze 12, 2010 17:04 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

są 2 kocury i jedna kotka, w stanie ogolnym dobrym,z gigant apetytem

sa w jednej klatce z przyklejonymi nan zoltymi karteczkami z napisem misieek

do wziecia o kazdej porze dnia i nocy :mrgreen: ,zawsze ktos w domu jest,namiary ma Bluerat,moze zreszta nie truc jej juz i pisac na forum,staram sie tu zagladac 2 x dziennie

klatka w ktorej sa nalezy do Kamili
mam tez 2 przenoski niewiadomego pochodzenia-wyczyszczone,tez ktorejs z Was,stoja obok klatek

jak by sie tak sytuacja ułozyla,że chcialybyscie wziac kotow wiecej,to nie widze przeciwwskazan :twisted: ,za wyjatkiem kota blado-rudego,ten ostaje

2 pozostalych klatek,w ktorych sa koty,prosilabym nie zabierac,bo za nie odpowiadam glowa 8)

jezeli chodzi o pozostale 4 koty,bo sie gubie juz-czy do tej stajni maja jechac 2 z nich?jezeli tak to kiedy ewentualnie transport by sie odbyl?(zebym dala je rade wykastrowac wczesniej)

bacca

Od: Pt cze 11, 2010 18:58

Post » Sob cze 12, 2010 19:46 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Poprawiłam rozliczenie w moim wątku, bo policzyłam 2x te same podkłady.

viewtopic.php?f=1&t=112571&p=6073308#p6073308
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Sob cze 12, 2010 20:48 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Koty wykastrowane mogę zabrac do stajni w każdej chwili,byle zeby mi je ktoś do Zabrza przywiózł :wink:
Gosiara

Post » Sob cze 12, 2010 20:53 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Przepraszam za offtopa, kotki z pseudoschroniska potrzebuja pomocy:
viewtopic.php?f=13&t=112556&p=6071816#p6071816

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Sob cze 12, 2010 22:31 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Witam ja tylko napisze o kotach które trafiły do naszej fundacji niestety nie mogłam zostawić 7 bo nie miałam nawet wolnej klatki ,te które zostały to z 6 tylko 2 były w miarę dobrej kondycji reszta kotów szczególnie te maluchy były strasznie wychudzone ,całe w strupach a oko jednego było niewidoczne pod grubą warstwą ropy ,koty dostały antybiotyk i leki na wzmocnienie jak tylko je zobaczyłam ,po za tym dostały dużo wody i jedzonka [dostały jedzonko moje prywatne royal] bo jak na nie patrzyłam to serce mi pękało ] .Dziś już koty dużo lepiej oczko jednego już bez oznak ropy ,apetyt dopisuje suche i puszeczki znikają super szybko ,ale to dobry znak ,w czwartek będą sterylizowane 3 starsze koty [dopiero czwartek bo kłopoty osobiste pogrzeb] a co za tym idzie wyjazd itp .

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Sob cze 12, 2010 22:49 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

3 koty oddane w ręce Missieek :) Dziękuję serdecznie, że mając sama masę zwierząt, zdecydowała się na kolejne :ok: Ja się oczywiście spóźniłam, bo straszna ulewa mnie złapała i musiałam przeczekać, i zgubiłam :lol: Czyli norma :?

Teraz trzeba zająć się pozostałymi i nie zapomnieć o nich oraz o tych, co już maja DT, potrzebne im nasze wsparcie!! Ale trzeba się też wyspać... :roll:

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Nie cze 13, 2010 13:37 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Jeszcze 4 koty czekają na domy tymczasowe i stałe! Zaproponowana stajnia traktowana jest jako ostateczność, bo nikt ich tam leczył nie będzie, a radzić podobno mają sobie same.

To koty na zdjęciach zrobionych przez bacca.

Kto może im porobić ogłoszenia i wystawić na allegro?
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Post » Nie cze 13, 2010 13:49 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

bluerat pisze:Jeszcze 4 koty czekają na domy tymczasowe i stałe! Zaproponowana stajnia traktowana jest jako ostateczność, bo nikt ich tam leczył nie będzie, a radzić podobno mają sobie same.

Nie wiem skąd masz takie info,że nikt ich leczyć nie będzie a radzić mają sobie same?
"Dawać i prosić się to trochę za dużo"
A ta ostateczność przyjmie inne potrzebujące koty...
Gosiara

Post » Nie cze 13, 2010 13:59 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

bluerat pisze:Jeszcze 4 koty czekają na domy tymczasowe i stałe! Zaproponowana stajnia traktowana jest jako ostateczność, bo nikt ich tam leczył nie będzie, a radzić podobno mają sobie same.

Mogę im zrobić kilka ogłoszeń, zresztą była tu już propozycja robienia ogłoszeń. Ja potrzebuje gotowy tekst. Ktoś chętny sklecić 3 mądre zdania? Kto będzie pilotował ich adopcję - na kogo podać kontakt?

zerduszko

Post » Nie cze 13, 2010 14:25 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Gosiara pisze:Nie wiem skąd masz takie info,że nikt ich leczyć nie będzie a radzić mają sobie same?
"Dawać i prosić się to trochę za dużo"
A ta ostateczność przyjmie inne potrzebujące koty...

A możesz coś o tej "ostateczności" ;) więcej napisać i czy jeszcze aktualna?? Jeśli tak to ile kotów może przyjąć: 2 i gdzie to jest?? Ja się już w tym wszystkim gubię, dlatego chciałabym mieć jasno napisane :)

zerduszko

Post » Nie cze 13, 2010 14:30 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Okazało się że każdy miał na myśli inną stajnię.
Skoro ta rzeczywiście proponowana jest ok, to jak najbardziej można tam zawieźć koty.

Tylko teraz trzeba zorganizować transport. Niestety ja pracuję i mam 7 kotów na głowie, plus 2 własne i psa, więc nie mogę jeździć zawsze i wszędzie, to tak nie działa że się wszystko skupi na jednej osobie.
Poza tym bak pusty, na kociaki poszło już ponad 600zł z paliwem z moich prywatnych pieniędzy, a konto kociakowe puste. Moje konto zresztą też - mam dokładnie 58,75zł
Obrazek

bluerat

Post » Nie cze 13, 2010 14:32 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

Stajnia stoi obok tej gdzie trafiły 3 kotki:)tylko się różni tym że stoją w niej konie sportowe ale jest takim samym budynkiem i warunki te same :ok:
Gosiara

Post » Nie cze 13, 2010 14:36 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

zerduszko pisze:

Mogę im zrobić kilka ogłoszeń, zresztą była tu już propozycja robienia ogłoszeń. Ja potrzebuje gotowy tekst. Ktoś chętny sklecić 3 mądre zdania? Kto będzie pilotował ich adopcję - na kogo podać kontakt?

http://aukcja.onet.pl/item1069206901_ko ... olska.html możesz skorzystać z tekstu na moim allegro kotkowym

malawaszka

Od: Pon maja 24, 2004 23:58

Post » Nie cze 13, 2010 14:47 Re: RADLIN potrzebne DT i środki na leczenie PILNIE !!

malawaszka pisze:http://aukcja.onet.pl/item1069206901_kotki_kocieta_szukaja_domow_slask_malopolska.html możesz skorzystać z tekstu na moim allegro kotkowym

Te nasze to raczej nie wszędobylskie, ale... zdystansowane/ostrożne :roll:

zerduszko

[poprzednia][następna]