** jesienna pora.....przytul SENIORA** - starszaki czekają !

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 08, 2010 12:49 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

U Zuzu i Tygrysa bez zmian :x , a dokładniej Tygrys znaczy teren jak szalony a Zuzu nadal jest na RC urinary i dzieki temu nie ma juz problemu z sikaniem a skóra tez ładnie zagojona :)
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Śro cze 09, 2010 8:34 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

agnes_czy pisze:Pisałam już o Ofelii w wątku Klub Kotów Kundelkowych, ale zakładam jej osobny wątek, bo tam mało kto zagląda, a koteczka bardzo potrzebuje domu, i to domu bardzo wyjątkowego. W schronisku ze swoim kalectwem i brakiem ząbków nie pożyje długo :o

Ofelia- zjawiskowo piękna pastelowa tricolorka o przedłużonym włosie, ufna, pogodna, przyjazna mimo wszystko... Mimo swoich 9, może 12 lat, z których kilka przeżyła w śmietnikowej poniewierce, mimo braku ząbków i ciężkiego kalectwa...
Trafiła do schroniska po wypadku, z potłuczoną miednicą, ale tylną łapkę straciła już wcześniej- sterczy dobrze zagojony kikucik kości udowej. U drugiej łapki brak części paluszków. Jakby tego wszystkiego było mało, kotka była w bardzo zaawansowanej ciąży. Przed 2 tygodniami urodziła cesarskim cięciem 2 maleństwa, które z wielką miłością karmi i pielęgnuje, Parę dni temu zaadoptowała jeszcze trzecie maleństwo, które, dziwnym zrządzeniem losu, przyjechało do nas pociągiem z Wrocławia. Ale sama opada z sił- straciła apetyt, ledwie się porusza, ma trudności z wypróżnianiem: dopiero wczoraj, po sporej dawce parafiny, udało jej się zrobić sporego kupala i zjeść kilka kęsów... Niestety, nie ma siły wdrapać się do kuwety, więc załatwia się na posłanie. Piękne futerko jest brudne, posklejane parafiną i moczem, biedny brzuszek obolały od rany po cesarce, ale koteczka i tak nadstawia swoim pociechom cyce do ssania, wylizuje je do czysta i mruczy, jak się tylko do niej podejdzie.
W schronisku ma dobrą opiekę- spokojne lokum w gabinecie szefowej, dbają o nią, zmieniają pościel, podają kroplówki, podsuwają jedzenie, ale to jednak schronisko, ciągłe zagrożenie wirusem, no i trudno oczekiwać, że w nawale obowiązków zabiegani opiekunowie poświęcą jej dużo czasu i uwagi.
Sama się strasznie biję z myślami, czy zabrać ją do siebie, czy u mnie byłoby jej lepiej -12 kotów i niedawna epidemia panleukopenii :( Wprawdzie pół roku już minęło, ale nie jestem pewna, czy tak do końca bezpiecznie. A gdyby mi następne kociątka zaczęły umierać, to chyba bym już tego nie przeżyła :(
Wiem, że potrzeby są ogromne i wobec tylu oczekujących na pomoc ofiar powodzi aż wstyd mi prosić, ale może ktoś znalazłby dla biednej koteczki i jej trójeczki miejsce w swoim sercu i w swoim domu?... Po tylu tragediach i tylu przejściach należy jej się godny odpoczynek...

Obrazek ObrazekObrazek Obrazek

viewtopic.php?f=1&t=112275

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro cze 09, 2010 15:23 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

pobawcie się
http://szerlok.pl/nakarm_psa/?utm_sourc ... karm%2Bpsa

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Śro cze 09, 2010 17:28 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

dopisałam...
cos mało mam wiadomości o naszych seniorach...
dziękuję wszystkim, którzy mi odpowiedzieli - na pw czy tu - na wątku.
Dzięki Wam informacje są żywe, aktualne.
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Śro cze 09, 2010 22:00 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

:ok: :kotek: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro cze 09, 2010 22:01 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

ciepło na dworze niech nie zapomni o kocim seniorze :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw cze 10, 2010 19:44 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

jestem nieustającą fanką kociej starszyzny
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw cze 10, 2010 20:01 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

z tego co wiem , u kotów Justy w miarę bez zmian...

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Pt cze 11, 2010 14:53 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

dałam ogłoszenie Ofelii na nk, prosze , kto może , polecajcie kocie, jets wieksza szansa, ze jakas dobra dusza przygarnie ją i otoczy miłoscią , koteczka zasługuje na spokojną jesień życia
można uzyskac jakies dane kontaktowe do wolontariuszki, która sie nia opiekuje?potrzebne do ogloszenia, dziękuję

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Sob cze 12, 2010 9:39 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

Może w sobotę domki się znajdą...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Sob cze 12, 2010 16:23 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

Zapraszamy do seniorów!

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob cze 12, 2010 17:35 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

oto Djuna - w DT u Korciaczek - piękna dama - spójrzcie na wątek Korciaczek - na pierwszej stronie chyba 3 post opisuje Djunę:

Djuna - ok. 7 lat - "Chcę mieć kogoś tylko dla mnie do kochania, kto zrozumie i da serce" - Kontakt - Korciaczki
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek
viewtopic.php?f=1&t=108886
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob cze 12, 2010 22:05 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

Piękna kicia. I prawdę mówiąc, 7 lat to żadna starość przecież... Wszystkie moje koty są starsze, a tylko dwa naprawdę uważam za staruszki.

Edit - poczytałam wątek korciaczków i teraz strasznie mi smutno. :(

Megana

Od: Śro gru 31, 2008 1:14

Post » Nie cze 13, 2010 8:35 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

Może w niedzielę...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie cze 13, 2010 10:13 Re: *** na łebku szron - potrzebny dom*** SENIORZY czekają !

na wątku Ofelii seja napisała, że chce jej dać dom tymczasowy ale nie ma odpowiedzi
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia][następna]