Moje MP6 i ... -cz. szósta-kończymy imprezowo i wspominkowo

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 10:48 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Mówisz czosnek pomaga ? 8O
Mam tu ze sobą atomizer dla dzieci z apteki - komary nas omijają, nawet na wieczorku grillowym. Ale fakt, że dużo ich tu nie widzę :wink:

Buziaki z przepięknego słonecznego pomorza, a dokładnie z półwyspu helskiego :1luvu:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Sob cze 12, 2010 11:16 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Hejka! 8)
Atomizer mówisz? Chyba trzeba będzie spróbować.
Te bzyczące wampirzyce wyjątkowo kochają moją krew.
A ja jakoś nie mam za bardzo ochoty traktować ich jak stacji krwiodawstwa :wink:

A było w Maciejówce na majówce tak (ale mi się rymło :wink:):

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Sob cze 12, 2010 11:46 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Erin

Post » Sob cze 12, 2010 15:30 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Majówka w Maciejówce oj jak tam piknie :ok: :ok: :ok:
Izu zazdroszczę nawet z komarami :mrgreen:

Iza, Kochani mam prośbę:
może zechcielibyście wspomóc Kotkowo Białystok swoim głosem w ankiecie KrakVetowetu
viewtopic.php?f=1&t=112159

To zaledwie kilku ludzi o wielkim sercu. Utrzymują koty dzięki datkom dobrych ludzi i bazarkom na miau.Z tych pieniążków leczą,wspomagają DT w karmę i żwirek.
W chwili obecnej mają całe stado kociąt. Potrzebują dobrej karmy, funduszy na zakup klatki do kwarantanny oraz klatki łapki.
Startują w tej ankiecie już enty raz i bardzo proszą Was o wsparcie dla Kotkowa

ellza1

Od: Pt kwi 18, 2008 9:14

Post » Sob cze 12, 2010 15:46 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Dziękuję Iza :1luvu:
Było super, chociaż nogi mam strasznie pogryzione :roll:

Iza, a jak sytuacja z Asłankiem?
Potrzebujesz Cykloferonu?
Mam nadal cały zapas, więc nie ma problemu.

Erin

Post » Sob cze 12, 2010 16:59 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

To Baaaczność! :) w Parku Oliwskim trzeba uwiecznić zdjęciem, a nie linkiem :evil:
Wiewióra jest boska :D Te uszka z pędzelkami zawiniętymi do przodu i ogonem jak mietła :1luvu:

Obrazek
Obrazek Staram się pisać poprawnie po polsku

barba50

Od: Nie kwi 03, 2005 12:01

Post » Sob cze 12, 2010 17:34 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Wiewiórka rewelacyjna! :D
Po wczorajszych i dzisiejszych pracach w ogródku wyglądam jak poduszka dla komarzych igieł :evil: Spraye, czosnek i inne świństwa nie działają przy latających w tym roku mutantach :roll: Pogryzły mnie w południe w pełnym słońcu, spryskaną odstraszaczem :evil: Jestem uczulona na ugryzienia komarów (lekko na szczęście), więc mam teraz na sobie dużo czerwonych, spuchniętych i potwornie swędzących miejsc :roll:
Kiedyś czytałam, że komary najlepiej odstrasza zapach mięty i eukaliptusa. W ubiegłym roku zmieszałam olejki miętowy i eukaliptusowy i oliwką dla niemowląt i rzeczywiście działało super! Metoda ma kilka wad: nie można przygotować dużych ilości na zapas, bo zapach dość szybko się ulatnia, olejków nie można stosować na słońcu (uczulają!) i niektórzy się dziwią, że pachniemy jak pasta do zębów :lol:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Sob cze 12, 2010 18:57 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Cześć Ciotki! :)
Barba - wielki plusik za wiewiórę :ok:
Jest naprawdę boska z tym orzeszkiem :1luvu:

Co do wampirzyc, to moją krew uwielbiają - niestety :?
A środki odstraszające typu mięta i eukaliptus odpadają, bo nie cierpię :roll:

Nogi mam takie, jakbym miała sporą alergię, fuj :?
Chwilami mocno swędzi :( Ale zabawa była super i to najważniejsze :piwa:

Erin

Post » Nie cze 13, 2010 9:59 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Oj, dziewczynki, bardzo Wam współczuję z tymi ugryzieniami komarowymi i pewnie meszkowymi :roll:
Ja nie cierpię owadów w domu, dlatego mam moskietiery ramkowe i bardzo sobie je chwalę. A na dworze wypróbowałam już bardzo duzo róznych srodków. Te psikane niestety nie zawsze zdaja egzamin. Przy dziecku spróbowałam z powodzeniem tez takich elektrycznych na baterię i do gniazdka. Ale nie chodzi o te emitujące olejki i inne chemiczne środki ale o te wytwarzające ultradźwięki odstraszające dla owadów. Sprawdziłam trzy wersje dziecięcej firmy Chicco - jedno do gniazdka, jedno wielkości i kształtu mydełka np. na stół w ogrodzie i jedno z klipsem o wiele mniejsze np. do zapięcia przy kieszeniu lub wózku. Teraz mam atomizer Antisol N.1 firmy Gemi - tutejsze komary odstrasza, ale nie ma ich wiele. Na pogryzione juzmiejsca polecam fenistil żel dla dzieci. Skutecznie zmniejsza świąd :ok: .

Wiewiórek jest powalający :1luvu:
Obrazek

psiama

Post » Pon cze 14, 2010 6:52 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Cześć Ciotki! :)
Jak weekend minął? Mnie dość leniwie.

Psiama, a gdzie kupowałaś te ustrojstwa na ultradźwięki?
Ja szukam czegoś na psy, bo kilka razy, będąc na rowerze, miałam już nieprzyjemne przygody :roll:

Erin

Post » Pon cze 14, 2010 13:28 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Witam cieplutko, mimo paskudnej pogody. :)
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Pon cze 14, 2010 19:41 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Tak cudnego wiewióra na zdjęciu w życiu nie widziałam :1luvu:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Pon cze 14, 2010 20:02 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Izu, te produkty to firmy Chicco z serii ZANZA NO :wink: Ale ich juz chyba nie ma - nie mogę znaleźć. Kupowało się je w sklepach firmowych Chicco ale tez na allegro, tyle, że obecnie nie znalazłam ani jednej sztuki elektrycznej 8O .

A co się dzieje z psiakami ? Atakują rower czy jak ? 8O Sa psikacze odstraszające ale nie wiem czy to działa w takich przypadkach. Raczej może jakiś głośny klikacz albo trąbka, które odstraszą. Nie miałam jeszcze z psami problemów a jeździmy z TŻ sporo rowerkami w lecie. Ale ja psy to wciagam nosem tak je kocham. Zatrzymuję się i cmokam do każdego :mrgreen:
Obrazek

psiama

Post » Wto cze 15, 2010 7:27 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Cześć Ciotki!
Psiama, ja też kocham pieski, ale kilka razy trafiłam na naprawdę agresywne :?
Szkoda, że nie ma tych odstraszaczy, przydałby się.

Jak urlopik mija? U mnie ostatni dzień laby. Od rana świeci słoneczko.

Erin

Post » Wto cze 15, 2010 14:21 Re: Moje MP6 i Komputerki -cz. szósta-Zapraszamy na pogaduchy :)

Też mam złe doświadczenia z psami biegającymi bez opieki :? Szkoda, że nie ma na nie dobrej metody :roll: Również uwielbiam psy, ale czasem aż boję się wyjść z domu, bo takie typki się po okolicy szwendają :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

[poprzednia][następna]