Czesio i Czaruś - moje koty "samoprzylepne"

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 12, 2010 10:39 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

no to chyba Ten na kolankach załatwił sam sprawę garażu :wink: :mrgreen: a na ucho czasem nie szepnął twoja sypialnia jest super
krynia08

Post » Sob cze 12, 2010 12:55 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Ok.
Wasze argumenty do mnie przemawiają :D .
Już zrezygnowałam z garażu.

Kupiłam dziś furminator
Ależ one pięknie mruczą przy wyczesywaniu. :1luvu:
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob cze 12, 2010 13:06 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

no to czas zobaczyć te twoje cudeńka :mrgreen: czekamy na zdjecia :kotek:
krynia08

Post » Sob cze 12, 2010 13:53 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Jak naładuję aparat, to zrobię im zdjęcia :D .

Ale do komputera wrzuci je mój mąż, bo ja - wstyd przyznać - nigdy tego nie robiłam.

Właśnie wyjechał i wróci w poniedziałek.

Podpowiedzcie jeszcze jak zabezpieczyć kable w mieszkaniu?

Część z nich mój mąż schował w specjalną listwę przy podłodze, ale co z tymi wychodzącymi z telewizora?

Wyjeżdżając z domu wyłączę listwę z prądem, więc nic im się nie stanie, ale kabli trochę szkoda.
Obrazek

Mulesia

Post » Sob cze 12, 2010 14:01 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

hmm :roll: kot to nie królik wiec chyba kable sa bezpieczne :mrgreen: a wyłaczyć zawsze dobrze dla bezpieczeństwa :kotek: jak mialam królika to pogryzł kabel od myszy ale one ścierają zęby :mrgreen: ale najgorszym zagrożeniem jest kuchnia czy to gazowa czy płyta..moze ktos bardziej doświadczony ci coś doradzi :ok:
krynia08

Post » Sob cze 12, 2010 15:09 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

krynia08 pisze:hmm :roll: kot to nie królik wiec chyba kable sa bezpieczne :mrgreen: a wyłaczyć zawsze dobrze dla bezpieczeństwa :kotek: jak mialam królika to pogryzł kabel od myszy ale one ścierają zęby :mrgreen: ale najgorszym zagrożeniem jest kuchnia czy to gazowa czy płyta..moze ktos bardziej doświadczony ci coś doradzi :ok:

To dziś właśnie odkryłam :mrgreen: .

Zaczęłam gotować. Chciałam iść do toalety i wtedy uświadomiłam sobie, że nie mogę tak po prostu wyjść ( nie mam drzwi w kuchni ), bo płyta jest rozgrzana, stoją gorące garnki itp.
Jak z niemowlętami. Trzeba cały czas myśleć.
Obrazek

Mulesia

Post » Sob cze 12, 2010 15:14 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

no i jak zapakujesz zmywarke albo pralke :mrgreen: 2 razy sprawdzaj czy za talerzami ktoś nie robi ci A KUKU ...bo ja mialam wielkie oczy jak znalazlam :ryk: :ryk: :ryk:
krynia08

Post » Nie cze 13, 2010 19:52 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Jak nowym domownikom upłynęła niedziela? :)
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie cze 13, 2010 20:15 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

mjs pisze:Jak nowym domownikom upłynęła niedziela? :)

puk puk
krynia08

Post » Nie cze 13, 2010 20:17 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

przywitam się :) i zaznacze wątek :ok:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie cze 13, 2010 20:20 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

mjs pisze:Jak nowym domownikom upłynęła niedziela? :)

Szczerze mówiąc zaadoptowały się wyjątkowo szybko :D .

Pięknie jedzą, pięknie robią co trzeba do kuwetki.
W nocy grzecznie śpią ( w dzień tak się wybiegają, że w nocy są baardzo zmęczone :wink: )

Każdy ma już swoje ulubione miejsce i ulubionego pana.
Jeden uwielbia leżeć na kanapie w salonie i siedzieć w łazience na wysokiej szafce ( ten lgnie do mnie jak psiak tzn. przychodzi się tulić, mruczy, ociera się i liże mnie po rękach :1luvu: )
Drugi wybrał sobie krzesło w salonie i matę do drapania. Ten bardziej lgnie do mojego syna.

Dostały dziś poza karmą ( royal canin dla kotów sterylizowanych - sucha i RC mokra w saszetce ) trochę specjalnego mleka dla kotów.
Piły aż im się uszy trzęsły :kotek: .

Trochę się dzisiaj biły, ale niegroźnie więc nie interweniowałam.

Zamówiłam duży drapak, ciekawa jestem co one na to.
Obrazek

Mulesia

Post » Nie cze 13, 2010 20:31 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

one na to tak Obrazek
krynia08

Post » Nie cze 13, 2010 20:46 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

drapak to jest to co koty lubią najbardziej :wink:
koty mojej córki mają mega drapak do sufitu, uwielbiają bawić się na nim i spać na półkach :ok: :mrgreen:
mój kot to dziwak drapaka nie użył ani razu przez 15 lat mieszkania ze mną :mrgreen: w dzieciństwie miał kociego nauczyciela kolegę, który drapak omijał szerokim łukiem za to oparcia fotela darł namiętnie i Emir szybko załapał od niego niszczycielskie zapędy :mrgreen:

PearlRain

Od: Pt gru 11, 2009 12:06

Post » Nie cze 13, 2010 21:17 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

Moja Miałka ma dwa drapaki ,jeden leżący(mata) drugi stojący,a do drapania najlepsza jest kanapa :mrgreen:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Pon cze 14, 2010 7:34 Re: Dziś przywiozłam z DT dwa koty ( moje pierwsze )

kotka doroty pisze:Moja Miałka ma dwa drapaki ,jeden leżący(mata) drugi stojący,a do drapania najlepsza jest kanapa :mrgreen:

Mata leżąca do drapania już jest.
Teraz kupiłam drapak ok. 170 cm wysokości.

Zobaczymy co wygra drapak czy kanapa. :D

Wolałabym by nie wybierały kanapy.
Obrazek

Mulesia

[poprzednia][następna]