Nieśmiały Shy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 11, 2010 19:27 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Aga_Mazury pisze:Dulencja a z kim załatwiałaś adopcję? Może zwróć się do Vegi skoro obiecała Ci książeczkę.
Prawda Twoje umowy nie docierały dość długo. Umowa podpisana została do Ciebie wysłana dawno, jeśli nie dotarła podaj mail zeskanuje Ci tą którą mam i wyślę łącznie ze skanem zaśw. o szczepieniu (tylko na zaśw. jest imię Stasia i żeby nie było znowu bo Masza dla schroniska widocznie nazywała się Stasia).

Ktoś tu się zapytał "jaki dom czeka miesiąc na kota"? No właśnie. Dawno można przyjechać samemu jak bardzo zależy.
Ludzie przejeżdżają tysiące kilometrów nie "zwalając na innych" wszystkiego. Podstawione pod nos niekoniecznie jest doceniane. Nie mamy firmy transportowej, która momencie adopcji nadaje "przesyłkę".

Dla mnie nieważne z kim załatwiałam adopcję, bo jak mi się zdaje AFN do adopcji nie miał zastrzeżeń. Ważne na czyj adres wysłałam umowę, podpisana przez AFN jakoś do mnie nie doszła. No ja Ciebie bardzo przepraszam, ale od stycznia to chyba było wystarczająco dużo czasu, czy ja się mylę?? Scan mojej umowy wysłałam przed przyjazdem Maszy do mnie, na skrzynkę AFN-u. Dla formalności wymaganych przez AFN, musiałam dosłać oryginał. Teraz poproszę kopię, Pocztą Polską, kurierem, czym tam chcecie, na pewno nie scan. Na mój adres. I cokolwiek co wskaże (najlepiej książeczkę zdrowia z opisem umaszczenia kota o zdjęciu nie wspominając, które wszak winno być w dokumentacji schroniskowej i fundacyjnej), że Masza to Stasia.
Odesłanie podpisanej umowy adopcyjnej, jeśli była wystawiona na AFN, nie na Vegę, to Wasz obowiązek, nie Vegi.

Co do podstawiania pod nos... Sorry,
jakoś nie zauważyłam, żeby Ostróda miała wiele dt, nie wspominając o DS.
Masz rację, będę miała w nosie inne koty, a będę działała na lokalnym podwórku. Co zresztą już teraz robię.

AFN dostał mój 1% (wypełniałam w styczniu, wtedy nie miałam rozeznania na rodzimym rynku fundacyjnym) i moich znajomych, raz pierwszy i na pewno ostatni :evil:
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 19:47 przez Dulencja, łącznie edytowano 1 raz

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Pt cze 11, 2010 19:44 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Marzenia11 pisze:EDIT: PRZED CHWILĄ SIĘ DOWIEDZIAŁAM ŻE TO PW TO ODPOWIEDŹ NA MOJ LINK DO OSOBY SZUKAJĄCEJ KOCIAKA KTORY WYSŁAŁAM W PONIEDZIAŁEK. NIE PRZYSZŁO MI DO GŁOWY, ŻE KTOŚ ZAANGAZOWANY W ADOPCJE MOŻE REAGOWAĆ PO 3 DNIACH.

czyli nie pisała lidka o kociakach dla domu Shy-a?

..... piszesz o szacunku do ludzi a tym postem pokazałaś jaki Ty masz szacunek, wydaje mi się, że skoro się pomyliłaś wystarczyło zwykłe "przepraszam, pomyłka', ale po co? jak można znowu napisać na kogoś coś niemiłego.
Dla mnie pokazało to tylko, że oczekujesz od kogoś czegoś czego sama nie dajesz.

Dziękuję za pomoc w szukaniu domu dla Shy-a i zaangażowane środki i czas

To czy Lidka bywa na forum miau codziennie czy raz w tygodniu nie świadczy o jej zaangażowaniu w adopcje i chyba nie na miejscu są Twoje opinie o kimś kogo nie znasz.
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Pt cze 11, 2010 19:48 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Aga_Mazury pisze:
Marzenia11 pisze:
Aga_Mazury pisze:Nie wydajemy kotów do domów, których nie jesteśmy pewni (obojętnie w jakim momencie by to się okazało). Ten dom stracił nasze zaufanie, według nas jest nieodpowiedzialny i nieznajmością nie można tłumaczyć wszystkiego, najbardziej decyzyjna osoba (DT) nie wyda tam kota do adopcji z czym ja osobiście się zgadzam.

Super. Z tego wynika że oceniłyście dom jako nieodpowiedzialny i nie nadający się dla koty - Shy'a. proszę wytłumacz mi zatem pw, ktore wczoraj dostałam około godz. 22 od obecnego tdt Shy'a i ktory wklejam tu:

"obecnie takich maluszków nie mamy, chyba że przez tydzień trafiły do schroniska a bedę tam w tą sobote
Będe miała na uwadze ten kontakt, dziekuje za informacje
pozdrawiam
Lidka"

Nie jestem TDT Shy'a.
Tak na marginesie, nie każdy ma czas aby codziennie wchodzić na forum....
Dostałam link na temat chetnego DS na kociaka z okolicy Ostródy. Odpisałam, że będe miała to na uwadze i dziękuje za info. Chodziło mi o małe koty a nie o Shy'a.
Na przyszłość proszę o czytanie ze zrozumieniem...

Poza tym,jeśli po tym wszystkim ktoś uważa, że ten dom jest ok, to niech wyda tam innego kota, a nie toczy do niczego nie zmierzającą dyskusje.
Decyzja zapadła, Shy zostaje w TDT. Na co komu te fochy i obrażanie sie???
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pt cze 11, 2010 19:49 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Dulencja pisze:
Aga_Mazury pisze:Dulencja a z kim załatwiałaś adopcję? Może zwróć się do Vegi skoro obiecała Ci książeczkę.
Prawda Twoje umowy nie docierały dość długo. Umowa podpisana została do Ciebie wysłana dawno, jeśli nie dotarła podaj mail zeskanuje Ci tą którą mam i wyślę łącznie ze skanem zaśw. o szczepieniu (tylko na zaśw. jest imię Stasia i żeby nie było znowu bo Masza dla schroniska widocznie nazywała się Stasia).

Ktoś tu się zapytał "jaki dom czeka miesiąc na kota"? No właśnie. Dawno można przyjechać samemu jak bardzo zależy.
Ludzie przejeżdżają tysiące kilometrów nie "zwalając na innych" wszystkiego. Podstawione pod nos niekoniecznie jest doceniane. Nie mamy firmy transportowej, która momencie adopcji nadaje "przesyłkę".

Dla mnie nieważne z kim załatwiałam adopcję, bo jak mi się zdaje AFN do adopcji nie miał zastrzeżeń. Ważne na czyj adres wysłałam umowę, podpisana przez AFN jakoś do mnie nie doszła. No ja Ciebie bardzo przepraszam, ale od stycznia to chyba było wystarczająco dużo czasu, czy ja się mylę?? Scan mojej umowy wysłałam przed przyjazdem Maszy do mnie, na skrzynkę AFN-u. Dla formalności wymaganych przez AFN, musiałam dosłać oryginał. Teraz poproszę kopię, Pocztą Polską, kurierem, czym tam chcecie, na pewno nie scan. Na mój adres. I cokolwiek co wskaże (najlepiej książeczkę zdrowia z opisem umaszczenia kota), że Masza to Stasia.
Odesłanie podpisanej umowy adopcyjnej, jeśli była wystawiona na AFN, nie na Vegę, to Wasz obowiązek, nie Vegi.

Masz rację, będę miała w nosie inne koty, a będę działała na lokalnym podwórku. Co zresztą już teraz robię.

AFN dostał mój 1% (wypełniałam w styczniu, wtedy nie miałam rozeznania na rodzimym rynku fundacyjnym) i moich znajomych, raz pierwszy i na pewno ostatni :evil:

Dulencja umowę wysłałam tak jak pisałam zatem niemożliwym jest wysłanie jej jeszcze raz (proponuję skan dodatkowo - nie zmuszam).
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Pt cze 11, 2010 19:56 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Aga_Mazury pisze:
Dulencja pisze:

Dla mnie nieważne z kim załatwiałam adopcję, bo jak mi się zdaje AFN do adopcji nie miał zastrzeżeń. Ważne na czyj adres wysłałam umowę, podpisana przez AFN jakoś do mnie nie doszła. No ja Ciebie bardzo przepraszam, ale od stycznia to chyba było wystarczająco dużo czasu, czy ja się mylę?? Scan mojej umowy wysłałam przed przyjazdem Maszy do mnie, na skrzynkę AFN-u. Dla formalności wymaganych przez AFN, musiałam dosłać oryginał. Teraz poproszę kopię, Pocztą Polską, kurierem, czym tam chcecie, na pewno nie scan. Na mój adres. I cokolwiek co wskaże (najlepiej książeczkę zdrowia z opisem umaszczenia kota), że Masza to Stasia.

Dulencja umowę wysłałam tak jak pisałam zatem niemożliwym jest wysłanie jej jeszcze raz (proponuję skan dodatkowo - nie zmuszam).

Macie kopię, podobnie jak ja musiałam mieć trzy razy. Wyślij za potwierdzeniem odbioru lub kurierem.
I tak jak napisałam, profesjonalnie działająca fundacja dysponuje wystarczającym opisem kota, o zdjęciach nie wspominając, które pozwolą Stasię rozpoznać jako Maszę...

Czy ja może za wiele wymagam od fundacji... :roll: 8O\

I tym razem nie dam spokoju, bo nie działacie fair.

Dulencja

Post » Pt cze 11, 2010 20:02 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Aga_Mazury pisze:
Dulencja pisze:

Podaj mi nr listu poleconego, wyjaśnię sobie na PP :roll:

Dulencja

Post » Pt cze 11, 2010 20:04 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Ja przepraszam najmocniej, że się wtrącę. Od pewnego czasu podczytuję wątek. Chcecie pomóc Shyowi, czy chcecie się opluwać na wątku kosztem niewinnego kota. Wątek był założony chyba po to, by pomóc kocinie w znalezieniu domu, tymczasem, po raz kolejny, jesteśmy świadkami awantur, nieporozumień. To forum jest chyba dla dobra kotów, więc darujmy sobie te kłótnie. Ja wiem, że są różne sytuacje, różni ludzie, ale skoro chcemy pomóc kotu, to mu pomagajmy i dajmy mu szansę na dom. Jeżeli czegoś nie docztytałam, to najmocniej przepraszam. Spieszyłam się. Czy nie można się jakoś dogadać, jak człowiek z człowiekiem. Kilka ostatnich stron, to głównie wylewanie pomyj. A kochany, nieśmiały Shy czeka na domek. Ja jestem zdruzgotana tym, że kotek potrzebuje domku, a tutaj taki magiel.
Nie chciałam nikogo urazić, chodzi mi tylko i wyłącznie o dobro tego kotka.
Obrazek

bulba

Od: Pt paź 09, 2009 8:44

Post » Pt cze 11, 2010 20:09 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Masz rację, Shy potrzebuje domu...

Jednak dlaczego w przypadku niektórych adopcji AFN je blokuje, a w przypadku niektórych nie dopełnia podstawowych formalności :roll:

Wszak takim jest umowa adopcyjna i przekazanie opiekunowi książeczki wet. 8O

Nie rozumiem.

Dulencja

Post » Pt cze 11, 2010 22:00 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Aga_Mazury pisze:
Marzenia11 pisze:EDIT: PRZED CHWILĄ SIĘ DOWIEDZIAŁAM ŻE TO PW TO ODPOWIEDŹ NA MOJ LINK DO OSOBY SZUKAJĄCEJ KOCIAKA KTORY WYSŁAŁAM W PONIEDZIAŁEK. NIE PRZYSZŁO MI DO GŁOWY, ŻE KTOŚ ZAANGAZOWANY W ADOPCJE MOŻE REAGOWAĆ PO 3 DNIACH.

czyli nie pisała lidka o kociakach dla domu Shy-a?

..... piszesz o szacunku do ludzi a tym postem pokazałaś jaki Ty masz szacunek, wydaje mi się, że skoro się pomyliłaś wystarczyło zwykłe "przepraszam, pomyłka', ale po co? jak można znowu napisać na kogoś coś niemiłego.
Dla mnie pokazało to tylko, że oczekujesz od kogoś czegoś czego sama nie dajesz.

Bardzo proszę, abyś w cytowanych przez Ciebie powyżej moich słowach pokazała mi konkretnie te które obrażają bądź wyrażają brak szacunku z mojej strony. Czekam.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 12, 2010 7:43 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

lidka_park pisze:Tak na marginesie, nie każdy ma czas aby codziennie wchodzić na forum....
Dostałam link na temat chetnego DS na kociaka z okolicy Ostródy. Odpisałam, że będe miała to na uwadze i dziękuje za info. Chodziło mi o małe koty a nie o Shy'a.
Na przyszłość proszę o czytanie ze zrozumieniem...

Proszę bardzo, wklejam raz jeszcze, łącznie z tytułem pw:

Temat wiadomości: Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)
Od: lidka_park
Wysłane: Czw Cze 10, 2010 22:02
Do: Marzenia11
Wiadomość

obecnie takich maluszków nie mamy, chyba że przez tydzień trafiły do schroniska a bedę tam w tą sobote
Będe miała na uwadze ten kontakt, dziekuje za informacje
pozdrawiam
Lidka

to tak gwoli wyjasnienia, że czytam ze zrozumieniem. Znów brak precyzji był przyczyną nieporozumienia, które z mojej strony zostało wyjasnione, a posty w których zadawałam pytania nt tego pw skasowane, co mam nadzieję, zauwazyłyście.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon cze 14, 2010 9:31 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Podniosę Shy`a...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon cze 14, 2010 15:08 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

:?

Nie znam szczegółów, trafiłam tu z innego wątku, ale przykro mi Vega29, oceniając tylko z punktu widzenia miau zrobiłaś bardzo wiele dla kotów z Ostródy, szkoda, że tak to się musi skończyć :(
Obrazek Obrazek
W sprawie banerków proszę o pw Obrazek

panikota

Od: Czw wrz 10, 2009 7:02

Post » Pt cze 18, 2010 16:06 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

:1luvu: :1luvu: co tam u Shy'a??
wszystko w porządku?
szukacie mu domu??
Obrazek
ObrazekObrazek
Fiodorek <3 [*]19.11.2014

zuzzik

Od: Wto mar 16, 2010 17:04

Post » Pon cze 21, 2010 8:27 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Shy w DT... ciekawe, ile czasu zajmie znalezienie DS....

mila123 pisze:Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje buty nie oddam !!! :hmm
Obrazek
Obrazek
zmęczony jestem ta sesja mnie wykończyła ...
Obrazek
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Pon cze 21, 2010 8:32 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]