Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 13:59 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Rozpisuj, rozpisuj, chetnie czytam co to u Was słychować :ok:

Co za ludzie no :evil: ale super że znalazła sie inna alternatywa, żeby dziewczynka szybko się oswoiła :ok: no i kciuki za adopcję naszych małych dziewczynek :ok:
Tak właśnie myślałam czy Luna da się zabrać do weta i zbadać...może w jej przypadku to stres, inne jedzenie, lepsze niewątpliwie ale inne, może też jest zarobaczona, w końcu mieszkała na podwórku, mam nadzieję że nie mają żadnego innego ustrojstwa :roll: a jak Roleczka mała? dobrze się czuje? Lunka goni inne koty od klatki bo pewnie broni malutkiej, no i w końcu to jej M1 :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Czw cze 10, 2010 14:19 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze:Rozpisuj, rozpisuj, chetnie czytam co to u Was słychować :ok:

Co za ludzie no :evil: ale super że znalazła sie inna alternatywa, żeby dziewczynka szybko się oswoiła :ok: no i kciuki za adopcję naszych małych dziewczynek :ok:
Tak właśnie myślałam czy Luna da się zabrać do weta i zbadać...może w jej przypadku to stres, inne jedzenie, lepsze niewątpliwie ale inne, może też jest zarobaczona, w końcu mieszkała na podwórku, mam nadzieję że nie mają żadnego innego ustrojstwa :roll: a jak Roleczka mała? dobrze się czuje? Lunka goni inne koty od klatki bo pewnie broni malutkiej, no i w końcu to jej M1 :)

Roleczka super, wet powiedział, że bardzo ladnie przybiera na maminym mleczku... Najchętniej to całą dobę by cycala, taka lakoma :ryk:
Oni się rozmyślili jak zobaczyli jak Lenka fuka, no i jeszcze Luna ich pogoniła i na to wszystko tigo sznurówki z butów powyciągał... Powiedzieli, że mniejsze dzikusy są na podwórku :ryk:
Nie- to nie. Tam w Pruszczu kociaki będą miały super dom. Ten chłopak miał pieska, właśnie niedawno umarł, teraz kupują mieszkanie razem, na wynajmowanym nie chcieli kolejnego zwierzaka. Mają kupę kasy, on bankowiec a ona lekarz więc na kociaki szczędzić nie będą :kotek:

No a u Luny to pewnie wszystko na raz- bo jak male były takie zarobaczone to ona na bank też robaki ma:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw cze 10, 2010 14:26 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Dobrze ich potraktowali, stosownie :ryk: mądra Lunka i Tigo :mrgreen: podobno koty mają 6ty zmysł i znają się na ludziach :D
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 21:51 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Dziś dostałam wieści z domku Hugo :)
Są zadowoleni z koteczka, już przestał na nich syczeć, chyba oswoił się z zamieszaniem wokół i rozbieganymi dziećmi, cieszy się jak wracają do domu, jest zabawny i kochany :) znalazł jakąś szczelinę/melinę pod zmywarką i muszą na niego uważać bo lubi się tam melinować :) pewnie przed dziećmi :lol: które są bardzo szcześliwe z powodu posiadania koteczka i w pierwszych chwilach pokazały mu cały domek :D to nie to co sielskie życie u Seji, cisza spokój, Pani w dzień śpi, w nocy melinuje się z książkami w łazience :mrgreen:
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 11, 2010 8:04 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze:Dziś dostałam wieści z domku Hugo :)
Są zadowoleni z koteczka, już przestał na nich syczeć, chyba oswoił się z zamieszaniem wokół i rozbieganymi dziećmi, cieszy się jak wracają do domu, jest zabawny i kochany :) znalazł jakąś szczelinę/melinę pod zmywarką i muszą na niego uważać bo lubi się tam melinować :) pewnie przed dziećmi :lol: które są bardzo szcześliwe z powodu posiadania koteczka i w pierwszych chwilach pokazały mu cały domek :D to nie to co sielskie życie u Seji, cisza spokój, Pani w dzień śpi, w nocy melinuje się z książkami w łazience :mrgreen:

:ryk: a cóż ma robić jak się nie melinować :)
Ostatnio z braku sił uczę się w ciągu dnia...w nocy śpię, bo padam!!

Dobrze , że mu dobrze :D cieszę się :D

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt cze 11, 2010 10:18 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

U mnie burza :evil:
Luna niestety w klatce... Wczoraj tak koło północy tłukła moje koty niemiłosiernie a z łazienki wybiegała, bo potrafi drzwi otworzyć. Jakoś się rozjuszyła. Jak się do niej podchodzi fuka, jak się schylam rzuca się na klatkę a o włożeniu ręki nieowiniętej grubym materiałem nie ma nawet co myśleć... Dziś musiałam jej zabrać Rolkę, bo jej się taki agresor włączył... Nie wiem co się dzieje...

Przed chwilą zrobiła kupę nie do kuwety i cała się wymazala :evil:

KOSMOS!
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Pt cze 11, 2010 10:30 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

:( Ciekawe co jej odbiło, pewnie za duże zagęszczenie kotów i wchodzą sobie w drogę :( sama nie wiem, w najgorszym przypadku poprostu odstawimy ja na dawne podwórko, jeśli tam ma być szczęśliwsza...chyba że ktoś ma lepsze pomysły...
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 11, 2010 10:57 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze::( Ciekawe co jej odbiło, pewnie za duże zagęszczenie kotów i wchodzą sobie w drogę :( sama nie wiem, w najgorszym przypadku poprostu odstawimy ja na dawne podwórko, jeśli tam ma być szczęśliwsza...chyba że ktoś ma lepsze pomysły...

No nie tragizujmy, od wczoraj jej dopiero odbija, wcześniej mnie nie gryzł szatan jeden :twisted:
Mam nadzieję, że będzie ok :twisted:

Czy biegunka i wymioty mogą być objawami panleukopenii?

Dziś Luna idzie do weta, jak sie da zapakować w transporter...

ifciastu

Post » Pt cze 11, 2010 11:09 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Okres wylęgania choroby wynosi zwykle od 4 - 10 dni. Dominujące objawy to: gorączka, depresja, biegunka (czasem z domieszką krwi), wymioty, odwodnienie, znaczna bolesność brzucha, wychudzenie.

Przy PP kot jets osowiały, brak apetytu często....

Jejkuś nie strasz Ifciastu...mam nadzieję że to robaki, stres...

Hugoś miał prawdopodobnie tasiemca, wymiotował, biegunkował, choć miał apetyt, energię...w wydzielinach można było zaobserwować białe ziarenka wielkości ryżu ok.
Obrazek

Marea

Post » Pt cze 11, 2010 12:01 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Lunę o PP podejrzewasz czy któreś kocię? Bo jeśli tylko Luna jest niewyrazna, to pp mało prawdopodobne, szybciej by kociaki złapały.... choc niemożliwa nie jest sytuacja odwrotna...

Bardziej się boję o np. wsciekliznę, jeśli ostatnio jest bardziej agresywna... tfu tfu odpukać!

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt cze 11, 2010 12:43 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Poker71 pisze:Lunę o PP podejrzewasz czy któreś kocię? Bo jeśli tylko Luna jest niewyrazna, to pp mało prawdopodobne, szybciej by kociaki złapały.... choc niemożliwa nie jest sytuacja odwrotna...

Bardziej się boję o np. wsciekliznę, jeśli ostatnio jest bardziej agresywna... tfu tfu odpukać!

O pp podejżewam 4 maluchy, Lunę i jedną moją kotkę, choć była szczepiona... Wszystkie byly oglądane w tym tyg przez weta, dziś ammy kontrolę ale od wczoraj jest kongo...

Maluchy i Luna mają teraz jakiś antybiotyk doustny w paście podawany, poprawiło się minimalnie u 2, z 3 dalej się leje, pojawiły się wymioty. Wymiotowała też moja kotka, ale dostala leki odklaczające i przeszło, ale ona tez dostała strasznej biegunki. Dodatkowo ta moja charczy zamiast miauvzeć, ale to nie objaw pp... Wszystko na raz...

Nie mamy pod czym spać, Wczoraj wieczorem jeden z maluchów zafajdał nam kołdrę, zdjęliśmy poszewkę założyliśmy nową, nie zdążyłam się obejżeć a juz byla obkupana... Nie mam już ani poszwy ani koldry, wszystko się suszy, dziś mi mama robi dostawę pościeli. Właśnie wychodzę do weta, zobaczę co powie... Zajmie mi to średnio z 2godz z tą ilością kotów, jak wrócę to dam znac co i jak...

Martwię sie tym bardziej, że warszawskie koty miały styczność z kotką, która zdechła wczoraj, miala biegunkę i wzdęty brzuch, nie zdążyli zrobić badań, a ciało oddali do utylizacji więc nie wiem co i jak...

Z moimi kotami nie powinno się nic dziać, szczepione były, a jednak...

ifciastu

Post » Pt cze 11, 2010 12:48 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Też czasem nie miałam pod czym spać...
To normalne przy takiej ilości kotów.

Może robaczycę mają?
Nie wiem jak z apetytem?

Hugolec miał biegunę i wymiotował dalej niż widział...ale tylko raz dziennie...co dla mnie dziwne...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Pt cze 11, 2010 12:54 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

o jasny gips:(

może zrób test na pp z kału któregoś? nie wszyscy weci mają, trzeba podzwonić, ale w takim wypadku warto...

kciuki....

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pt cze 11, 2010 13:51 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Mamy nowe leki dla kotków, wet powiedział, że powinny zadziałać już po 3 podaniach, czyli jutro powinny być efekty. Uspokoił mnie i powiedział, że panleukopenia to poważna choroba i miałyby temperaturę podniesioną, a temperatura jest u wszystkich wzorowa.

Kasa nam się kurczy w tempie ekspresowym... Kot który był w klatce u mojej mamy nie żyje... Jego leczenie kosztowało nas dobre 400zł... Za pieniążki z bazarku który wystawiłam kupiłam mięcho dla Rolki i maluchów, bo gerberki mięsne w tej sytuacji to dla nas czysta rozpusta. Jak opanujemy chorobę to będziemy szczepić...
Muszę jeszcze kupić karmę suchą... Co prawda jeszcze na koncie coś dla kotów mam, ale musze zostawić rezerwę na nagłe wypadki.

Zaraz wystawię jeszcze jakiś bazarek, szef mojego męża po wielkich żebrach dał nam kilka skarpet do telefonów...

Będzie dobrze;) Mam taką nadzieję przynajmniej;)

ifciastu

Post » Pt cze 11, 2010 14:04 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

seja pisze:Też czasem nie miałam pod czym spać...
To normalne przy takiej ilości kotów.

:ryk: tiaa
Mnie dziś o 6 rano zelektryzował widok Fuksi bez pampersa (drugi raz odkąd jest u mnie chyba rzemyczek źle zawiązałam), szybko wstałam ocenić szkody, narzuta z sofy do prania, kołderka szt. 1 do prania, obicie sofy miejscowo do prania + kilka plamek z podłogi do wytarcia, to by nie było najgorzej ale patrzę: Wojtek już ubrany do pracy a na nogawce jeansów ma jakąś plamę (jeansy leżały w nocy na sofie).
Nie przytoczę już słów jakie Wojtek wypowiedział gdy zaraz domyślił się skąd ta plama...

Oby tylko nie pp, trzymam kciuki.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

[poprzednia][następna]