Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 19:00 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Dzisiaj przyszła paczka z karmą i zabawkami bardzo dziękujemy po_prostu_kaska,maluchy zaraz zaczęły bawić się zabawkami.Na wątku są zdjęcia maluchów jeden malutki cały czarny drugi czarny z białymi skarpetkami i krawacikiem.Ogłaszamy na ,razie tylko te dwa ponieważ nie wiemy jak mają się te koty w schronisku,czy wszystkie nadal są i czy są zdrowe.W sprawie malucha białymi dodatkami telefonował pan z Olsztyna chciał nawet po niego dzisiaj przyjechać miałby zamieszkać docelowo w Ostródzie,przełożyliśmy to na później ponieważ u malucha na boku pojawił się guz lub ropień ,na razie obserwujemy go.Asia zrobiła im ogłoszenia ale nie wiem gdzie jutro na pewno odpowie czy mamy dla kogo wykorzystać to ogłoszenie.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt cze 11, 2010 8:52 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

po_prostu_kaska pisze:Asia, Basia
po Białasku zostało ogłoszenie na Allegro, które jest ważne jeszcze 9 dni...

Mogę zmienić zdjęcia i opisy np. dla maluszków, którym szukacie domków.
Potrzebuję tylko wtedy info ile jest sztuk, jakie są, jakieś zdjęcia. Przyznam się, że maluchów tak nie śledziłam :oops:

Kasiu,może ogłosimy w to miejsce czrnego maluszka,bo tylko on nie ma zaklepanego domku,ale fajne zdjęcia zrobię dziś po południu i wstawię jutro,bo te piwniczne się nie nadają.

Dziewczyny,chciałam się odnieść do waszej propozycji ze szczepieniami.Pomysł jest super,ale.....jak wiadomo szczepi się koty zdrowe,a w tym schronisku nikt nie ma pewności,które takie są.Nie ma kociarni z prawdziwego zdarzenia,koty oddzielone są od siebie płotem z siatki,więc wirusy przedostają się bez problemu,nikt nie obserwuje ich,dopiero jak kot prycha i kicha to wiadomo,że coś złapał.Same widzicie po przykładzie Białaska,który był na kwarantannie dosłownie kilka dni i po którym nic nie było widać,nawet weci go wykastrowali sądząc,że jest zdrowy i silny,a po chwili taki tragiczny obrót sprawy.Tak samo jest z maluszkami,które siedzą razem z dużymi kotami,często mają wrzody lub ropnie(myślimy,że jest to efekt pogryzień przez dorosłe koty np.przy jedzeniu)czarnemu maluszkowi wrzód pękł od razu po przywiezieniu do piwnicy,dlatego go zobaczyłyśmy i zaczęłyśmy leczyć,czarno-biały wydawał się zdrowy,a 2 dni temu Basia wymacała mu guza,najprawdopodobniej jest to wrzód po ugryzieniu.
Jak więc rozwiązać ten problem.Jak podawać szczepionki kotom,które mogą być chore?

ACHA13

Od: Pon maja 31, 2010 11:23

Post » Pt cze 11, 2010 9:10 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

ACHA13 pisze:
po_prostu_kaska pisze:Asia, Basia
po Białasku zostało ogłoszenie na Allegro, które jest ważne jeszcze 9 dni...

Mogę zmienić zdjęcia i opisy np. dla maluszków, którym szukacie domków.
Potrzebuję tylko wtedy info ile jest sztuk, jakie są, jakieś zdjęcia. Przyznam się, że maluchów tak nie śledziłam :oops:

Kasiu,może ogłosimy w to miejsce czrnego maluszka,bo tylko on nie ma zaklepanego domku,ale fajne zdjęcia zrobię dziś po południu i wstawię jutro,bo te piwniczne się nie nadają.

Dziewczyny,chciałam się odnieść do waszej propozycji ze szczepieniami.Pomysł jest super,ale.....jak wiadomo szczepi się koty zdrowe,a w tym schronisku nikt nie ma pewności,które takie są.Nie ma kociarni z prawdziwego zdarzenia,koty oddzielone są od siebie płotem z siatki,więc wirusy przedostają się bez problemu,nikt nie obserwuje ich,dopiero jak kot prycha i kicha to wiadomo,że coś złapał.Same widzicie po przykładzie Białaska,który był na kwarantannie dosłownie kilka dni i po którym nic nie było widać,nawet weci go wykastrowali sądząc,że jest zdrowy i silny,a po chwili taki tragiczny obrót sprawy.Tak samo jest z maluszkami,które siedzą razem z dużymi kotami,często mają wrzody lub ropnie(myślimy,że jest to efekt pogryzień przez dorosłe koty np.przy jedzeniu)czarnemu maluszkowi wrzód pękł od razu po przywiezieniu do piwnicy,dlatego go zobaczyłyśmy i zaczęłyśmy leczyć,czarno-biały wydawał się zdrowy,a 2 dni temu Basia wymacała mu guza,najprawdopodobniej jest to wrzód po ugryzieniu.
Jak więc rozwiązać ten problem.Jak podawać szczepionki kotom,które mogą być chore?

właśnie tego się obawiałam...
bez przeorganizowania kociarni, kwarantanny z prawdziwego zdarzenia, selekcji kotów zdrowych od chorych - takie szczepienia rzeczywiście mogłyby przynieść więcej złego niż dobrego
ale tego wszystkiego same nie zrobicie... pracownicy schroniska również musieliby chcieć poprawić ich warunki
a żeby tak było musieliby dostrzec to, co jest tam do poprawienia
a z tym z tego co widzę ciężko

nie mam pomysłu :roll:

dobrze, że chociaż macie tą piwnicę i możecie chociaż po 2/3 kociaki stamtąd wyciągać i je leczyć
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pt cze 11, 2010 9:26 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Granula,byłyśmy z Basią na rozmowie w sprawie kociarni i domów tymczasowych.Powiedziałyśmy,że bez zmian w kociarni na dłuższą metę nie pociągniemy z dt,bo wystarczy,że raz zabierzemy tam kota,który po kilku dniach okaże się chory na jakieś świństwo i przez pół roku nie będziemy mogły tam trzymać kotów.Usłyszałyśmy,że w planach jest budowa nowego schroniska i tam na pewno będzie super kociarnia,a teraz jest jak jest.

Kobieta,która zabrała do siebie do piwniczki Białaska ma 6 własnych kotów.Czy wiecie jaki stres przeżywa bojąc się,że mogła coś przynieść do domu?Na pewno już nam nie pomoże z dt i nie ma co się dziwić.

ACHA13

Post » Pt cze 11, 2010 10:10 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Wkleję kilka fotek dorosłych kotów z kociarni:
Obrazek

Obrazek
Ostatnio edytowano Pt cze 11, 2010 10:28 przez ACHA13, łącznie edytowano 1 raz

ACHA13

Post » Pt cze 11, 2010 10:28 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

A ten kot na widok człowieka wskakuje na siatkę i wyciąga łapki:
Obrazek

ACHA13

Post » Pt cze 11, 2010 12:34 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

sa dwie panie chetne na Macka, dwie go nie dostana, to moze sprobowac z tym drugim z ostatniego zdjecia? Moze tego by zechciala druga Pani?
skoro tez taka przylepa?
jesli go wezmiecie, ja zapłace za leczenie jesli bedzie potrzebne, szczepienia i wszystko...

kasiatatry

Od: Nie cze 15, 2008 14:57

Post » Pt cze 11, 2010 13:52 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

kasiatatry pisze:sa dwie panie chetne na Macka, dwie go nie dostana, to moze sprobowac z tym drugim z ostatniego zdjecia? Moze tego by zechciala druga Pani?
skoro tez taka przylepa?
jesli go wezmiecie, ja zapłace za leczenie jesli bedzie potrzebne, szczepienia i wszystko...

kasiatatry jesteś niesamowita :1luvu:
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Nie cze 13, 2010 10:19 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Maciuś ma już wybrany domek ,jedzie do Rzeszowa do DS,będzie miał pańcie tylko dla siebie ,a jest to wyjątkowo kochający człowieka kot. Do swojego nowego domku pojedzie pod koniec czerwca , wtedy właścicielka po niego przyjedzie.Drugi domek ma wziąć koteczkę Maszę niewidomą na jedno oko z łódzkiego schroniska.Gratuluję obu domkom,myślę że nowi lokatorzy przyniosą wam wiele radosnych chwil.

horacy 7

Post » Nie cze 13, 2010 10:27 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Maciuś ma już wybrany domek ,jedzie do Rzeszowa do DS,będzie miał pańcie tylko dla siebie ,a jest to wyjątkowo kochający człowieka kot. Do swojego nowego domku pojedzie pod koniec czerwca , wtedy właścicielka po niego przyjedzie.Drugi domek ma wziąć koteczkę Maszę niewidomą na jedno oko z łódzkiego schroniska.Gratuluję obu domkom,myślę że nowi lokatorzy przyniosą wam wiele radosnych chwil.

super :1luvu:
bardzo mnie to cieszy, że każdy domek dostanie swojego kota do miziania i kochania :ok:
gratuluję kotom nowych domków :mrgreen:

a wszystko dzięki Wam dziewczyny :1luvu:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Nie cze 13, 2010 11:44 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Granula pisze:
a wszystko dzięki Wam dziewczyny :1luvu:

:ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie cze 13, 2010 14:17 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Maciuś ma już wybrany domek ,jedzie do Rzeszowa do DS,będzie miał pańcie tylko dla siebie ,a jest to wyjątkowo kochający człowieka kot. Do swojego nowego domku pojedzie pod koniec czerwca , wtedy właścicielka po niego przyjedzie.Drugi domek ma wziąć koteczkę Maszę niewidomą na jedno oko z łódzkiego schroniska.Gratuluję obu domkom,myślę że nowi lokatorzy przyniosą wam wiele radosnych chwil.

:dance: :dance2: :dance: :dance2:

Cieszę się przeogromnie :lol:
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 13, 2010 15:16 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Dziewczyny,
macie zdjęcie czarnego maluszka ? Potrzebne mi na Allegro.
po_prostu_kaska

Post » Nie cze 13, 2010 21:23 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Nie dziewczyny to nie tylko dzięki nam ,dzięki Wam także, same bez waszej pomocy niewiele byśmy zrobiły.Dziękujemy więc wszystkim za wszystko.Maciuś czeka na swoją panią, która wkrótce po niego przyjedzie i będzie najszczęśliwszym kotem.Maluch ,który miał jutro jechać do Olsztyna już dzisiaj jest w nowym domku w Olsztynie ,byłam z nim w lecznicy by pokazać ropień i zadzwonił pan ,który miał jutro po niego przyjechać,umówiliśmy się więc w lecznicy .Ropień jest już malutki i nie groźny ma się wchłonąć ,lekarz umówił się z panem że gdyby tak się nie stało usunie go za darmo .

horacy 7

Post » Nie cze 13, 2010 21:27 Re: Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

horacy 7 pisze:Maluch ,który miał jutro jechać do Olsztyna już dzisiaj jest w nowym domku w Olsztynie ,byłam z nim w lecznicy by pokazać ropień i zadzwonił pan ,który miał jutro po niego przyjechać,umówiliśmy się więc w lecznicy .Ropień jest już malutki i nie groźny ma się wchłonąć ,lekarz umówił się z panem że gdyby tak się nie stało usunie go za darmo .

:piwa: :1luvu:
Cudowny pan i cudowny wet....
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

[poprzednia][następna]