Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Agn pisze:Krysiu, strasznie mi przykro - tak ogólnie.
Co do 'przeciekania'. Czasami dochodzi do uszkodzenia zwieracza przy odtykaniu. Cesar był cewnikowany w narkozie? Chodzi do kuwety w ogóle, czy wcale nie czuje, że chce siusiu? Czy oprócz opróżnienia pęcherza, weta zrobiła płukanie i oczyszczanie pęcherza?
To może być odwracalne. Dobrze by było podawać vit.B12 i rozważyć wprowadzenie Nivalinu.
Agn pisze:
Dawaj wyniki, bo ciągle nie kumam o co chodzi z tą wątrobą.
kristinbb pisze:Agn pisze:
Dawaj wyniki, bo ciągle nie kumam o co chodzi z tą wątrobą.
Są wyniki wyżej.
Wetka tak go zdiagnozowała w pierwszy dzień ,że to chora wątroba.
pixie65 pisze:Agn pisze:Krysiu, strasznie mi przykro - tak ogólnie.
Co do 'przeciekania'. Czasami dochodzi do uszkodzenia zwieracza przy odtykaniu. Cesar był cewnikowany w narkozie? Chodzi do kuwety w ogóle, czy wcale nie czuje, że chce siusiu? Czy oprócz opróżnienia pęcherza, weta zrobiła płukanie i oczyszczanie pęcherza?
To może być odwracalne. Dobrze by było podawać vit.B12 i rozważyć wprowadzenie Nivalinu.
Ja bym poczekała z tym nivalinem...
Po cewnikowaniu takie "przeciekanie" może trwać kilka do kilkunastu nawet dni. I nie musi być związane z uszkodzeniem zwieracza.
Znajomy kot Gutek tak miał i wpadłyśmy w popłoch z koleżanką ale wetka nas uspokoiła, że to przejdzie i przeszło.
kristinbb pisze:Cesar był cewnikowany w narkozie.
Chodzi do kuwety.
Czuje ,że chce siusiu.
Nie wiem czy było płukanie pęcherza i oczyszczanie.
Jak go zakwasić ?
Agn pisze:kristinbb pisze:Cesar był cewnikowany w narkozie.
Chodzi do kuwety.
Czuje ,że chce siusiu.
Nie wiem czy było płukanie pęcherza i oczyszczanie.
Jak go zakwasić ?
Zakwasić - Uropetem.
Jeśli ma czucie, to jest nadzieja, ze samo wróci do normy, tak jak pisze Pixie65.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue, Silverblue i 36 gości