~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 07, 2010 12:33 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Na jednym zdjęciu dzieć się zdziwił, że ma ogonek :1luvu:
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Pon cze 07, 2010 20:26 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Maluszki miały dzisiaj pokłute nóżki :D - dostały pierwszą szczepionkę.
Teraz odpoczywają po dniu pełnym wrażeń:
Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Pon cze 07, 2010 20:28 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Mamuśce Anielce natomiast, coś się poprzestawiało w główce przez rujkę :) . Chodzi cały czas za Jaśminkiem (moją młodszą kotką) i miauczy do niej. Jaśminek natomiast ucieka od Anielki i głośno skarży się na swój los :) .

monikah

Post » Wto cze 08, 2010 10:03 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

he, he, mi kotka z rują napastowała psicę 10 razy większą od koty... są różne gusta...

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Wto cze 08, 2010 10:42 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Dzielna kocia mamusia Anielka nadal ma ruję 8O .
Zapomina o niej tylko podczas zabawy z wędką. Jest bardzo wysportowana i skoczna, robi salta w powietrzu.
Jeżeli ktoś chciałby miec kota, który uprawia akrobatykę sportową, to Anielka idealnie się nadaje :mrgreen: .

Zdjęcia Anielki autorstwa cioci Iskry:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Oglądam i nie mogę się nazachwycać. Taka akrobatka byłaby wspaniałym towarzystwem dla mojej Oliwki, która z podłogi wskakuje na szafę, następnie zeskakuje z powrotem i jak pershing goni po schodach. Qrcze, dlaczego nie mogę mieć sześciu kotów? :roll: Zakochałam się w Anielce. :1luvu:

Za niecały miesiąc mam urodziny. W domu 3 kocury, Oliweńka i maleństwo z karłowatością przysadkową (ma 2 lata, waży 1,3 kg) wielkości 3-miesięcznego kociątka i z mentalnością kociego dziecka. Przecież Oliwka musi mieć kumpelę. Chłopaki trzymają się razem... Może TŻ-eta jakoś ruszy...
Ostatnio edytowano Wto cze 08, 2010 11:02 przez vega013, łącznie edytowano 1 raz

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 08, 2010 11:02 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

vega013 pisze:Qrcze, dlaczego nie mogę mieć sześciu kotów? :roll: Zakochałam się w Anielce. :1luvu:

Monikah ma 6 kotów i nie narzeka, Anuk również. Może jednak? :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Wto cze 08, 2010 11:17 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Tajemniczy Wujek Z. pisze:
vega013 pisze:Qrcze, dlaczego nie mogę mieć sześciu kotów? :roll: Zakochałam się w Anielce. :1luvu:

Monikah ma 6 kotów i nie narzeka, Anuk również. Może jednak? :wink:

Ja - bardzo chętnie. Ale jak przekonać TŻ-eta? On bardzo kocha nasze kociarstwo, jednak nie chce więcej. Spróbuję wykorzystać argument urodzinowy... Wiem, że kiedy już będzie kot w domu, to TŻ zakocha się w nim.

vega013

Post » Śro cze 09, 2010 0:30 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Skoczna sarenka nadal ma ruję 8O . To już prawie dwa tygodnie. Nie widac końca, wręcz przeciwnie, dziewczynka się rozkręca.
Nadal molestuje Jaśminka. Domyślam się nawet dlaczego - Iskierka ma charakterek i paca łapką jak się jej coś nie podoba, a Carmen nie lubi żadnych innych stworzeń oprócz Jaśminki i mnie.
Natomiast Jaśminek jest ciekawski i obserwuje maluchy i Anielkę. Dlatego byc może, Anielka kieruje swoją miłośc do Jaśminki.

Dla wielbicieli Anielki (ze specjalnym pozdrowieniem dla cioci Vegi :mrgreen: ):

Jestem taka piękna
Obrazek

Hej chłopcy, jesteście tam, czekam...
Obrazek

A może tam jest jakiś przystojny kocurek?
Obrazek

A tutaj musi się chowac moje biedne maleństwo przed zalotami Anielki:
Obrazek

monikah

Post » Śro cze 09, 2010 0:49 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Co do kociątek... to niech ktoś wreszcie zabierze ode mnie te diablęta z piekła rodem :wink:

Szaleją, polują i tratują wszystko co stanie na drodze, jak stado dzikich słoni. Wspinają się na wszystko, bawią się wszystkim, pięc razy dziennie wylewają wodę.
Myślałam, że wczorajsza szczepionka trochę je przyhamuje, ale gdzie tam. Jak wróciły do domu, pospały może godzinę, a potem zaczęły się szaleństwa.
Trzy słodkie kociątka? Akurat. Raczej trzy szatanki :).

Nawet zdjęcia im nie mogę zrobic, chyba że śpią. Jedynie Amelka czasem zachowuje się jak przystało na porządną modelkę i wdzięczy się do aparatu :).

Obrazek

Obrazek

monikah

Post » Czw cze 10, 2010 10:32 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

nie ma jak szczesliwa kocia rodzinka :mrgreen:
Anielka jest super - to ciekawe, ze ma prazki na łapkach, ale na tułowiu juz nie i ma taki ciekawy, zajączkowy kolorek - sliczna jest i taka filigranowa, naprawde urzekajaca :1luvu:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw cze 10, 2010 12:39 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Ciekawe które z tych wszystkich niewątpliwych zalet maluchy odziedziczą po mamie?

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Czw cze 10, 2010 13:58 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Jeżeli Anielka tyle czasu ma rujkę, może powinna dostać zastrzyk na zablokowanie? Taka permanentna rujka nie jest korzystna dla zdrowia.

vega013

Post » Czw cze 10, 2010 16:16 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

vega013 pisze:Jeżeli Anielka tyle czasu ma rujkę, może powinna dostać zastrzyk na zablokowanie? Taka permanentna rujka nie jest korzystna dla zdrowia.

Dopytam wetów.
Jednak ona jeszcze karmi i nie wiem czy w takiej sytuacji można jej coś podac.

monikah

Post » Czw cze 10, 2010 17:29 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

Wiesz Vega, masz chyba jakieś zdolności paranormalne :wink: .
Właśnie sobie uświadomiłam, że odkąd wróciłam dzisiaj do domu, Anielka nie okazuje żadnych oznak rujki.
Może się wystraszyła tego zastrzyku, o którym wspomniałaś :).

monikah

Post » Czw cze 10, 2010 20:16 Re: ~~~~ Zabierz to , bo utopię ~~~~ Schr.Milanówek/DT u Monikah

monikah pisze:Wiesz Vega, masz chyba jakieś zdolności paranormalne :wink: .
Właśnie sobie uświadomiłam, że odkąd wróciłam dzisiaj do domu, Anielka nie okazuje żadnych oznak rujki.
Może się wystraszyła tego zastrzyku, o którym wspomniałaś :).

Nie ma to jak dobrze dobrany argument, nie? :piwa:

vega013

[poprzednia][następna]