Radlin i koty Pani I. bez zmian ... WATEK DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 10:46 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

dziewczyny zostały z 11 kociakami
POMOCY!!!!

pilnie tymczasy potrzebne
ObrazekObrazek[color=#FF0000]
Allegro cegiełkowe dla Wizusa http://www.allegro.pl/item1128868766_ow ... atnie.html i Gorbisi http://42.pl/u/2lAl

mercy

Od: Wto sie 25, 2009 20:00

Post » Czw cze 10, 2010 10:57 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

ROZMAWIAŁAM Z BLUERAT, JEST DRAMATYCZNIE!

11 KOTÓW JUTRO TRAFI DO SCHRONU!!!

BLUERAT TRZYMA TERAZ WSZYSTKIE KOTY W TRANSPORTETACH W SAMOCHODZIE - JEST UPAŁ!!!

POTRZEBNE SĄ FUNDACJE, NAWET Z OKOLIC WARSZAWy

okazoł się , że P. Irena nie zabrała żadnego kota, nie pozwolili jej, zabrała tylko te 2 psy
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw cze 10, 2010 11:06 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Tak sobie czytam, to co napisała bluerat (zgadzam sie w Tobą w 100%);
może mnie ktoś zlinczuje za to, co powiem, ale to, co robi pani Irena, to już nie jest pomoc. Kobieta najwyraźniej ma problemy natury psychicznej i jej samej jest potrzebna pomoc i opieka. Dla jej własnego dobra nie powinna miec takiej ilości zwierząt.

Co prawda nie mam jak pomóc w tym momencie, ale jestem pod wrażeniem tego co robicie.
Trzymam kciuki, żeby udało się znaleźć jakieś lokum dla pozostałej 11.

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw cze 10, 2010 11:37 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

cholera!

nie ma jakiś lecznic, żeby je umieścić na dzień lub dwa? zanim znajdą się domki?

piwnicy, do której można by klatki wstawić?...
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Czw cze 10, 2010 11:51 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Bluerat została z 26 kotami. trzymają je teraz gdzieś w garażu.6 odwiezie do Opola. Co z resztą? 11 na pewno nie ma domów.

Szkoda, że nie mogą zabrać przynajmniej 1 kociaka. Mam ich już za duzo. :( Mogę przekazać trochę dobrej karmy i leków. Zwłaszcza leki na oczy. Jestem w kontakcie telefonicznym z bluerat.

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Czw cze 10, 2010 11:56 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

RudyiSrebrnyKot pisze:cholera!

nie ma jakiś lecznic, żeby je umieścić na dzień lub dwa? zanim znajdą się domki?

piwnicy, do której można by klatki wstawić?...

nie nie ma

możliwości sie wyczerpały

dziewczyna została ze wszystkimi kotami, jutro tylko może je odwieźc do schronu- to jedyne teraz wyjście
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Czw cze 10, 2010 12:06 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Może całodobowa lecznica w Gliwicach przyjmie kilka kotów, ale doba kosztuje 50 zł od zwierzaka.

Zakocona

Post » Czw cze 10, 2010 12:14 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Dzwoniłam. Nie ma zgody lecznicy. :(

Zakocona

Post » Czw cze 10, 2010 13:01 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Zakocona pisze:Szkoda, że nie mogą zabrać przynajmniej 1 kociaka. Mam ich już za duzo. :( Mogę przekazać trochę dobrej karmy i leków. Zwłaszcza leki na oczy. Jestem w kontakcie telefonicznym z bluerat.

Wszystkie koty od p. Ireny wyglądają na zdrowe. Pomoc w leczeniu jest potrzebna dla kociaków wyciągniętych z szopy, które ma u siebie Bluerat. O dorosłych chorych kotach, które zostały w szopie nie wspomnę.... Karma jak najbardziej dla wszystkich.

Ciężko nie było.... ale jak p. Irena pojechała w nowe miejsce z 4 czy 5 kotami do nowego lokum, to mieszkańcy jej powiedzieli, co zrobią z kotami jak tu je przywiezie! Dlatego zgodziła się nam je oddać dopóki nie znajdzie sobie bezpieczniejszego lokum. Ale w ramach "rekompensaty" nie oddała psa, którego wcześniej zgodziła się oddać na leczenie. Okazało się, że spośród 27 kotów TYLKO 6 jedzie do opola.... Pojechałyśmy z całą resztą i wstawiłysmy do garażu... Ja wziełam 3 i zawioze niebawem do lecznicy do Gliwic, 6 cz 7 pojechało do Opola. Wydaje mi się, że został w garażu jeden kociak!! Może wieczorem coś dla jeszcze dwóch... ale nic pewnego. No i jeden najdzikszy uciekł przy rozładunku (nie miałyśmy dostatecznie duzo przenosek i wydostał się z wiklinowej, chyba była troszkę uszkodzona). Ale co z pozostałą 16 jesli dobrze liczę? Koty siedza poupychane w transporterach w garażu... Pilnie potrzebna pomoc!!!!

Miasto dało ciała na całej linii!!! Nie mieli nic na koty, nie zadzwonili do schroniska, choćby żeby zapytać czy mają tam meijsce na tyle kotów!!! Gdyby nie cała akcja zorganizowama przez Bluerat, nie wyobrazam sobie co tam by się działo!!

Jesli coś przekręciłam, pominęłam, to z góry przepraszam, pisze na gorąco. Bluerat jedzie do Opola, pada jej bateria. gdyby ktoś miał pomysł, to póki co można do mnie dzwonić: 519 186 694.
Ostatnio edytowano Czw cze 10, 2010 13:13 przez zerduszko, łącznie edytowano 1 raz

zerduszko

Od: Nie sie 23, 2009 15:35

Post » Czw cze 10, 2010 13:09 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Podniosę.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Czw cze 10, 2010 13:18 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Jednak musiałam pojechać najpierw do domu, zamiast prosto do Opola, komórka mi padała, jest gorąco, koty mocno dyszą.

Kotów w sumie było 27, popakowaliśmy wszystkie

7 kotów jak się okazało mam w transporterkach na Opole - Fundacja Mali Bracia, właśnie czyściłam im zakoopane transporterki i się ukazała liczbowa prawda mym oczom, ciężko było w trakcie pakowania je dzielić

6 kotów jutro wieczorem zawiozę do Katowic, bo dzisiaj się okazało że pomieszczenie nieprzygotowane, byli przygotowani na transport w niedzielę

1 kot uciekł jak Betta sprawdzała czy zemdlał

3 koty pojechały do lecznicy męża Formiki, zostaną wykastrowane/wysterylizowane i wypuszczone do stajni

ZOSTAŁO 10 (11 jeżeli kociak w Opolu nie będzie mógł zostać) KOTÓW

Dzwoniłam do Budrysek z dogomanii, ewentualnie 2 młode mogłaby zabrać - ale one nie chcą być wszystkie młode :(

2 koty to jak pisałam wcześniej u koleżanki wetki w klatce - na 2 tygodnie tylko, może je wykastrować

płatny tymczas za Sosnowcem tez jak pisałam to 2-3 kotów, do woliery z budką na podwórko, pełne wsparcie potrzebne na żywienie i leki

Koty których się nie uda do jutra rozdysponować muszą jechać do schroniska, bo niestety nie mam ich gdzie przechować.

Teraz koty są u koleżanki wetki w zimnym garażu, w transporterkach i w dużej klatce, jadę do niej wieczorem, jak wrócę z Opola.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw cze 10, 2010 13:23 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

jakie te koty sa?
starsze, mlode, dzikie, dzikawe, przytulaki?
cokolwiek dalo sie stwierdzic?

udalo Wam sie sprawdzic ile kotek? czy nie bylo na to czasu?
czy rudy juz gdzies rozlokowany? ten to pewnie szybko gdzies ds znajdzie, wiec dt bedzie szybki
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Czw cze 10, 2010 13:37 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

Nie było czasu na sprawdzanie płci.

Koty są raczej młode, wyglądają na podrostki i dorosłe.

Część z nich to przytulaki, część jest zdystansowana i wystraszona.

Wieczorem jadę tam gdzie zostały koty i przepakowuję transport na jutro.
WWW Wiejski Wątek Wycinankowy - zajrzyj koniecznie i pomóż! http://forum.miau.pl/viewtopic.php?uid=6671&f=1&t=168251&start=0
Gabinet weterynaryjny EWAWET Rydułtowy http://www.ewawet.pl Klikając na stronę pomagasz mi pozycjonowaniu i promocji mojego gabinetu :) Pomożesz?
Obrazek

bluerat

Od: Sob lis 26, 2005 16:34

Post » Czw cze 10, 2010 14:40 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

podnosze, potrzebne tymczasy!!!
Obrazek

missieek

Od: Czw cze 09, 2005 19:06

Post » Czw cze 10, 2010 14:45 Re: RADLIN jutro eksmija - DT dla 25 kotów albo bruk !!!!!!

bluerat, 1kot uciekł po tym jak ty sprawdziłas że jest z drugim wszystko ok , a że przenioska była nieszczelna stało sie tak nie inaczej ....to tak apropo nieścisłości których nie lubisz

żaden z kotów nie jest dziki.... jest pare kociaków nieufnych czy tez ostroznych - z 5 sztuk w tym rudzik i burasek(z któymi niewiadomo co zrobic) , i 2 które pojechały do gliwic na ciecie i wypuszczenie i ten który zwiał

są 2 bardzo spokojne buraski....wiek do 3 lat

biało-bure tez bardzo kontaktowe, a czarne to różnie - jedne bardzo kontaktowe innne troche niepewne-zdystansowane

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

[poprzednia][następna]