POZNAŃ - kocięta z Grochowych Łąk / trudne przypadki...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 10, 2010 9:54 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

filo pisze:Marta, mogę Cię podwieźć, ale mam czas tylko do ok. 19.30.

:D Super!

To gdyby się wolno łapały i do 19:30 klatki byłyby puste, to chociaż w jedną stronę - ze sprzętem - mogłybyśmy podjechać. Piszę priv.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw cze 10, 2010 9:54 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

filo pisze:Marta, mogę Cię podwieźć, ale mam czas tylko do ok. 19.30.

Filo, super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ty mogłabyś podrzucić Martę na miejsce, a ja odebrać (zwłaszcza, że wieczorem powinno być już chłodniej, więc będzie mi łatwiej "zdrowotnie").
Chyba, że się koty szybko dadzą złapać i zdążycie beze mnie :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw cze 10, 2010 9:58 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

Ło matko, to już by było super-super! :D

MartaK

Post » Czw cze 10, 2010 19:31 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

Po łapance. Złapała się jedna młodziutka kotka, około półroczna (albo taka niewyrośnięta) - jutro rano pojedzie na Bnińską.

Złapał się też wiekowy kocur, o którym pisałam wcześniej, że najprawdopodobniej jest chory. Karmiciel twierdził, że kot nie je i jest nieswój. Dzisiaj, już po tym jak kocur wszedł do klatki, karmiciel zaczął nagle twierdzić że apetyt kocurowi jak najbardziej dopisuje, że bije się z innymi kotami, no i że jest trochę osowiały :roll: Bosz nooo....

Kot jest w ogromnym stresie, strasznie dyszy, trochę pokichuje. Ale nie wiem, czy jego domniemana choroba jest warta tego wszystkiego, co mu zafundowałam i jeszcze zafunduję (jutro wizyta u weta - swoją drogą nie mam pojęcia jak lekarz zbada takiego dzika....). Mam mętlik w głowie. Nie wiem co zrobić, żeby mu jak najmniej zaszkodzić.

Całą akcję wsparła filo, która niezwykle mi pomogła z transportem i łapaniem - bardzo dziękuję! :D

Dziękuję też jerzykówce, która zadeklarowała transport zapasowy - szczęśliwie, dzięki filo, nie był potrzebny, ale transportery jerzykówki już jak najbardziej :wink:

MartaK

Post » Pt cze 11, 2010 12:48 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

Polecam się na przyszłość.
I sama jestem ciekawa, co z kocurem. Walczył zaciekle z klatką i transporterem.

Wygląda na to, że tam byłoby warto podjechać w okolicach 22, jak już jest spokojniej. Albo nad ranem, przed pierwszymi porannymi pociągami.

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

Post » Pt cze 11, 2010 13:00 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

Filo, dzięki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja też wieczorami jestem do wzięcia, więc może uda się pomóc Marcie w niesieniu pomocy poznańskim biedom :ok: :ok: :ok:
Mam też jeszcze 2 (albo 3, muszę sprawdzić :oops: ) talony na sterylizację. Marto, jeśli mogą się przydać, daj znać - umówimy termin.

Pozwolę sobie przypomnieć o trzech maluchach, które bardzo potrzebują DT :!: Może jednak ktoś...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pt cze 11, 2010 13:09 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

Koteczkę zawiozłam rano na Bnińską, będę ją odbierała za jakieś 3-4 godziny.

A z kocurem idę wieczorem do weta - czekam aż się trochę ochłodzi. W nocy był bardzo niespokojny, w klatce zrobił niesamowity bałagan, musiał się okropnie rzucać i podejmować desperackie próby wydostania się :( Wszystko było poprzewracane do góry nogami, dawno nie widziałam aż takiego bałaganu... Dzisiaj kiedy weszłam do pomieszczenia z klatki, nawet się nie ruszył - albo tak głęboko spał, albo był taki zmęczony, albo chory... Po chwili się ocknął, schował w głąb transportera, ale był zupełnie osowiały. Nie wiem czy coś mu dolega, czy to niewola tak fatalnie na niego wpływa :roll:

Dzisiaj powinniśmy coś wiedzieć.

Co do łapanek na dworcu, to rano podobno nie ma po co tam przychodzić, bo koty schodzą się wieczorem.

A za talony dziękuję - kilka osób już zadeklarowało, że mogę skorzystać z ich upoważnień, więc na razie daję radę ;-) W poniedziałek mam zarezerwowany jeden termin - będę chciała ciachnąć kotkę z Grochowych Łąk.

Pomoc transportowa nieustannie się przyda. Dziś będę jechała z Bnińskiej na Os.Pod Lipami, a później jeszcze z kocurem na Naramowicką (nie chcę go tarmosić na pieszo, bo on już i tak jest skrajnie zestresowany). Gdyby ktoś miał fanaberię pomóc na którejś z tras, to oczywiście byłoby super ;-) Ale w razie czego wezmę taxi.

MartaK

Post » Pt cze 11, 2010 13:24 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

Marto, o której planujesz wybrać się na Naramowicką?
Jeśli wieczorem (to znaczy kiedy upał trochę zelżeje :oops: ) mogę Was zabrać.
Mam nadzieję, że kocur jest "tylko" przerażony, że nic poważnego mu nie dolega!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pomyślałam jeszcze, że może warto kociakom, które szukają DT założyć osobny wątek. Z "pilnym" tytułem.
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 11, 2010 13:56 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

Najpierw ok.18:00 jadę na Bnińską (bo oni pracują do 19:00), odebrać kitę. Jak wrócę (pewnie około 19:00), to ją zapakuję do klatki, wyjmę kocura z klatki obok i na Naramowicką (tam pracują do 21:00) - taki jest plan.

Ale jak pogoda Ci nie służy, to nic na siłę - zdrowie jest najważniejsze :!: :ok:

MartaK

Post » Pt cze 11, 2010 13:59 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

MartaK pisze:Najpierw ok.18:00 jadę na Bnińską (bo oni pracują do 19:00), odebrać kitę. Jak wrócę (pewnie około 19:00), to ją zapakuję do klatki, wyjmę kocura z klatki obok i na Naramowicką (tam pracują do 21:00) - taki jest plan.

Ale jak pogoda Ci nie służy, to nic na siłę - zdrowie jest najważniejsze :!: :ok:

Zadzwonię do Ciebie, mam nadzieję, że będę się nadawała do użytku :wink:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt cze 11, 2010 14:10 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

Jak odzyskam autko w przyszłym tygodniu to też mogę pomóc transportowo :D

Duża von Focha

Od: Śro kwi 29, 2009 14:04

Post » Pt cze 11, 2010 14:13 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

A maluchy w jakim wieku są ? i w jakim stanie ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt cze 11, 2010 14:17 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

Maluchy są w stanie wzorowym - na oko zupełni zdrowe. Myślę, że planowana na poniedziałek wizyta u weta potwierdzi tę opinię. Mają niespełna 3 miesiące. Same zajadają, baraszkują, są oswojone z ludźmi. Nadają się do szybkiej adopcji.

MartaK

Post » Pt cze 11, 2010 14:22 Re: POZNAŃ - sterylki i chory kocur / dom dla kociąt poszukiwany

A są gdzieś ogłaszane ? Bo to najlepszy wiek na adopcje. Może jakieś zdjęcia by wstawić mogłabym zrobić ogłoszenia i u mojego weta powiesić on ma taką tablice z ogłoszeniami :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Pt cze 11, 2010 14:24 Re: POZNAŃ - transport na dziś ok. 18:00-19:00 poszukiwany!

MartaK pisze:Co do łapanek na dworcu, to rano podobno nie ma po co tam przychodzić, bo koty schodzą się wieczorem.

Ja nie myślałam rano, tylko nad ranem :wink:
Skoro jak jeden z facetów mówił, koty tam sypiają, to może w okolicach 4-5 rano jeszcze by tam były i wtedy klatka ze śniadankiem...

filo

Od: Śro lip 08, 2009 13:53

[poprzednia][następna]