Mały kotek gdy sa już dorosłe

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 09, 2010 23:40 Mały kotek gdy sa już dorosłe

Mówiąc szczerze nie zerknęłam czy już był taki temat ale wszystkim tym, którzy poradzą z góry dziękuje!
Mam dwa koty (dwulatki), natomiast teraz przygarnęliśmy Małą Kotkę i pojawi się problem. O ile Imbir (pers) troszkę prycha (do zaakceptowania) to Kolacja (kotka) jest zazdrosna jak nie wiem co. Nawet jeśli nie mam Małej na rekach to jeszcze prycha na mnie i nie daje się tknąć.
czy może ktoś był już w takiej sytuacji? Jak reagować? Co zrobić aby Koty zaakceptowały Małą? izolować czy wręcz odwrotnie dopuszczać do bezpośredniego kontaktu?
Jeszcze raz z góry dziękuje za wszelkie rady!

Alizka

Od: Śro cze 09, 2010 23:23

Post » Czw cze 10, 2010 8:32 Re: Mały kotek gdy sa już dorosłe

Jeśli nie ma agresji typu takiego, że tłuką się aż futro lata a tylko fukają na siebie to nie izoluj ich. Bardzo dobrze dziala w tej sytuacji Feliway, ale to już trzeba pieniążki wydać. Bez paniki, trzeba dać im czas... Jak długo maleństwo już u ciebie jest?

U mnie była podobna sytuacja, a teraz koteczki kochają się nad życie :kotek:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw cze 10, 2010 8:35 Re: Mały kotek gdy sa już dorosłe

Ważne,żeby dorosłe koty nie czuły się odrzucone,głaskaj je i miziaj nawet więcej niż zwykle.Łapoczyny i syki to próba ustalenia hierarchii,nie agresja. :ok:
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Czw cze 10, 2010 8:37 Re: Mały kotek gdy sa już dorosłe

ewar pisze:Ważne,żeby dorosłe koty nie czuły się odrzucone,głaskaj je i miziaj nawet więcej niż zwykle.Łapoczyny i syki to próba ustalenia hierarchii,nie agresja. :ok:

u mnie to już była agresja, jak krew pierwszą zobaczyłam :? Ale teraz się kochają jak siostrzyczki :ryk:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Czw cze 10, 2010 9:12 Re: Mały kotek gdy sa już dorosłe

Jeżeli leje się krew,to tak,ale same łapoczyny już niekoniecznie.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17