[WRO] Basia i Szurek w domach; pojawiły się nowe kotki :( !!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 02, 2010 16:54 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Do tego czasu Basia będzie już pięknością nad pięknościami :)

Czy Szczurek to duży rozrabiaka, czy raczej potulny maluszek? ;)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Śro cze 02, 2010 20:21 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

mawin pisze:kolega dopiero ją odebrał :-( teraz naprawiają mu usterki no i musi ją wykończyć aby można było w niej zamieszkać tak więc myślę że jeszcze z 3-4 tygodnie zanim będzie mogła Basia u niego zamieszkać.

Ok :ok: Tylko się nic nie martw Basia będzie u rodziców Tż tak długo jak będzie potrzeba także niech kolega sobie spokojnie tam remontuje :wink:

A Basia już wyładniała :1luvu: Dzisiaj ją widziałam, strupki już prawie wszystkie wygojone, jeszcze jej sierść do końca w tych miejscach nie odrosła, straszna z niej gaduła, bardzo lubi towarzystwo człowieka. Ma swojego misia z którym ślizga się po panelach i zaczepia żeby ją ganiać :lol: Dzisiaj zeszła na dół do Aresa ale jak go zobaczyła to poleciała na górę szybciej niż zeszła :ryk: Ares oczywiście nawet jej nie zauważył :roll: Dalej ma niestety problemy z piciem wody :? Tż mama próbowała ją przestawić ale w ogóle nie piła i jej kupiła mleczko dla kotów. Ja dzisiaj przywiozłam karton mleka od cioci Gibutkowej :1luvu: ma o 80% obniżoną laktozę.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Czw cze 03, 2010 20:03 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Kruszyna pisze:Do tego czasu Basia będzie już pięknością nad pięknościami :)

Czy Szczurek to duży rozrabiaka, czy raczej potulny maluszek? ;)

Szczurek to mega rozrabiaka :mrgreen: jest niesamowicie zwinny i szybki 8O
Dzisiaj jak byłam u niego w odwiedzinach podjadał przysmak Bibi 8O normalnie z pyszczka jej wydzierał 8O
Ten chłopak nie da sobie w kaszę dmuchać.... ma chłopak temperament - to widać :1luvu:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro cze 09, 2010 8:53 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Szczurek zostaje na stałe u nas.

A co tam słychać u Basi?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro cze 09, 2010 10:18 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

mawin pisze:Szczurek zostaje na stałe u nas.

A co tam słychać u Basi?

:dance: :dance2: :dance: :mrgreen:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 09, 2010 13:05 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Pozwolę sobie pospamować :oops: , najwyżej Kruszyna mi łeb urwie 8O
Czy ktoś chciałby/mógłby się zaopiekować Agatką? Agatka po sterylizacji okazała się być kocim przytulakiem i nie chce już być na podwórku, chce bardzo do domku i do człowieka:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Jeśli ktoś mógłby się Agatką zaopiekować to proszę o kontakt PW do kasia86

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro cze 09, 2010 13:33 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

śliczna kicia. Gibutkowa a ona ma ogłoszenia? trzeba ją ogłosić i czekać... teraz o domki nie łatwo, ale nie raz cuda się zdarzają. Kotka sliczna, napewno znajdzie swojego człowieka :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro cze 09, 2010 13:48 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

:mrgreen:

A jak to się stało? :oops: Mam nadzieję, że nie okazał się być "kotem nieadopcyjnym" :wink:
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro cze 09, 2010 13:49 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Agness78 pisze:śliczna kicia. Gibutkowa a ona ma ogłoszenia? trzeba ją ogłosić i czekać... teraz o domki nie łatwo, ale nie raz cuda się zdarzają. Kotka sliczna, napewno znajdzie swojego człowieka :ok:

Ma ogłoszenia ale ona na podwórku jest to raz, a dwa nikt o nią nie pyta :roll: Ona musiała być wypuszczona bo w domku gdzie była w klatce po sterylce są dwa kotki z białaczką (w sumie 8 rezydentów), dorosła tymczaska Kasia, dorosła mamusia Myszka z 3 miotu ze wsi i kolejny miot ze wsi, a na dniach przyjedzie kolejny miot ze wsi i to szybko bo tam mordują te kociaki w okropny sposób :roll: i już w tym domku nie ma ani pół miejsca na dodatkowego kotka. A po maluszkach ze wsi będą jeszcze wykradane kotki dorosłe - mamusie tych maluszków - na sterylki i żeby im domki znaleźć, bo one na węglu śpią w komórce :( :cry:
Agatkę karmi karmicielka i ona na początku wydawała się dzika ale po tym króciutkim pobycie posterylkowym w domku stała się miziakiem. Trzeba ją stamtąd zabrać z tego podwórka bo oprócz kociolubnych są tam też truciciele :roll: Agatka długo była na tym podwórku ale była uważana za dzikuskę a ona tylko płochliwa była. Na podwórku płochliwość jest dobra, bo kot ucieka od złych ludzi i dzieci które rzucają kotkami, a ona się zrobiła proludzka, dlatego potrzebny jest dla niej domek.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Śro cze 09, 2010 14:47 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

A co tam słychać u Basi?

O ale fajnie :dance:
A u Basi wszystko dobrze. Jak zwykle łazi i dużo gada, zajmuje Tż tacie fotel od biurka i biedny musi na plastikowym krześle siedzieć :lol: A jak byliśmy w Lubinie to Basia przedostała się między nogami do pokoju gdzie była Wilczka ,najeżyła ogon i były syki i prychanie ale do łapoczynów nie doszło :wink: No i jak zwykle lata po całej górze zaczepia za nogi żeby się z nią bawić. Basia jest bardzo fajną kotką którą bardzo lubi towarzystwo człowieka.
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro cze 09, 2010 15:19 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Kruszyna pisze:

A jak to się stało? :oops: Mam nadzieję, że nie okazał się być "kotem nieadopcyjnym" :wink:

Dogadał się z Bibi, naszą niedawno przygarniętą kotką i ślicznie się bawią razem, więc mój Tż jakoś przestał mówić o adopcji więc Szczurek zostaje na stałe :-)

mawin

Post » Śro cze 09, 2010 16:05 Re: [WRO] Szczurek i Basia już w DT czekają na DS

Super :) Zazdroszczę takich kotów, które bez problemu dogadują się z nowymi towarzyszami :ok: I TŻetów, którzy nie nalegają na adopcje tymczasów :D
Obrazek

Kruszyna

Post » Czw cze 10, 2010 7:49 Re: [WRO] Szczurek w DS :) Basia w DT czeka na DS

wczoraj wyczułam u Szczurka zgrubienie tam gdzie miał zastrzyki, jestem wystraszona że może coś złego się tam zrobiło i dzisiaj pędzę po pracy do weta :-( oby to nie było nic złego :-(

mawin

Post » Czw cze 10, 2010 10:10 Re: [WRO] Szczurek w DS :) Basia w DT czeka na DS

mawin pisze:wczoraj wyczułam u Szczurka zgrubienie tam gdzie miał zastrzyki, jestem wystraszona że może coś złego się tam zrobiło i dzisiaj pędzę po pracy do weta :-( oby to nie było nic złego :-(

Mawin, a kiedy miał ostatni zastrzyk? Nawet kilka dni do tygodnia po zastrzyku może się pojawić odczyn. Pomacaj to jeszcze raz i zapamiętaj wielkość (na ile palca). Pomacaj za 3 dni ponownie, jeśli się nie powiększy to nie jest źle a jak się zacznie zmniejszać to jest dobrze. Nie macaj codziennie bo nie będziesz wyczuwała różnicy. Wet nic innego Ci zapewne na ten moment nie poradzi. Jeśli się zacznie powiększać lub nie zacznie schodzić najpóźniej po miesiącu to pewnie będzie biopsja cienkoigłowa, histopat i decyzja o wycięciu. Na razie bez paniki (i to pisze ta co wyła kilka dni przy każdym odczynie ;) ). Sprawdzaj tylko jak to jest duże i czy się zmienia. U moich największy odczyn był wielkości sporej fasolki, tak na 2-3 cm.

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Post » Czw cze 10, 2010 10:50 Re: [WRO] Szczurek w DS :) Basia w DT czeka na DS

2 tydonie i 1 dzień temu miał ostatni zastrzyk.
ja jeśli chodzi o ludzi zachowuję stoicki spokój w każdej sytuacji ale jeśli chodzi o zwierzęta straszna ze mnie panikara więc lecę dzisiaj do weta.

mawin

[poprzednia][następna]