Gda.Aisha w DS :) Hallera wyciachane, NewPort w toku...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 09, 2010 9:31 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

A jak Luna się czje w domu? nie rzuca się do okien? nie marzy o wolności? ciekawam czy ona kiedyś nie była domowa :( cieszę się że kotka dobrze się czuje :1luvu: a jak na Twojego męża reaguje wciąż omija go szerokim łukiem? :)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Śro cze 09, 2010 12:23 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze:A jak Luna się czje w domu? nie rzuca się do okien? nie marzy o wolności? ciekawam czy ona kiedyś nie była domowa :( cieszę się że kotka dobrze się czuje :1luvu: a jak na Twojego męża reaguje wciąż omija go szerokim łukiem? :)

omija omija :ryk:
a na okna nie wchodzi narazie:)
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Śro cze 09, 2010 14:36 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Lunka tylko mi daje się dotykać, jak tylko ktoś inny podchodzi do niej bliżej to fuka i wtedy się rzuca z pazurami na tego kto stoi najbliżej, czyli mi też sie kilka ostrych podrapań dostało;)))
I na moje oko to ona była kiedyś domowa bo nie jest taka do końca dzika, tylko bardzo nieufna, tak jakby ją ktoś skrzywdził...
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Post » Śro cze 09, 2010 14:42 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Biedna kotunia :(
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 11:29 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Dziś na sterylkę pojechała działkowa czarna kotka, mamusia Hesia który tymczasował u Soso i jest już w domku stałym, bardzo grzeczna ta kotunia....i dziękuję przede wszytskim Madzi SIN która mi pomogła w łapance i dzielnie trzymała kotkę za kark 8O do zastrzyku, ja bym nie dała rady, ale kotka naprawdę super grzeczna a może tak sparaliżowana strachem aż dziw że działkowa pół dzicz :) i dziękuję Madziu za karmę :1luvu:

Apropo Hesia Soso-wego, ostatnio rozmawiałam z wet Alą i kocio ma się świetnie, Ala często go odwiedza bo mówi że jets przecudny i przekochany i rodzinka też w nim zakochana po uszy. Opowiedziała mi scenkę rodzajową z tytułu, relacje kocie:
Kotka rezydentka lekko znudzona już czasem małym Hesiem i jego głupotami i zawracaniem jej "ogona", przycisnęła go łapą do podłogi a ten wierzgał tylko tymi swoimi łapkami chcąc się bawić :lol:
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 11:58 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Mój Tigerek[*] jak wychowywał mazurskiego Angela tez tak robił :lol: A jak mu już wyraźnie gówniarz podpadł to potrafił podejść spokojnie i dostojnie, przydusić do podłogi, chwycić za kark (jak mamuśka) i wywlec do przedpokoju. Potem wracał jakby nic sie nie stało na swoje miejsce.Małę gnojstwo nie myło sie takze go wymywał i nie pomagały piski i wyrywanki. Przygwożdżony Angel do mebla został wypuszczony caly mokry i czysty.Pzrestaliśmy sie wtrącac w metody wychowawcze, skoro tylko na pyskówkach małego sie kończyło.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 9 >>

Post » Czw cze 10, 2010 13:07 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Taka łapanka to łatwizna :)
A kicia mega spokojna - zawsze mnie denerwowało u wetów jak skaczą wokół kotów, rękwice, torby, uchwyty - za dużo, za nerwowo - to proszenie się o kłopoty. Dlatego niektórych wetów omijam z daleka ;)

Marea - bez nerwów i zjedz coś :ok:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw cze 10, 2010 13:21 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Właśnie wcinam parówkę :roll:
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 13:32 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze:Właśnie wcinam parówkę :roll:

Ja skończyłam 0.5l lodów z polewą... egzamin koszmarny...ble...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw cze 10, 2010 13:33 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Samo zdrowie :ryk:
Kontakt ze mną - mail lub telefon. Na miau mnie już nie ma.

Sin

Od: Czw sie 19, 2004 17:15

Post » Czw cze 10, 2010 13:35 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

:lol: ale wciąż czuje to ssanie dziwne w żołądku, gdybym się jakoś długo nie pokazywała na forum czy nie odzywała, to znaczy że na zawał siadłam :roll: :lol: w spadku 2 koty do podziału :lol:
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 13:42 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Ifciastu jak tam u Was w domku sprawy się mają? jak Lunka? jak Kulka i Julka małe diablice?
I jak kociaki z Wawy? oswoiły już się? mają domki? czy jakieś zmiany? Pisz coś kobieto pisz, bom ciekawa co u Was :D
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 13:44 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze::lol: ale wciąż czuje to ssanie dziwne w żołądku, gdybym się jakoś długo nie pokazywała na forum czy nie odzywała, to znaczy że na zawał siadłam :roll: :lol: w spadku 2 koty do podziału :lol:

Na zawał półki z jedzeniem?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Czw cze 10, 2010 13:47 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

seja pisze:
Na zawał półki z jedzeniem?

Powiedzmy :lol:
Obrazek

Marea

Post » Czw cze 10, 2010 13:51 Re: Gda. KOCIAKI - PILNIE DT! Wspracie Finansowe!

Marea pisze:Ifciastu jak tam u Was w domku sprawy się mają? jak Lunka? jak Kulka i Julka małe diablice?
I jak kociaki z Wawy? oswoiły już się? mają domki? czy jakieś zmiany? Pisz coś kobieto pisz, bom ciekawa co u Was :D

Kociaki z Warszawy są jeszcze u mnie, poprzedni domek jak je zobaczył na żywo to się wycofał :roll:
Chłopiec już oswojony, dziewczynka nie... Jak będą w pełni oswojone jadą do Pruszcza do kolegi z pracy mojego męża, który wlaśnie kupił z narzeczoną sobie mieszkanie :ryk:
W sprawie maluchów dzwoniła dziś rano jakaś Pani, umówiona z nią jestem na niedzielę na rozmowę, ale nie chcę zapeszać... Pani jeszcze nie wie, czy chciałaby Julkę czy Kulkę;)
Luna wczoraj była u weterynarza, obfukała go, ale nie gryzła... Ma biegunkę, maluchy też. Myślałam, że to od odrobaczenia ale za długo się ciągnęło... Zresztą tylko maluchy były odrobaczane.
Dostały taki preparat, pastę do podawania 3x dziennie, ale widzę, że dziś już kupka minimalnie lepsza.
Julka i Kulka strasznie zarobaczone były...

Maleńtasy ciągle biegają, Tigo ma frajdę teraz bo ciągle których maluch go zaczepia, a i ja mam spokój, bo jak maluchy są to Tigulec nie broi, bo nie ma juz na to siły :ryk:

Lunka ma klatkę otwartą, trochę się tłucze z Kirą, ale tragedii nie ma. Jak chce kości rozprostować to wychodzi, ale zazwyczaj siedzi w klatce, to taki jej "azyl". Jak jest w pokoju to z innymi kotami normalnie, ale jak któryś chce do klatki wejść do wojna.

Ale się rozpisałam :ryk:

ifciastu

[poprzednia][następna]