Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 09, 2010 8:28 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

:1luvu:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Śro cze 09, 2010 8:53 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Kochane, ależ wczoraj wrażeń miałyśmy... :wink:
Pierwsza runda do lecznicy była dosyć dramatyczna - Mgiełka była bardzo niespokojna w transporterku, płakusiała troszkę, ale prawdziwy koncert zaczął się na miejscu. Koteńka jest bardzo drobna, delikatna i baaardzo trudno było żyłkę znaleźć i krew pobrać. Mgiełka tak strasznie lamentowała, tak walczyła... Ale wreszcie probówki się wypełniły i mogłyśmy na chwilę wrocić do domu żeby cudaczka nakarmić. Na wszelki wypadek kupiłam saszetkę RC, mimo że kici wcześniej nie smakowała. Droga do domu była spokojna, ale też przed wejściem do samochodu poutulałyśmy się odpowiednio :wink: W domu natychmiast podałam miseczkę z mokrą karmą i... udało się, Mgiełka przed badaniami musiała być na czczo i teraz rzuciła się na jedzonko. Zjadła całą saszetkę, poprawiła chrupkami i bardzo zadowolona z życia pokazała mi jak pięknie kotkowi może się odbijać :oops: :lol: Odczekałyśmy zalecane 2 godziny i trzeba było wracać do lecznicy (kwasy żółciowe muszą być zbadane na czczo i 2h po jedzeniu). Wyobraźcie sobie, że Mgiełeczka bez protestów pozwoliła się zamknąć w transporterze, przez całą drogę ani razu nie pisnęła 8) A samo oddawanie krwi po jedzonku było już zupełnie bezbolesne, obie nie zauważyłyśmy kiedy wet zaczął i skończył kłujkowanie (byłyśmy zajęte przytulaniem i tylko kocią łapkę "zostawiłyśmy" do obsługi) 8O Ciśnienie najedzonej kocinki było takie, że nawet gabinet został troszkę zroszony. Droga powrotna minęła zupełnie spokojnie, a w domu nastąpiło... wielkie żarcie - kolejna cała saszetka RC (dokupiłam), chrupeczki, odrobina wody, a potem hop na brzuch Dużej :D :D :D Padłyśmy spać, ufff.
Taki mądry ten mój cudaczek, taki dzielny :1luvu: :1luvu: :1luvu: I tak ufa człowiekowi, tak go potrzebuje :D

Wyniki powinny nadejść z Laboklinu w okolicach piątku, oby były znakomite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aha, na dzisiejsze śniadanko Mgiełka zjadła kolejną, całą saszetkę RC :dance: :dance2:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Śro cze 09, 2010 8:57 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

o kurczak! ale panna grzeczna 8O ona już Ci po prostu, Aśka, zaufała, że jej nie zostawisz samej :ok:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 09, 2010 8:58 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Mgiełeczko zaskakujesz mnie na każdym kroku :D
Cieszę się, że zaczęła jeść mokre
Cieszę się, że za drugim razem bez większych problemów zniosła podróż do weta
Cieszę się, że jest szczęśliwa i wesoła
Cieszę się, że trafiła do Ciebie Asiu :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Śro cze 09, 2010 9:03 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Mgiełeczko, lepiej trafić nie mogłaś :1luvu:

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro cze 09, 2010 9:38 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

no nie... A gdzie prychanie? I jak ja mogę nazywać ją jeszcze Prychiątko?
A tak w ogóle to bardzo fajne wiadomości :D

tamiss

Post » Śro cze 09, 2010 9:51 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

tamiss pisze:no nie... A gdzie prychanie? I jak ja mogę nazywać ją jeszcze Prychiątko?

Oj, Prychiątko nam się w Mgiełce obudzi jak psio-kocie przyjaźnie będzie zawierać :lol: Będziesz miała, Ciociu Tamiss, okazję odmienić Prychiątko przez wszystkie przypadki :wink: :D

Właśnie się dowiedziałam, że Laboklin wymaga większej ilości krwi niż udało się Mgiełce pobrać :? Weci mają jednak nadzieję, że wystarczy materiału do analizy. Mgiełeczka jest za malutka, by oddać więcej krwi. Oby wystarczyło :ok: :ok: :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Śro cze 09, 2010 12:21 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:
tamiss pisze:no nie... A gdzie prychanie? I jak ja mogę nazywać ją jeszcze Prychiątko?

Oj, Prychiątko nam się w Mgiełce obudzi jak psio-kocie przyjaźnie będzie zawierać :lol: Będziesz miała, Ciociu Tamiss, okazję odmienić Prychiątko przez wszystkie przypadki :wink: :D

Trzymam za słowo :D

tamiss

Post » Śro cze 09, 2010 14:31 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

doczytuje teraz
jakie dooobre wiadomości :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Mgiełeczka wcina i ufffa :1luvu: :1luvu: :1luvu:
i niech ten Laboklin przyśle wzorcowe wyniki
:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Śro cze 09, 2010 21:26 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Niech Laboklin nie wybrzydza, tylko bada ;) bo wyniki muszą być idealne, o!

Buziaki dla Mgiełki :1luvu: czarnej Pumy, i jej opiekunki, o sercu wielkim jak... :1luvu:

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Śro cze 09, 2010 23:49 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Kotuś głodny = kotuś nieszczęśliwy. :wink:
Moje ogonki bardzo nie lubią pustych miseczek, a jak któryś ma zabieg, to wszystkie cierpią, bo nie ma ostatniej kolacji i najpierwszego śniadanka.
Trzymam kciuki za wyniki koteczki. :ok:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Czw cze 10, 2010 7:38 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

MIŁEGO DNIA :)

tamiss

Post » Czw cze 10, 2010 7:52 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Witam w ten nieznośni upalny ranek i serdecznie pozdrawiam i życzę miłego, znośnie temperaturowego dnia :)
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Czw cze 10, 2010 8:16 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Witam Was, kochane :D
Rzeczywiście upały straszne, co niestety zdrowiu nie służy :evil: Wymyśliłam sobie świetną terapię, robię sobie Mgiełkowe okłady na serce :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Podczas leniuchowania cudaczek oddaje się swojej pasji - się albo mię liże. Całą buzię mam "wypilingowaną", ale nie narzekam :wink:

Mgiełeczka, nie zważając na temperatury, nadal wcina mokrą karmę!!! Czyli nastąpiła trwała zmiana nawyków żywieniowych, uff :wink: Może wreszcie kostki miednicy przestaną wystawać :twisted:

Bardzo chciałabym pokazać Wam nowe zdjęcia maludy i może nareszcie uda mi się je zrobić, chociaż trochę trudno jest fotografować własne cielsko z kocią broszką. Spróbuję!

Dzisiaj bardzo słonecznie, tym bardziej przydadzą się uściski od Mgiełki, które przekazuję :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Czw cze 10, 2010 12:21 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Tak, tak!! Zdjątka prosimy :)

tamiss

[poprzednia][następna]