*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 14:28 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

A Pani po oddaniu do lecznicy, zostawiła fundusze na zabiegi, jedzenie i hotel??

Ciekawam cóż to za rozgarnięta świdniczanka.
:twisted:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Sob cze 05, 2010 16:06 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Anda pisze:A Pani po oddaniu do lecznicy, zostawiła fundusze na zabiegi, jedzenie i hotel??

Ciekawam cóż to za rozgarnięta świdniczanka.
:twisted:

Za namową Iwony kupiła paczkę suchego dla kociąt...cholera, w takim razie, chyba powinnam była oddać Bąbla bez zająknięcia :ryk:
Nie wiem czy Świdniczanka/ki, niby sporo na to wskazuje, a czy rozgarnięta/te...cóż niech każdy oceni to we własnym zakresie :wink:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Sob cze 05, 2010 17:05 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Ojć,
dziekuję za dokładne odpowiedzi.
Lubię tak.
:roll:

Anda

Post » Nie cze 06, 2010 11:12 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Pani nie zadzwoniła, oczywiście :twisted:
A to dziwne, bo to właśnie ona wytykała mi "120 tysięcy pośredników" (nie wiem co miała na myśli. Lecznicę?), którzy przeszkadzają przy adopcji :lol:

Tosiek właśnie próbował odgryźć nogę Bąbelce...głodny chyba.

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

Post » Nie cze 06, 2010 21:05 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Wieści ze Skierniewic są super. Mela jest już zadomowiona, zapoznana z sunią Norą i koteczką Misią.
Ciesze się, że mała trafił na takich ludzi.
W piątek była u weta, jest zdrowa i została odrobaczona.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
U Viki też dobrze, takie dostałam wieści.
A nawet mmsa jak oba z Vincem leża sobie na parapecie.

Anda

Post » Nie cze 06, 2010 21:08 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Kobiałki, a nie zalało was tam?
Obrazek
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa. J. Tuwim

babajaga

Od: Wto mar 18, 2008 15:30

Post » Nie cze 06, 2010 21:45 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Wilków zalało babojago (wieś niedaleko), ale my w Lublinie raczej na górce jesteśmy.

APEL:

DT poszukuje młody kocurek (ciemny z białym podszerstkiem, jak Zula Tigerowa).
Kocurek błąka się od paru dni na Bazylianówce. Skontaktował się ze mną Mariusz - ten od kotków czechowskich - nie wiem czy pamiętacie - Malwinka. Oni mają 3 kocice w domu, więc kocurka wziąć nie mogą. Kocurek nie wiem ile ma, ale chyba niewiele, bo Mariusz mówił, że jest mniejszy niż jego kocice. Oswojony w 100%, ale z jajkami. Mają być jutro zdjęcia, Mariusz da ogłoszenie, a ja zobowiązałam się pomóc w kastracji, bo szkoda kociny. Przychodzi wygłodzony pod ich balkon, a wolnożyjący tubylcy go odganiają.
Podejrzewam, że jeżeli nie zguba, to wyrzutek - skończył pół roku, zaczął znaczyć i wio z chałupy... :(

Czy ktoś ma pomysł na DT, choćby na kilka dni, do wygojenia po zabiegu?
Czy ktoś wie o niedrogich kastracjach? (Nowak?, działa jeszcze?)?
I może ktoś z dyszkę dorzuci do kastracji, bo ja, cholera, akurat w tym miesiącu na poważnym debecie... :roll:
Prosiemy o wsparcie!

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Pon cze 07, 2010 6:52 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Ja mogę dorzucić 10 zł do kastracji, więcej chyba nie dam rady.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pon cze 07, 2010 7:06 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Nowak jako weterynarz na bank działa nadal w Głusku. W tamte wakacje operował moją psinkę. Wydaje mi się, że dalej kastruje taniej. Wiem też, że w Poliwecie sterylka 180, a chłopy jakoś taniej mają. Mogę zapytać. Dorzucę co będę mogła. Niestety u mnie także już budżet mniejszy, jak to w wakacje, ale pomogę chociaż trochę.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pon cze 07, 2010 9:02 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Ślicznie dziękuję za oferty pomocy - dyszka też swoje znaczy i razem nazbieramy na ciacha.
Maueczarne, jeżeli możesz, zapytaj o cenę sterylki.
Ja dzisiaj pewnie będę miała zdjęcie BAZYLKA (jak myślicie, dobry nejm?:)) i kombinuję jak tutaj go zadokować na DT na czas rekonwalescencji pojajkowej...

kwiatkowa

Post » Pon cze 07, 2010 9:07 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Jasio jednak nie przeszedł tego czyszczenia bez konsekwencji.
Jak nas nie było został pod opieką chłopaków i teściów. Nic się nie wydarzyło niby, ale...
Jasio nie odzywa sie wcale , a jak namówię go na powiedzenie czegoś, bezgłośnie otwiera dziapkę.
Mam wrażenie, ze boli go coś, no i wczoraj rzygał jak kot. W jednej porcji było trochę włosów zbitych. Myślę, ze ma zatkane jelita, stąd ból brzucha.
Ale co jeszcze, nie mam pojęcia.
Je, łazi, chociaż nie tak jak zwykle.
Powinnam iść do weta, ale on znowu umrze ze strachu. Może po parafinie mu przejdzie?? Dałam mu rano.

Anda

Post » Pon cze 07, 2010 9:09 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

RR też swoje bierze, a wydaje mi się, że kastracja to akurat tak prosty zabieg, że nie ma sensu się piłować na drogiego weta.

kwiatkowa

Post » Pon cze 07, 2010 9:11 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Anda pisze:Jasio jednak nie przeszedł tego czyszczenia bez konsekwencji.

Może po stresie się wylizywał bardziej intensywnie, a przy długim włosiu o zapchanie nietrudno.
Czy je?
Parafina powinna pomóc jeżeli to zapchanie, szkoda go wetem stresować na razie.

kwiatkowa

Post » Pon cze 07, 2010 14:22 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Mam DT. Chyba dzisiaj będzie łapanka. I chyba od razu głodzimy...
Maueczarne, jak będziesz wiedziała coś o Nowaku, daj znać.
Podobno na Głębokiej kastracja jest za 100.

kwiatkowa

Post » Pon cze 07, 2010 14:31 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Moja Klara też ostatnio lekko przypchana była bo się myła intensywnie. Brzuch źle pracował. Masowałam nadęty brzunio i powolutku przeszło. Kota biega zadowolona. Też myślę, że wersja kwiatkowej może być dobra.

Kwiatkowa - RR? Ja do Nowaka też mam numer, zadzwonię. Potarguję się ;)

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

[poprzednia][następna]