CHOMICZÓWKA, JUŻ TYLKO 1 MALUCH NA BAZARKU POTRZEBNY DT!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 03, 2010 15:04 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Ale przeciez nie trzeba moderatora do zmiany tytulu. Wystarczy, ze autor pierwszego postu w wątku go wyedytuje. Tak mi sie przynajmniej wydaje.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Pt cze 04, 2010 7:22 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mpogorzelski pisze:Ale przeciez nie trzeba moderatora do zmiany tytulu. Wystarczy, ze autor pierwszego postu w wątku go wyedytuje. Tak mi sie przynajmniej wydaje.

Mariuszu oczywiście, że nie trzeba, ale z Goyką nie ma kontaktu. Ja już wczesniej korespondowałam z nią.
Raz zmieniła tytuł na moją prośbę.
Ale moje prośby o uzupełnienie o zdjęcia i informacje pierwszego postu juz pozostały bez odpowiedzi.
Chyba Goyka nie wchodzi na miau.
Więc może moderator mógłby cos pozmieniać, bo wątek cały czas ten sam, czyli bazarek story.
Obrazek

mimbla64

Od: Pon lis 12, 2007 9:29

Post » Pt cze 04, 2010 7:30 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

I ciąg dalszy, coraz ładniejsza Pysia.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pt cze 04, 2010 16:16 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

wczoraj nic nie zlapalysmy
chociaz w jednej klatce sciezka byla pieknie wyzarta
burza nas przegonila

jutro kolejny raz o ile bedzie mozna
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon cze 07, 2010 10:15 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Marylko, strasznie się cieszę, że Fiolka znalazła domek :piwa:
Gdzie ogłaszasz kociaste?

Mimbla, Pysia cuuuudo, do schrupania!! :1luvu:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon cze 07, 2010 13:38 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

W sobotę złapałyśmy coś z Marylą, odwiozłam toto do Koterii, a tam okazałao się, że ma ucho w piękny ząbek przycięte.
To jest brzydki numer. :mrgreen:
Sterylizowane do tej pory koty w Koterii lub Boliłapce, mają czubek ścinany.
Pani Ryszarda sterylizowała bez obcinania czubka.
Kotek musiał na bazarek przywędrować skądsiś, gdzie wycinają zabek.
Efciu dzieki, że odwiozłaś to cuś na bazarek z powrotem.
W dalszym więc ciągu główne mamuśki nieuchwytne.
A jedzenia na bazarku dostatek, bo nawet jak p.Ryszarda nie nakarmi, to jedzenie jest zostawiane dla tej trójeczki spod kwiaciarni niestety.
Obrazek

mimbla64

Post » Pon cze 07, 2010 14:26 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

mimbla64 pisze:W sobotę złapałyśmy coś z Marylą, odwiozłam toto do Koterii, a tam okazałao się, że ma ucho w piękny ząbek przycięte.
To jest brzydki numer. :mrgreen:

a to ci przygoda :roll:
ale dobrze ze sie rozeszlo bez niepotrzebnego krojenia

Efcia, moje koty ogłaszają dziewczyny: tomoe, Jowita - gdzie sie da
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie cze 13, 2010 12:48 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

Łapałyśmy wczoraj z Efcią na bazarku.
Złapał się kocurek bury z białym, ten z kikutem ogonka.
Złapał się tez kocurek czarny z białym. Podobnego ja na jesieni widywałam na bazarku. Przychodził wieczorem na jedzenie.
Kocurek jest całkowicie oswojony. Nie syczy, nie ucieka przed ręką.
Ewa mu w klatce ogonek podnosiła, żeby zobaczyć, co tam ma.
Kocurek ma chyba grzybicę, tak nam przynajmniej wygladał. Jest młody.
Pani Ryszarda uważa, że jest to kocurek bazarkowy, taki łagodny. Około dwuletni.
Na jesieni podobno wyniósł się z bazarku i przeniósł na inne miejsce dokarmiania.
Nie wiem, czy to ten sam, którego Maryla z klatki wypraszała, kiedy łapała maluchy.

Jesli chodzi o koteczki, to burą mamusię z białym być może widziałyśmy, ale tylko widziałyśmy.
Na pewno jakiś spryciarz (lub raczej spryciara) powyjadał kąski na przynętę sprzed klatek i w klatkach.
Klatek na bazarku było rozstawionych sześć.
Dań do wyboru pięć. Siedziałyśmy do wpół do dwunastej. No i efekt jak wyżej.

Pomysł mam taki, żeby napisać pismo do prezesa i uzyskać oficjalną zgodę na regularne karmienie na bazarku przez p.Ryszardę o określonej porze.
Przez okres co najmniej półtora miesiąca.
Być może to spowoduje, że te koty znowu się zaczną schodzić o stałej porze i będzie można urządzić sensowną łapankę.
A może nie. Pewności żadnej.
Tylko od kogo to pismo, od prywatnej osoby?
Obrazek

mimbla64

Post » Nie cze 13, 2010 13:01 Re: Tamarka, Fiolka i Tymek kociaki z Chomiczówki szukają DS!!!!

A teraz wieści od malutkiej bazarkówny. Suri ma się świetnie. Już się trochę wyciąga, nie jest taka kluskowata.
W sobotę ją zaszczepiłam i chociaż miałam z tym problemy, to jednak w końcu zrobili to w mojej lecznicy.
Mała się coraz bardziej zaprzyjaźnia z Lisią. Próbuje też ją ciągnąć. Na co Lisia do pewnego momentu pozwala.
Na ogłoszenie adopcyjne w sprawie Lisi zgłosili się sympatyczni ludzie. Suri im się bardzo spodobała. Na dziś są zdecydowani na wzięcie obu kotek.
Mam nadzieję, że się nie rozmyślą i wszystko się dobrze potoczy.

Obrazek

Obrazek

A to Suri szalejąca przy tuneliku.
Obrazek

Obrazek

Nawet cioteczka się zainteresowała.
Obrazek

Ale woli się pobawic na leżąco.
Obrazek
Obrazek

mimbla64

Post » Pon cze 14, 2010 10:51 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

No, no no, a co to za chochlik tytuł zmienił? Niech się ujawni. :mrgreen:
Obrazek

mimbla64

Post » Pon cze 14, 2010 13:09 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

:) przeprasza, że tak długo mnie nie było...nie mogłam :/ cieszę się, że większość kociaków znalazła domki, ale widzę, że pojawiły się kolejne bidy :( ten bazarek to jakaś masakra
Obrazek

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Wto cze 15, 2010 10:17 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

Goyka to byłoby fajnie tez coś w pierwszym poście zmienić. Wymienić wszystkie zabrane i wysterylizowane koty i podac, które znalazły domy. Ze zdjęciami. Ja niestety na razie nie mam czasu, żeby cos takiego przygotować. Mam nawał spraw różnych niekoniecznie kocich.

Rozmawiałąm z p.Ryszardą w sprawie tego listu. Jest sceptyczna, co do zgody prezesa.

Goyka, a na tym bazarku, to nie ma masakry. Wygląda na to, ze poza dwiema kotkami, to wszystkie koty: kocury i kotki są wysterylizowane.
W Koterii została wysterylizowana:
1. trójeczka spod kwiaciarni, czyli Księciunio
2. Pazurek
3. Koteczka
4. bura koteczka mama Pysi
5. bury kocurek z białym bez ogonka
6. czarny kocurek z białym, oswojony
7. bura koteczka miała tylko obcięte ucho, wysterylizowana wcześniej
8. kocurek (chyba) bury z białym, z ząbkiem wyciętym w lewym uszku, który się do Koterii tylko przejechał, wysterylizowany wcześniej
Wysterylizowane w Boliłapce:
1. bura koteczka
2. bura koteczka miała tylko obcięte ucho, bo była juz ciachnięta wcześniej
Wysterylizowane wczesniej:
1. czarna koteczka młoda
2. czarna koteczka starsza - Berta

Zabrane przez nas z bazarku:
2 srebrniki, Tamarka, Fiolka - Maryla
Nafta i Krówka - Ulinek
Tymek i Pysia - p.Ryszarda
Suri - mimbla

W tej chwili nie ma tez na bazarku kociaków, no chyba, że najstarsza mamuśka gdzieś ukrywa. Moim zdaniem nie jest źle. Pomijając sposób i możliwość złapania mamusiek.

Edit: dopisałam jednego kotka.
Ostatnio edytowano Wto cze 15, 2010 11:28 przez mimbla64, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

mimbla64

Post » Wto cze 15, 2010 11:22 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

Ja też nie uważam, żeby na bazarku był dramat (porównując inne znane mi miejsca :roll: ) Najważniejsze, że koty nie są tam tępione, ludzie je karmią, mają schronienie przed zimnem, to całkiem zadowalająca sytuacja dla kotów wolnożyjących.
Największy problem jest ze złapaniem tych dwóch ostatnich kotek. Ale mam nadzieję, że i z tym sobie niebawem poradzimy :evil:
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Wto cze 15, 2010 11:31 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

Efciu, czy masz może jakieś wieści z Koterii, co z tym czarnym kocurkiem, czy ma grzyba?
No i co z kikutem ogona tego drugiego kocura?
Obrazek

mimbla64

Post » Wto cze 15, 2010 11:34 Re: BAZAREK CHOMICZÓWKA STORY :)))

Efcia1 pisze:Ja też nie uważam, żeby na bazarku był dramat (porównując inne znane mi miejsca :roll: ) Najważniejsze, że koty nie są tam tępione, ludzie je karmią, mają schronienie przed zimnem, to całkiem zadowalająca sytuacja dla kotów wolnożyjących.
Największy problem jest ze złapaniem tych dwóch ostatnich kotek. Ale mam nadzieję, że i z tym sobie niebawem poradzimy :evil:

A z tymi kotkami, to jeszcze przyszło mi na mysl, żeby ludzi popytać. Maryla mi chyba opowiadała o jakiejś niełapalnej kotce, którą ktoś w końcu złapał. Może trzeba się jeszcze innych metod chwycić?
Obrazek

mimbla64

[poprzednia][następna]