Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie cze 06, 2010 7:49 Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Skrzekun vel Kacper wrócił do nas z adopcji - rezydent go nie zaakceptował :(

Kacperek prosi o nowy DS - u mnie nie może zostać.

Na początku wyjaśnię pochodzenie jego imienia - to proste :lol: Skrzekun - od skrzeczenia - kiedy go znalazłam miał zapalenie krtani i strasznie skrzeczał. Obserwowałam go przez trzy dni, i kiedy po weekendzie Kacper zjawił się z rozbitą głową postanowiłam, że nie może zostać tam gdzie przebywał. Tym bardziej, że Kacperek był i jest strasznie ufnym i przymilnym kotem, podchodził do każdego i przymilał się. Ja - jeszcze wtedy całkowicie obca - podeszłam do niego, wzięłam go po prostu na ręce i wsadziłam do transportera.

Skrzekun vel Kacper jest młodym, wykastrowanym kocurkiem, ma około 1 roku. Jest całkowicie zdrowy: nerki, wątroba ok, testy na FIV i białaczkę - ujemne. Kacper poza zapaleniem krtani i rozbitą głową miał również świerzbowca w uszach - już całkowicie wytępiony a Kacper wyleczony :D
Proszę o zwrócenie uwagi na precyzyjnie wykonany makijaż oczu i - nieco fantazyjny malunek ust. Ma bardzo ciekawe umaszczenie - prawie jak turecki van 8)
Muszę dodać, że Kacperek ma wypisany charakter na pyszczku - jest łagodny, radosny, chętny do zabawy (świetnie dogaduje się z innymi kotami). Wchodzi na kolana, często włącza zestaw głośno-mruczący, nie ma problemu z asertywnością :lol: kiedy ma dosyć potrafi powiedzieć aby przestać - oczywiście w kocim języku.
Uwielbia zabawy z patyczkami higienicznymi.
Jest energiczny, ale uważny - jeszcze nic nam nie zniszczył (w przeciwieństwie do Stefana, który w ciągu pierwszego tygodnia: zrzucił nam na podłogę ekspres do kawy m. in)

No i pisze bloga - niewielu wie, że Kacper ma takie zdolności
więcej o Kacperku- Skrzekunku na viewtopic.php?f=1&t=110580

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

:!: Skrzekun vel Kacper bloguje w rozpaczy od strony 6:

"Z Kitkiem nie wyszło. Koniec z surową wołowiną za 35,99 zł/kg ... Muszę się napić..."

Obrazek

"Podejmowanie działań na rzecz kształcenia i rozwijania kompetencji kulturowych społeczności wiejskich - nie, może tak-stworzenie i wdrożenie nowego modelu rozwoju przestrzeni kulturowej, będącej przestrzenią spójną, innowacyjną, kreatywną i produktywną w dziedzinie kultury i nauki, powinno zapewnić wysoką jakość życia "...tak lepiej

Wszyscy myślą, że wymyśla to ta, która mnie karmi - a mnie po prostu stać na trochę kreatywnej kompilacji po kocimiętce :mrgreen:

Obrazek
Ostatnio edytowano Pon cze 14, 2010 18:51 przez ekoto, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

ekoto

Od: Pt paź 05, 2007 6:46

Post » Pon cze 07, 2010 13:58 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Kacperek skacze do góry :ok:
Obrazek

ekoto

Post » Pon cze 07, 2010 18:34 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

"Co by tu jeszcze wymyślić, aby zwrócić na siebie uwagę....mh :roll:
- coś przeczuwam, że za chwilę stanę się ofiarą ataku - ale nie dam się i pogonię tego szaraka (ćwiczyłem przecież w kanałach walcząc ze zmutowanymi szczurami i utopcami)!"

Obrazek
Obrazek

ekoto

Post » Wto cze 08, 2010 12:52 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Mrau i co gdzie ten domek?
Obrazek

ekoto

Post » Śro cze 09, 2010 8:38 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Kacperek nadal szuka domu - mówi wszystkim dzień dobry 8)
Obrazek

ekoto

Post » Czw cze 10, 2010 9:27 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

ekoto pisze:Kacperek nadal szuka domu - mówi wszystkim dzień dobry 8)

Kacperek nadal szuka domu - mówi dzisiaj wszystkim dzień dobry
Obrazek

ekoto

Post » Nie cze 13, 2010 21:29 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

:?
Obrazek

ekoto

Post » Pon cze 14, 2010 18:53 Re: Skrzekun vel Kacper przymilny i ufny szuka kochającego Domu

Ja i moje alter ego.

Ja lubię surową wołowinę za 35.99 zł/ kg a moje alter ego jest w stanie zadowolić się mielonym wołowo - wieprzowym 8O

Już nie wspominając o innych preferencjach -
Ja bardzo chciałem obejrzeć Personę Bergmana (1966) na TVP Kulturze, ponieważ bardzo cenię
Liv Ullmann, a moje alter ego w trakcie filmu zasnęło :twisted: :!:

Eh same z nim problemy...

Obrazek

PS. Może to nie jest temat do poruszania na publicznym forum ale sytuacja jest dramatyczna:
Ja starannie zagrzebuję w kuwecie nawet małe co nieco (siusiu) - nie wspominając o grubszych sprawach, a moje alter ego zagrzebuje niedbale albo o zgrozo wcale nie zagrzebuje :!:

UWAGA
:!: Po uważnym obejrzeniu fotografii zamieszczone powyżej - odkryłem, że moje alter ego, ma swoje własne alter ego :!:
Jestem tym mocno zaniepokojony :strach:
Obrazek

ekoto