*Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Czw cze 03, 2010 18:48 Re: *Schr.Op. - Wena i Posiu - już są w swoim nowym domu. :)*

Wszystkiego dobrego w nowym życiu :ok:
Legnica

Post » Czw cze 03, 2010 19:22 Re: *Schr.Op. - Wena i Posiu - już są w swoim nowym domu. :)*

witam przemiłą Hanię66, TŻ i młodsze i starsze pokolenia :D
Lepiej koty nie mogły trafić!!!!

to pisałam ja Karolina, Wasza wizytatorka z wtorku :lol:

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Czw cze 03, 2010 19:52 Re: *Schr.Op. - Wena i Posiu - już są w swoim nowym domu. :)*

Serdecznie gratuluję nowemu domkowi tak wspaniałych podopiecznych :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Uroczyście odpinam banerek :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Czw cze 03, 2010 20:05 Re: *Schr.Op. - Wena i Posiu - już są w swoim nowym domu. :)*

To wspaniale wieści!!! gratulujemy dziękujemy trzymamy kciuki za szybką aklimatyzacje i przyjaźń wszystkich podopiecznych
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Pt cze 04, 2010 6:04 Re: *Schr.Op. - Wena i Posiu - już są w swoim nowym domu. :)*

Witajcie rano :D
Noc minęła spokojnie, cała czwórka przyszła na śniadanko, pozwoliła się pomiziać, a teraz każdy zajmuje się sobą :lol:
Mam wrażenie, że nasi nowi domownicy czują się znacznie lepiej od rezydentów -ci są jeszcze lekko przestraszeni i niepewni. Napo wyszedł już przynajmniej ze swojego schronienia za monitorem, ale jeszcze syczy i straszy przy bliższym spotkaniu :( Teraz najważniejsze w jego wypadku, żeby nie zatkał się z powodu stresu -ma kryształy i złogi w pęcherzu i tego boimy się najbardziej.
Co do Weny i Posia to myślę, że chyba zaczynają wierzyć, że są u siebie i powiem Wam, że i wieczorem i teraz oboje już wręcz domagają się pieszczotek, dotyku i kontaktu :1luvu: Wena okazałą się w dodatku bardzo rozmowną panienką: staje np koło mnie i coś mi już opowiada -choć ja, głupi człowiek, niewiele z tego potrafię zrozumieć :oops:
Zdjęcia na pewno pojawią się dzisiaj. Ja od kilku lat zawarłam już co prawda rozejm z komputerem, ale współpracujemy tylko w pewnym zakresie (wszystkiego co nie było mi potrzebne, po prostu nie dotykałam) i niestety nie naumiałam się jeszcze ładowania zdjęć z zewnętrznych serwerów(a tak trzeba to podobno tutaj zrobić) :oops:
Życzę Wszystkim miłego dnia i do następnego biuletynu informacyjnego :ryk:

Hania66

Od: Pt mar 10, 2006 17:20

Post » Pt cze 04, 2010 7:34 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Dziękujemy pięknie za dom dla naszych milusińskich :D
Miło słyszeć, że nie stresują się nowościami i od razu poczuły się jak w domku :1luvu:
Oby reszta towarzystwa podeszła do sprawy równie bezstresowo :ok:
Obrazek Obrazek
http://kociarnia.opole.pl
Ryan vel. Ptyś [*] - 16.09.2011r.
Koci wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=94811

DJ

Od: Śro lip 08, 2009 14:20

Post » Pt cze 04, 2010 13:07 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Oto obiecane zdjęcia z wczoraj i sprzed chwili:
wczoraj: poznajemy się...
Obrazek
-oglądamy otoczenie...
Obrazek
Obrazek
Obrazek
-pierwszy posiłek:
Obrazek
a to już z dzisiaj: tak sobie leżymy i śpimy i wcale się siebie nie boimy...
Obrazek
Obrazek
Obrazek

dziękujemy wszystkim za kciuki i dobre życzenia :lol:

Hania66

Post » Pt cze 04, 2010 13:45 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

:1luvu:

Zachwycam się.
Podziwiam.
Wzruszam do łez.

I ciągle nie mogę uwierzyć.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pt cze 04, 2010 13:52 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Mokre oczy, dosłownie mam mokre oczy....
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pt cze 04, 2010 15:49 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Cudownie!

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Pt cze 04, 2010 18:38 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

:1luvu: :1luvu: :1luvu:

Na zdjęciach wyglądają, jakby już się całkiem zadomowiły :)
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob cze 05, 2010 9:16 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Mamy z TŻ dziwne wrażenie, że nasza śliczna Wenulka postanowiła zostać szefową :twisted:
Staje koło mnie, coś tam mi "nagada", a potem bez pytania wskakuje na kolana, zrobi kilka kółek i układa się do snu -ja oczywiście nie powinnam się wtedy ruszać, ale nawet jeśli trochę jej przeszkadzam, to dzielnie i cierpliwie znosi te niewygody :lol:
Posiu, jak wiecie, zawsze był o krok za siostrzyczką (zresztą tak samo było z Napoleonem i Marysią -dopiero po jej śmierci Napo musiał zostać domowym przywódcą). Wobec Napka i Bajki Wena jest grzeczniutka, ale wydaje nam się, że rezydenci zaczynają schodzić jej z drogi. Dzisiaj rano np.Napo wszedł sobie w wiadomym celu do krytej kuwety, a nasza Wencia podeszła i kilka razy pacnęła w tę kuwetę łapskiem -Napo natychmiast wyszedł i teraz nie wiadomo kiedy zdecyduje się ponownie z którejś kuwety skorzystać(ma z tym niestety problemy). Słodka Wenia podchodzi i staje sobie koło Napka po czym pokazuje mu ząbki ("szczeka" jak na ptaszki), ten wtedy syczy -ale na szczęście do łapoczynów nie dochodzi :) W dodatku panienka wybiera sobie do spania najlepsze dotychczasowe miejsca naszych miśków, przede wszystkim miejsce na komputerze i kryjówkę za monitorem.
Posiu natomiast zmiata swoją porcję puszki z miseczki i natychmiast wkłada głowę do najbliżej stojącej, jeszcze w miarę pełnej, nie zwracając uwagi na tego, kto z tej miseczki zajada -muszę pilnować, żeby wszyscy sprawiedliwie mogli zjeść swoje porcje :lol:
Cóż musimy spokojnie poczekać, aż wszystko samo się ułoży, a oni uzgodnią warunki wzajemnych stosunków między sobą(choć nie ukrywam, że ciężko jest nam obserwować stres u wszystkich futerek). Mamy ogromną nadzieję, że jeszcze trochę, a cała czwórka będzie tworzyć zgraną rodzinkę :lol:
a tak w ogóle, to jest SUPER :ryk: :ryk: :ryk:

Hania66

Post » Sob cze 05, 2010 10:46 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

No pięknie!
W schronisku to takie grzeczne, pokojowe, układne.
Tylko do domu wpuścić!
Jedna się szarogęsi a drugi od misek przegania. Świat do góry nogami staje!

Dziady dwa! :evil:
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob cze 05, 2010 10:48 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Trzymam kciuki za rezydentów i nowych przybyszów z dalekiego Opola! Oby szybko się dogadały i wszystkie były szczęśliwe! :ok: :1luvu:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie cze 06, 2010 15:04 Re: *Wena i Posiu z Opola - już są w swoim nowym domu. :)*

Dla wszystkich cioć zdjęcia sprzed chwili:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

chyba jest nam dobrze :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Hania66

[poprzednia][następna]