pamiętnik Agusi - Agusia nie zyje [*]

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 9:54 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

nawrót kaliciwirozy :(
Agusia jest bardzo słabiutka
dostała tyle leków, że słonia by zmogło
jeżeli do poniedziałku nie będzie widocznej poprawy to czeka ją poważniejsza kuracja
pani doktor pobrała też krew do badania
wyniki morfologii będą po południu
nerki na szczęście w porządku

czyli ... jak nie urok to .....

przy okazji wetka usunęła też ropień, który zrobił się Agusi na grzbiecie
jak powiedziała, wyglądało to na pozostałość po jakimś ugryzieniu lub ukłuciu

no i bardzo wzruszające było powitanie zgotowane przez mokwy
Agusia ledwie wychyliła główkę z transporterka to obie zaczęły ją wylizywać
Malwinka lewe, a Agatka prawe uszko
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Pt cze 04, 2010 10:17 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Qrcze, nie dobrze :( Miejmy nadzieję, że mając dobrą opiekę i tyle miłości wokół siebie Agusia zwalczy wirusy i poważna kuracja już nie będzie potrzebna.
Agusia – nie wygłupiaj się, tylko walcz i wracaj do zdrowia :ok:

Betaka

Od: Nie lut 28, 2010 12:32

Post » Pt cze 04, 2010 12:15 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

biedna malutka... proszę, posmyraj Ją pod bródką ode mnie...
i trzymajcie się tam wszyscy, ściskam mocno i wysyłam co mogę najlepszego!
KotkaWodna

Post » Pt cze 04, 2010 17:38 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

maleńka jest naprawdę biedniutka
słaba, ledwie się rusza, zero apetytu
podsuwam jej co smaczniejsze kąski
coś tam je

nie wiem co sobie w tej sytuacji myśli Poldek, mam nadzieję że nie zniechęca go to do kontaktów ze mną

:dance: Agusia z własnej inicjatywy spróbowała paszteciku natures:menu
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Post » Pt cze 04, 2010 20:27 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

To kciukamy za Agusię.
I super, że troszkę lepiej.

megan72

Od: Śro kwi 18, 2007 12:41

Post » Pt cze 04, 2010 20:55 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

:ok: :ok: :ok:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob cze 05, 2010 6:39 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

witam wszystkich fanów Agusi
Agusia czuje się już bardzo dobrze :twisted: co odczułam na własnej skórze
obudziłam się ze słodkim ciężarem na piersiach, leżała przytulona z policzkiem na moim policzku i noskiem przy moim nosie
później spróbowała wsadzić mi ogon do ust i nosa, a jeszcze później sprawdziła czy dobrze umyłam wczoraj uszy (chyba dobrze bo skończyło się na oględzinach i obwąchaniu, poprawek nie było)
wieczorem może napisze coś sama
aktualnie jest bardzo zajęta sprawdzaniem co się zmieniło w domu podczas jej choroby i ciągle je :dance2:

Killatha

Post » Sob cze 05, 2010 6:50 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Świetnie. Oby tak dalej i wychodzimy na prostą.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob cze 05, 2010 19:27 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Drogi pamiętniczku
Duża zachowuje się jak głupia. Chodzi cały czas za mną, sprawdza czy nie wymiotuję i czy jem. No przecież jem i nie wymiotuję. To było chwilowe.
Dzisiaj bawiłam się piłeczkami na okrągłym torze. Fajnie klekocą. Duża chciała mi zrobić zdjęcie przy zabawie ale się odsunęłam.
Duża otwarła taką dobrą puszeczkę feline-porta. Jakie to dobre :kotek: Nawet Poldek lekceważy obecność Dużej i się dobiera do michy pomimo, że Duża stoi tuż obok. Ciekawe kiedy Poldek przestanie na Duża syczeć :roll:

Killatha

Post » Nie cze 06, 2010 1:15 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Jak miło sie czyta dobre wiadomości

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie cze 06, 2010 6:41 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Agusia to taka słodycz w łaciatym futerku
dzisiaj znowu był piękny, długi poranek na mizianie
no i wreszcie usłyszałam jak Poldek miauczy, do tej pory tylko syczał
ma całkiem miły głos

Killatha

Post » Nie cze 06, 2010 7:04 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Killatha pisze:Agusia to taka słodycz w łaciatym futerku
dzisiaj znowu był piękny, długi poranek na mizianie
no i wreszcie usłyszałam jak Poldek miauczy, do tej pory tylko syczał
ma całkiem miły głos

No, proszę. Miauczymy, znaczy zaczynamy myśleć. Brawo.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Nie cze 06, 2010 8:37 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Miauczy? 8O :D :D :D
Super!
No ja mam nadzieje, ze Ty Polduś wreszcie się wygadasz i zaczniesz się porządnie zachowywać :D

Dobrze, ze Agusia już lepiej się czuje. Biedna mała, wychodzi z niej jednak to osłabienie, ciężka zima, potem sterylka aborcyjna, kolejna narkoza do usuwania przepukiliny i ropnia jeszcze w Zielonej, u Ciebie Basiu przecież też wyszło jeszcze dalej to uczulenie na szwy. Mam nadzieje, że organizm się szybko zregeneruje i Agusia nie będzie chorowała.
Słodziutka jest, to naprawde jest chyba najmilszy kot, jakiego w życiu spotkałam :1luvu:
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Nie cze 06, 2010 10:30 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

no proszę, chyba Polduś podsłuchiwał naszą ostatnią rozmowę ;)
a w jakich okolicznościach odbyło się owo pamiętne miauknięcie? do Ciebie czy do Kocic?
KotkaWodna

Post » Nie cze 06, 2010 20:34 Re: pamiętnik Agusi, potrzebny dom wychodzący dla Poldka

Drogi pamiętniczku
Poldek rozmawiał z nami. Dużej jeszcze nie zaszczycił miauczeniem. Dla Dużej Poldek ma takie słowa zaczynające się sssssss......
Dzisiaj znowu było słoneczko (nareszcie). Zrozumiałam dlaczego Agatka i Malwinka z takim upodobaniem siedzą na parapecie. Też dzisiaj wygrzewałam futerko. Ale ja wolę siedzieć za zamkniętym oknem - słonko tak fajnie grzeje przez szybę.

Killatha

[poprzednia][następna]