Nieśmiały Shy

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw cze 03, 2010 17:19 Re: Nieśmiały Shy ma DS - transport Ostróda - Poznań!!!PILNIE!!!

vega29 pisze:Shy i tak musi zostać odrobaczony... Wczoraj miał szczepienie na wściekliznę (schronisko) i frontline (ja). Uznałam, że odrobaczanie tego samego dnia to już przesada... Podobno schronisko odrobaczyło, ale... trudno im dowierzać...

To, żeby nie truć kota kilka razy poczekajcie z 2 tyg. z tym dodatkowym odrobaczeniem. Zeby nie truć chłopaka 10 x :mrgreen:

no już się nie mogę doczekać spotkania z miziakiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Czw cze 03, 2010 18:58 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

Witam, przepraszam za offa.... prosze zajrzyjcie na bazarek dla Bidulka i towarzyszy... moze znajdziecie cos dla siebie > viewtopic.php?f=20&t=111988&p=6022717#p6022717

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pt cze 04, 2010 10:46 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

No i Shy dostał biegunki... Koleżanka wybrała się z nim do weta...

Siłą rzeczy dzisiaj nie pojechał... Szukamy transportu na przyszły tydzień... Do Warszawy chłopak może jechać w środę lub w piątek autkiem, ewentualnie w niedzielę z Evallą pociągiem (dojechałby do Stolicy późną nocą)...
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Sob cze 05, 2010 17:02 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

vega29. Za tydzień w niedzielę MartaK znow jedzie z Warszawy do Poznania. Jesli Shy juz zdrow to organizujcie transport do W i skontaktujcie sie z rakea czy jej propozcja tdt do niedzieli jest aktualna. A wtedy juz wszystko bedzie zalatwione :lol: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 05, 2010 20:48 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

Dziewczyny, sprawa ma się następująco: do środy Shy musi zostać w Ostródzie. Wczoraj dostał tylko smektę, a nie antybiotyk, jak w pierwszej wersji miało być, i jeśli dobrze zrozumiałam, to w poniedziałek idzie na kontrolę. Po smekcie jest pewna poprawa, tj. biegunka jest mniej intensywna.

Także najlepsza opcja to opcja: dowieźć Shy`a w następny piątek do Warszawy i mam nadzieję przewaletować go u Rakei do niedzieli. Rakea dzwoniła do mnie wczoraj i umówiłyśmy się, że jakoś w razie czego go przewaletuje, ale jeszcze się z Rakeą w tej sprawie skonsultuję. Mam nadzieję, że jej lokum będzie nadal wolne.

I oby tym razem się udało, bo stres mnie zje w całości i potem mym popije...
Obrazek

vega29

Post » Pon cze 07, 2010 10:31 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

Shy ma się lepiej. Biegunki już nie ma więc można spokojnie planować transport :)
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pon cze 07, 2010 12:12 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

:ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

vega29

Post » Pon cze 07, 2010 12:42 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

To mamy ustalony transport do Stolicy na piątek. Tylko godzina jeszcze nie jest do końca pewna. Ale wyjazd będzie na pewno.
Obrazek

vega29

Post » Pon cze 07, 2010 22:39 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

vega29 pisze:To mamy ustalony transport do Stolicy na piątek. Tylko godzina jeszcze nie jest do końca pewna. Ale wyjazd będzie na pewno.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw cze 10, 2010 16:46 Re: Nieśmiały Shy ma DS - jedzie do Poznania! :)

Chyba mamy poważny problem.... Ola zadzwoniła dzisiaj do DS Shy`a ostatecznie ustalić, jak robimy z transporterkiem i ... Pani poinformowała ją, że się rozmyśliła i woli wziąć małego kotka... :| Nie wiem, co o tym myśleć... :roll: Lidka ma jeszcze zadzwonić (ona spokojniejsza, niż ja) i upewnić się, czy na 100% rezygnują z adopcji :( :( :(
Obrazek

vega29

Post » Czw cze 10, 2010 18:45 Re: Nieśmiały Shy - DS się rozmyślił ;( ;( ;(

Strasznie mi żal biduli :( :( :(
oby się udało następnym razem, bo jeśli ten domek nie ma pewności co do kotka, to nie wiadomo jak by było.....

ja_ana

Od: Śro maja 26, 2010 22:40

Post » Czw cze 10, 2010 18:53 Re:

Trzymam kciuki ZA NOWY DS DLA NIEŚMIAŁEGO :D

AGJ

Od: Czw cze 10, 2010 17:58

Post » Czw cze 10, 2010 19:02 Re: Nieśmiały Shy - DS się rozmyślił ;( ;( ;(

A DS musi się znaleźć szybko... Kocio zostaje w obecnym DT, ale to nasze jedyne profesjonalne DT... takie na wypadek wypadku, sytuacji kryzysowej... Shy nie może blokować miejsca w nieskończoność...
Obrazek

vega29

Post » Czw cze 10, 2010 21:05 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Qrczę... DS chciał się rozmyślić, bo koleżanka w umowie adopcyjnej wpisała, że Shy ma 5 lat... Zgodnie z dokumentacją schroniska i zaświadczeniem o szczepieniu na wściekliznę Shy ma 3 lata.
Sprawa została wyjaśniona przez Marzenia11, ale Fundacja podjęła decyzję, że Shy nie pojedzie...

Koleżanki argumentują, że schronisko mogło nierzetelnie podać wiek kota...

Szkoda pracy kilku osób... poszła na marne...
Obrazek

vega29

Post » Czw cze 10, 2010 21:22 Re: Nieśmiały Shy - szukamy DS

Co to za znaczenie czy kot ma 5 czy 3 lata ?
Jeżeli decyduję sią na adopcję kota trzylatka, a jak się okazuje, że ma ma 5 to już nie ... I w dodatku taki ujmujący, chwytający za serce kitek jak Shy ? no to przepraszam, ale taki dom nie budzi mojego zaufania. To chyba nie jest najważniejsze przy adopcji (że kot jest starszy niż się myślało) jeśli kogoś zwierzak zachwycił i chce dać mu dom ...
wcale się nie dziwię Fundacji, że nie chcą dać Shy tej pani.
Szkoda, taki kochany kitek :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]