Legnica ...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 15:09 Re: Legnica.

Na pewno ułatwia.Decyzje o przyjęciu nowego też ułatwia.
Popytaj Edi100,bo te ceny na allegro powalają.
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 15:12 Re: Legnica.

[quote="mirka_t"]Warto szukać klatek używanych.

Spora i nie droga :wink:
Ostatnio edytowano Sob cze 05, 2010 23:18 przez Legnica, łącznie edytowano 1 raz
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 15:13 Re: Legnica.

W klatce tej wielkości można dorobić jeszcze antresolę. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Sob cze 05, 2010 15:17 Re: Legnica.

Moim zdaniem, zakup takiego kojca to wyrzucone pieniądze.
W tej chwili stoi u mnie klatka o wymiarach 76 x 47 x 57 cm i dla czterech kociaków w wieku ok miesiąca jest ok, dla dorosłego kota może być za mała, w końcu dobrze by mieć tam kuwetę, transporter i jeszcze trochę miejsca by zwierzak miał gdzie się obrócić. Dach tez się przyda, zwłaszcza, gdy są inne koty i miałyby ochotę na odwiedziny rekonwalescenta i polowanie na jego karmę na przykład.
Moje kociaki mają małą kuwetkę z plastikowego pudełka i fajny mały wiklinowy koszyk do spania i zabawy (te wspinaczki :) . Klatka ma też podłogę, która wykładam podkładami (nie będzie prania czy wyrzucania dywanów, kocy ,...).
Lepiej kupić dużą klatkę, zwłaszcza, gdy ma się przestrzeń na jej ustawienie. Ja mam podobną http://www.allegro.pl/item1064161132_kl ... ratis.html, fajnie się składa, lekka nie jest, ale trudno, nosić się z nią nie zamierzam.
Fakt, taka klatka to poważny wydatek :cry: , ale może uzbieramy?
Poszukam coś na bazarek...

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Sob cze 05, 2010 15:19 Re: Legnica.

Edi100 pisze:Tę klatkę co pożyczyła Cammi za tydzień muszę oddać. Mam co prawda, tez pożyczoną ale znacznie mniejszą, za to ciężką jak diabli i miałam swoją podrzucić :roll: Kiedyś ktoś mi mówił że w hurcie w w Łodzi można za 100zł, tam gdzie się zaopatrują sklepy zoologiczne.
Może ktoś używaną by sprzedał, albo może ktoś ma znajomości w zoologicznym :roll: Ja zapytam moją wetkę, bo wiem że gdzieś też kupowała w hurcie. Może odsprzeda po kosztach. Tak czy siak, uważam że powinnaś mieć " na stanie". To bardzo ułatwia życie.

Jaki ma rozmiar ta mniejsza?Pytam bo już teraz na styk Saszka ma kuwetę i kocyki z podkładem>
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 15:23 Re: Legnica.

O, tu jest mała, ale w dobrej cenie http://www.allegro.pl/item1064066505_oc ... 52x63.html
i ta http://www.allegro.pl/item1067372970_kl ... kazja.html.

Klatka się tez przydaje, gdy mamy dzikawego podopiecznego i on ma inne zdanie na temat leczenia i gdy trzeba np upolować mocz do badania ,...

Wima

Od: Pon sty 17, 2005 12:50

Post » Sob cze 05, 2010 15:30 Re: Legnica.

Wysłałam zapytanie o klatkę do której Mirka podała linka.Jeśli uszkodzenia dotyczą tylko wyglądu np. otarcia,ślady rdzy itp. to ta byłaby ok. ma ponad 1 m i tylko 150 z transportem.Normalnie taka wielkosć klatki to ponad 200zł.

Wima Sasza siedzi teraz w klatce o długosci najdłuższego boku 85cm.Obrócic moze sie tylko w miejscu gdzie leży podkład.Na styk weszła najmniejsza kuweta,miski.Nie jest zbyt duza.
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 15:36 Re: Legnica.

Legnica szkoda, że to aukcja z licytacją, ale jeśli nie uda się teraz to może niebawem będzie inna okazja.
Klatka z drugiego linku, który podała powyżej Wima ma inny mechaniz zamykania drzwi i nie ma w tej klatce możliwości wyjęcia podłogi. Osobiście bardzo nie lubię tego typu zamknięć. Mam taką jedną klatkę i w końcu usunęłam z zapięcia sprężyny a i tak zamykanie drzwi nie jest zbyt wygodne. Osobiście nie polecam takiej klatki.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob cze 05, 2010 15:38 Re: Legnica.

Okazja okazją,ale w przyszłym tygodniu z tego co Edi100 pisze klatkę w której siedzi teraz Sasza trzeba oddać.
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 15:41 Re: Legnica.

Za tydzień, czyli aż 7 dni. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Post » Sob cze 05, 2010 15:50 Re: Legnica.

Legnica pisze:
Mulesia pisze:A jak Ci się to podoba?

http://www.allegro.pl/item1056758551_ko ... 60x60.html

Edytuję: Zauważyłam, że siatka jest tylko dla trzech pierwszych kupujących.

Podobać to sie podoba.Tylko jak kupować to pod kątem wszelkiego rodzaju potrzebujących:kotka z kocietami,silny wkurzony kocur itp.
Nie wiem czy w tej wkurzony kocur tych prętów by nie wyginał,albo i z całą klatka maszerował po pokoju.

Wydaje mi się, że ta z allegro to taka wystawowa dla małych piesków :roll: Taki kennel, jak Cammi pozyczyła sprawdza się dobrze. Ma rączkę więc można nawet do bagaznika wsadzić z kotkiem. Ja kiedyś takie 3 do auta zapakowałam, dużego auta z zawartością 13-szczeniąt i wiozłam kawał do weta. Bez klatek ani rusz:(

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Sob cze 05, 2010 15:53 Re: Legnica.

Legnica pisze:Wysłałam zapytanie o klatkę do której Mirka podała linka.Jeśli uszkodzenia dotyczą tylko wyglądu np. otarcia,ślady rdzy itp. to ta byłaby ok. ma ponad 1 m i tylko 150 z transportem.Normalnie taka wielkosć klatki to ponad 200zł.

Wima Sasza siedzi teraz w klatce o długosci najdłuższego boku 85cm.Obrócic moze sie tylko w miejscu gdzie leży podkład.Na styk weszła najmniejsza kuweta,miski.Nie jest zbyt duza.

Ten kennel, gdzie pomieszkuje Sasza, to chyba średnia, a są jeszcze większe. Ja mam najmniejszą na małe Kicio.

Edi100

Post » Sob cze 05, 2010 16:11 Re: Legnica.

Legnica pisze:Na pewno ułatwia.Decyzje o przyjęciu nowego też ułatwia.
Popytaj Edi100,bo te ceny na allegro powalają.

Zaraz wyślę e mail do doktor z zapytaniem i napisze jej co u Saszy :1luvu:

Edi100

Post » Sob cze 05, 2010 16:26 Re: Legnica.

Edi100 Ty poczekaj z wiesciami do wetki,do wieczora Saszka po kąpieli,suszeniu i czesaniu bedzie tak odpicowany ze go wetka nie pozna 8) oczywiście fotki wstawię 8)
Legnica

Post » Sob cze 05, 2010 16:28 Re: Legnica.

Teraz siku jest w kuwecie,o Saszy oczywiście piszę.
Legnica

[poprzednia][następna]