ARI - już rok szuka domu...leczymy GRONKOWCA ZŁOCISTEGO s.31

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 05, 2010 8:28 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Z Arim już coraz lepiej :) Zaczął jeść także w ciągu dnia, choć ciągle robi to w bezpiecznym zakątku za szafą, w nocy łazi już po całym domu, a dzisiaj rano po raz pierwszy nie wrócił już za szafę w pokoju tylko rozłożył się na spanko w szafie w przedpokoju :) I nie ucieka ani nie panikuje za bardzo przy zaglądaniu tam do niego, aczkolwiek pogłaskać jeszcze się go nie odważyłam :oops:
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Sob cze 05, 2010 8:49 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze:Z Arim już coraz lepiej :) Zaczął jeść także w ciągu dnia, choć ciągle robi to w bezpiecznym zakątku za szafą, w nocy łazi już po całym domu, a dzisiaj rano po raz pierwszy nie wrócił już za szafę w pokoju tylko rozłożył się na spanko w szafie w przedpokoju :) I nie ucieka ani nie panikuje za bardzo przy zaglądaniu tam do niego, aczkolwiek pogłaskać jeszcze się go nie odważyłam :oops:

Moje rezydentki uwielbiają wprost spanko w szafie. Mała umie wskakiwać na górę, na najwyższą półkę ze swetrami, na ktorych położyłam koc, aby nie zostawiała sierści bezpośrednio na swetrach. Duża ma swoją ulubioną półkę niżej, w części szafy na wiszące ubrania - ma tam też polar tylko dla siebie i śpi schowana za wiszącymi bluzkami :lol: :lol: :lol:
Z głaskaniem ostrożnie, może zacznij do niego wyciągać rękę, niech obwącha, zapozna się itp. :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 05, 2010 8:54 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Z głaskaniem ostrożnie, może zacznij do niego wyciągać rękę, niech obwącha, zapozna się itp

Nie należę do ryzykantek :oops: :)

Moje koty też robią co mogą żeby tylko trochę w szafie pokimać :)

KMagda

Post » Sob cze 05, 2010 9:06 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze:Nie należę do ryzykantek :oops: :)

i słusznie :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 05, 2010 9:11 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Na głaskanie przyjdzie czas :D
Ari już teraz robi postępy.

Moje koty także mają legowisko w szafie. Specjalnie zostawiam otwartą. Czasem tylko, pewnie z nudów, zdejmą jakąś bluzeczkę z ramiączka. Po wewnętrznej stronie drzwi na drążku wiszą paski. Przebieranie w nich łapkami to jest dopiero zabawa.

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Sob cze 05, 2010 11:38 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ajajaj, Ari robi kolejne postępy, ogromnie się cieszę :D :D :D
Do znudzenia będę powtarzać, że magiczny dom Magdy wkrótce odczaruje straszne traumy koteczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U mnie również w szafach roi się od Footer (ale oczywiście futra nie ma tam ani jednego :wink: ) :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Sob cze 05, 2010 15:08 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

jerzykowka pisze:Do znudzenia będę powtarzać, że magiczny dom Magdy wkrótce odczaruje straszne traumy koteczka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ach ja lubię czytac takie rzeczy i mi się nie nudzi :ryk: :ryk: :ryk:
Bardzo w to wierzę i tego chcę :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Nie cze 06, 2010 9:07 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Pozdrawiam i milej niedzieli życzę - Duża (z szafy)

Obrazek

Marzenia11

Post » Nie cze 06, 2010 13:05 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ciepło. Bardzo. Ostatnio się odważyłem i ogladam ich wszystkich. Jest nawet fajnie, nie chcą nic ode mnie, właściwie tak jakby mnie nie było. Miałem rację - nie widzą mnie. Super! Może jak wyjdę w dzień to też mnie nie zauważą? W końcu przemknę się tylko i już. A lepiej poleżeć w szafie niż za szafą. Tam trochę mi za ciasno.

Marzenia11

Post » Nie cze 06, 2010 17:36 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Ari wytrwale okupuje szafę, co trochę mnie dziwi bo szafa stoi w korytarzu, który jest u mnie najbardziej ruchliwym i hałaśliwym miejscem, ale skoro mu to pasuje :) Są kolejne postępy - dzisiaj Ari, leżąc w szafie, pozwolił się bezproblemowo pogłaskać :) :) Co prawda nie mruczał, ale i nie wyglądał na bardzo zestresowanego kontaktem, myślę, że będzie dobrze :)

KMagda

Post » Nie cze 06, 2010 17:41 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze:Ari wytrwale okupuje szafę, co trochę mnie dziwi bo szafa stoi w korytarzu, który jest u mnie najbardziej ruchliwym i hałaśliwym miejscem, ale skoro mu to pasuje :) Są kolejne postępy - dzisiaj Ari, leżąc w szafie, pozwolił się bezproblemowo pogłaskać :) :) Co prawda nie mruczał, ale i nie wyglądał na bardzo zestresowanego kontaktem, myślę, że będzie dobrze :)

To się nazywa cudowna wiadomość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ogromnie, naprawdę szalenie się cieszę :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Nie cze 06, 2010 18:13 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

KMagda pisze: Są kolejne postępy - dzisiaj Ari, leżąc w szafie, pozwolił się bezproblemowo pogłaskać :) :) Co prawda nie mruczał, ale i nie wyglądał na bardzo zestresowanego kontaktem, myślę, że będzie dobrze :)

:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:

a minęło dopiero 8 dni... :piwa: :piwa: :piwa: :piwa: :piwa:

Marzenia11

Post » Pon cze 07, 2010 7:51 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Dzień dobry wszystkim! :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

Post » Pon cze 07, 2010 15:49 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Widzę, że nasz Ari robi postępy :ok:
Ogromnie się cieszę. Ten piękny kot zasługuje na prawdziwy, kochający dom :1luvu:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Pon cze 07, 2010 21:51 Re: ARI-zalękniony, ofiara ludzkiej pseudo-miłości..szukam domu!

Coraz bardziej mi się tu podoba. Nikt mnie nie zauważa, wczoraj na przykład zupełnie nie zauważony usiadłem sobie w pokoju na dywanie i patrzyłem. A potem wlazłem na szafkę i też sobie leżałem i patrzyłem. całkiem tu miło. Najbardziej podoba mi sie w szafie. Tam to jest spokój, przytulnie i troche mniej gorąco. Można łepek połozyć na łapie i generalnie robić co się chce. A mi się chce po prostu leżeć brzuchem do góry i nie robić nic. Czasami do mnie zaglądają, ale tak jakby od niechcenia, więc może być. Wczoraj mnie poglaskali - udałem ze mnie nie ma i uwierzyli. To fajni ludzie są.

Marzenia11

[poprzednia][następna]