Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 22:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Dziś do mnie dzwonił starszy pan błagał by pomóc ok 7 kociakom z Moreny z ul Kruczkowskiego 11 (parking) kociaki są w wieku jedne 4 tyg drugie 6 tyg od dwóch matek.Gdyby ktoś miał miejsce na małe kociaki by wziaść na tymczas to dajcie mi znać.
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt cze 04, 2010 22:40 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

kinga-kinia pisze:Dziś do mnie dzwonił starszy pan błagał by pomóc ok 7 kociakom z Moreny z ul Kruczkowskiego 11 (parking) kociaki są w wieku jedne 4 tyg drugie 6 tyg od dwóch matek.Gdyby ktoś miał miejsce na małe kociaki by wziaść na tymczas to dajcie mi znać.

Teoretycznie miejsce mam, w praktyce ciut gorzej...
Zmęczyłam się ciut...może jak Hoga sama zacznie jeść...męcząca jest, bo gryzie smoka i się wnerwia , że nie leci...pić jeszcze sama nie chce...
Gagut grzeczny...
Hugo sikajło, rzygajło, bieguni jeszcze...

Niby tylko 3ka...ale roboty...
Do końca czerwca jeszcze jestem na tym mieszkaniu...

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob cze 05, 2010 1:25 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 05, 2010 3:49 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Jak to jest z cenami sterylk dla kotów z umową PKDT?
Bo moja zeszłoroczna Dula będzie niedługo sterylizowana i jej właścicielka się pyta...czy dałoby się za mniej niż 250zł??

seja

Post » Sob cze 05, 2010 5:57 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

seja pisze:Jak to jest z cenami sterylk dla kotów z umową PKDT?
Bo moja zeszłoroczna Dula będzie niedługo sterylizowana i jej właścicielka się pyta...czy dałoby się za mniej niż 250zł??

Asiu wet z Lelewela ostatnio proponował mi cenę 128.5 dla PKDT w ramach współpracy i że jesteśmy jego stałym klientem (po znajomości)
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob cze 05, 2010 6:42 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

seja pisze:Jak to jest z cenami sterylk dla kotów z umową PKDT?

Jak mieszkałam w Trójmieście to w lecznicy na stogach sterylizowali mi za 150, normalnie mają za 180;)
Sterylizują od boku.
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob cze 05, 2010 22:19 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dr kasprzyk 130 zł sterylka
ifciastu dziekujemy za tymczasowanie maluszków
kingus od razu bym zabrała maluchy ale mam jeszcze 5 plus 5 plus 4 (maluchy senioritki, które czekają na mój dom)..........póki nie zejdą nie wezmę żadnego, a u dr są jeszcze dwa znalezione w tym ślepaczek i pewnie mi przypadnie w udziale. panicznie boję sie brać więcej kotów, niby adopcje ida mi dobrze, bo od wtorku wyadoptowałam 6 kociąt, ale mam 10 dorosłych i zawsze jest strach ze zostanę z połową z nich.
syjam zostaje w hoteliku, muszę go odchudzic i wyleczyć oczka, poza tym świetnie sie dogaduje z moją myszką i mąż się patrzy na niego już przychylnym okiem, kot przyjazny do dzieci.
musze pilnie wyadoptować księzniczkę sisi- mailne coonowatą chudzinę, bo jest agresywna do innych kotów i muszę ją izolować. do ludzi jest aniołem, z kolan nie schodzi. wstawię ją w ogłoszenia.
dziś agnieszka lendas prawie 3 godziny robiłą u mnie "generalkę" dziękuję pieknie za pomoc, bo mój kręgosłup umiera.
w zeszłym tyg marlenka mi pomagała, super pomoc :1luvu:
a na ten tydzień pisze się monika kwiat- tak więc dziewczyny nie zostawiają mnie samej z tymi kotuchami, sa kochane :1luvu: a jest ciężko, bo mam 4 koty klientów jeszcze i cos mi się dzieje z dyskiem, rano nie mogę wstać.
artykuł w dzienniku bałtyckim miał być z 2 tyg temu, był fotograf, lalla zrobiła wywiad, w koncu odechciało mi się kupować gazetę, bo ciągle przekładali druk. także nie wiem co z tym materiałem.
koteczek z hallera, biały z szarymi maszczeniami już w nowym domku, pojechał w raz z drugim biało- czarnym na wieś.
HOTEL DLA KOTÓW "MIAU" http://www.miauhotel.pl ZAPRASZAM

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Od: Pt mar 02, 2007 10:28

Post » Sob cze 05, 2010 22:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Super że masz pomoc, i że adopcje idą :ok:

--------------------------------------------------------------------

Kociaki (oswojone i miziaste) i mamusia u Ifciastu na oswojeniu, juz po sterylce ( kociaki niebawem do adopcji gdyby ktoś zaglądający na wątek PKDT reflektował)

Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

+ kociaki z działek na tymczasie u Agatki, są w trakcie leczenia bo chore :(
Obrazek
Obrazek

Marea

Post » Sob cze 05, 2010 22:36 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

no to koniecznie rób ogłoszenie na naszą stronkę dla tych kociaków :)

Obrazek
Obrazek

PROSZĘ O WSPARCIE DLA KOTÓW BEZDOMNYCH POD MOJĄ OPIEKĄ: http://www.miauhotel.pl - NR KONTA W ZAKŁADCE: MIAU ADOPCJE. FUNDACJA VIVA!

sabina skaza

Post » Nie cze 06, 2010 8:32 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Sabinko nie ma co dziękować, opieka nad takimi słodziakami to czysta przyjemność :P
Piszę bo chcę pochwalić się postępami:
1. Mamusia normalnie wszystko je, tzn. kurczaczka z ryżem gotowanego ale i z wielkim apetytem karmę suchą dla kociąt;)))
2. Maluszki same się załatwiają!
3. Mamusia załapała od maluchów i załatwia się do kuwetki, a śpi na posłanku dla niej przygotowanym
4. Karmi mojego maluszka;)

No i mam kilka innych wiadomości i pytań:
Mamuśka dostała imię Luna po wielkim wymyślaniu imion :mrgreen: Wczoraj i dziś zrobiła kupkę więc się nie martwię;) Pozostaje kwestia tego, że i mama i maluchy nie mają biegunki ale kupka jest miękka. Wet powiedzial, że stres + zmiana żywienia i mam się nie martwić. Maluchy jeszcze nie mają imion. Już je rozróżniam ale tylko po tym, że jedna ciągle jest przy mamie a druga ciągle gania;)Luna jeszcze fuka mocno, ale mniej niż wczoraj, dziś włożyłam rękę do klatki i nie atakowała, więc jest maleńki postęp.
No i mam też pytania:
Ona ma przyszyty taki opatrunek tam, czy on sam jej odpadnie, czy to musi weterynarz zdjąć po jakimś czasie?
Czy jak kotka będzie mniej fukająca mogę wstawić klatkę do łazienki i otworzyć żeby po łazience sobie chodziła do czasu całkowitego oswojenia czy lepiej, żeby ciągle w klatce siedziała?

Marea ranka rzeczywiście jest malutka :lol:

Ależ się rozpisałam :roll:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Nie cze 06, 2010 17:18 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

Ja tak tylko w skrócie napiszę że wet przyszywa te opatrunki żeby dziczki gmerały przy opatrunku a nie przy szwach, pewnie sama sobie to wyrwie, jeśli nie i będzie na tyle oswojona by zabrac ją do weta to u weta się usunie...
Obrazek

Marea

Post » Pon cze 07, 2010 16:27 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

dzis odszedł za tęczowy most kotek zabrany ode mnie z hallera 2 tyg temu, to byłą dziewczynka, w stanie skrajnego odwodnienia trafiła na kroplówki i lewatywę, ale było juz za późno, pytam się na co zmarła: "na kocią grypę" dzwonię do swojego weta i pytam czy to możliwe, że oddałam chorego kota? odpowiedź brzmi : "nie- kot był zdrowy, w innym przypadku inne koty moje by padły"- a są zdrowe. ludzie mają morze żalu, musze im oddać 140 zł za leczenie.

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon cze 07, 2010 16:41 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

sabina skaza pisze:dzis odszedł za tęczowy most kotek zabrany ode mnie z hallera 2 tyg temu, to byłą dziewczynka, w stanie skrajnego odwodnienia trafiła na kroplówki i lewatywę, ale było juz za późno, pytam się na co zmarła: "na kocią grypę" dzwonię do swojego weta i pytam czy to możliwe, że oddałam chorego kota? odpowiedź brzmi : "nie- kot był zdrowy, w innym przypadku inne koty moje by padły"- a są zdrowe. ludzie mają morze żalu, musze im oddać 140 zł za leczenie.

Ta dziewczynka ?

Marea pisze:
Obrazek

seja

Post » Pon cze 07, 2010 16:47 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

KOLEJNA TRAGEDIA, JA NAWET JUZ NIE MAM SIŁY ODPISYWAC LUDZIOM:

"Witam
W ubiegłym roku zwracałam się do Pani Kariny Schwerzler o pomoc w sprawie kotów w Ku�nicy Helskiej. Koty tam głodujš i chorujš. Oddział OTOZ potrzebował prawie 2 miesięcy żeby napisać pismo do Urzędu Gminy w Jastarni w tej sprawie. A Urzšd Gminy stwierdził, że to nie jego koty i nie jego sprawa, choć w trochę innych słowach.
Koty w Ku�nicy dokarmiali forumowicze z miau. Na sterylizacje nie było pieniędzy, weterynarz był strasznie daleko, a w ogóle to ten problem z transportem. Teraz okazało się, że na usypianie tych zwierzšt pienišdze się znalazły, weterynarz też był blisko, a transport przestał stanowić problem. I jest to jeszcze to bardziej humanitarne rozwišzanie. Zbliża się sezon turystyczny i wła�ciciele pensjonatów robiš porzšdki, z kotami TEŻ. Tak zwyczajnie - do worka i do morza, morze wszystko przyjmie.
Czy naprawdę nie można z tym nic zrobić?
Skoro te koty majš wła�cicieli to niech ci wła�ciciele przedstawiš ksišżeczki zdrowia, �wiadectwa szczepień....
A jeżeli koty sš wolnożyjšce to niech urzędnicy gminni wreszcie ruszš swoje 4 litery. Pani Kamila Górecka, która tš sprawš miała się zajmować na moje telefoniczne monity cišgle odpowiadała, że nie miała czasu, była na urlopie itp. A jak pytałam kiedy wreszcie ten czas znajdzie nie odpowiadała nic.
Może przez pamięć nieżyjšcego Pana Prezydenta Kaczyńskiego można by się tym problemem zajšć.
Nie do�ć, że koty te ginš pod kołami, na torach, z głodu i chorób to teraz jeszcze się je barbarzyńsko usypia albo co gorsza topi ... bo zbliża się sezon.
Jedno jest pewne, na wakacje tam więcej nigdy nie pojadę i napewno będę odradzać również moim znajomym.
Pozdrawiam
B"

CO WY NA TO???????????

i kolejny dramat w ogródku na przymorzu jest 7 kociąt ok miesięcznych, ludzie błagają dla nich o dt - a my takiego nie mamy :| na mnie czekają jeszcze 2 - 3 koty u dr kasprzyka. może ktos mogłby pomóc??????pożyczę klatkę na 1,20 !!!!!!
Ostatnio edytowano Wto cze 08, 2010 20:19 przez sabina skaza, łącznie edytowano 1 raz

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

Post » Pon cze 07, 2010 16:48 Re: Pomorski Koci Dom Tymczasowy vol.6

tak seja ta kicia jest juz za tm, 3 dni umierała :cry: :cry: :cry:

Obrazek
Obrazek

sabina skaza

[poprzednia][następna]