Bezdomniaczki Idzie Zima.Budki robótki :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 04, 2010 21:13 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

No nie przesadzajmy :oops: ale dziękuję, poza tym robię to co powinien zrobić mądry człowiek""działać"" puki nie jest zapóźno :)
Wiesz co właśnie wydaje mi się, że karmią. Nawet zauważyłam, że te trzy kocie mamy to czasami karmią nie swoje dzieci :o tylko np: tej drugiej. Co mi się nie podoba, bo jakaś może być nosicielką kociego kataru. No ale tego już nie mam jak upilnować. Za niedługo pójdę im jeszcze jedzonko podać i posiedzieć tam trochę na ławce z psem. Bo to pora wyjść z psami to wole popilnować smrodziki :D

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt cze 04, 2010 22:09 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

Jeśli matki karmią to z tabletami się wstrzymaj.
Czy możesz im zrobic zdjęcia? Można by im zrobić zbiorcze ogłoszenie.

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

Post » Sob cze 05, 2010 0:12 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

o matko !!
tyle kotów...
plan trzeba zrealizowac jak w kazdej takiej podobnej sytuacji
-połapac kocieta na DT-choc trudno o Dt
-kotki posterylizowac

cos pomysle...porozsylam dalej
CatAngel masz mozliwosc zrobienia zdjec??jesli nie to moge podjechac,umowimy sie jakos ;)

po tytule orazu mi sie watek specka skojazyl :twisted:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Sob cze 05, 2010 1:18 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

MartynaP pisze:o matko !!
tyle kotów...
plan trzeba zrealizowac jak w kazdej takiej podobnej sytuacji
-połapac kocieta na DT-choc trudno o Dt
-kotki posterylizowac

cos pomysle...porozsylam dalej
CatAngel masz mozliwosc zrobienia zdjec??jesli nie to moge podjechac,umowimy sie jakos ;)

po tytule orazu mi sie watek specka skojazyl :twisted:

mi też się skojarzył wątek panny obrażonej, że ją nazwałam swoim rocznikiem ;)

w sprawie pomocy finansowej w kastracjach zapraszam tu, na razie do rezerwacji, za kilka tygodni (jak małe będą w stanie same jeść) do wykorzystania :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Sob cze 05, 2010 6:22 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

Zaznaczam,ale o matko,znowu????kocięta.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob cze 05, 2010 8:13 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

CatAngel pisze:Mam pytanie czy koty dzikie, bezdomne mają swoje jakieś prawa, paragrafy które je chronią. Potrzebuję tego w razie obrony bo nie podoba mi się jak tam chodzą z psami.
Zaraz napiszę co wiem już wszystko o maluszkach bo dzisiaj 2godziny siedziałam tam i obserwowałam je.

witaj wszystko co chciałam napisać jest w poście poniżej
Ostatnio edytowano Sob cze 05, 2010 9:54 przez gosiakot, łącznie edytowano 1 raz

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob cze 05, 2010 8:55 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

gosiakot pisze:
CatAngel pisze:Mam pytanie czy koty dzikie, bezdomne mają swoje jakieś prawa, paragrafy które je chronią. Potrzebuję tego w razie obrony bo nie podoba mi się jak tam chodzą z psami.
Zaraz napiszę co wiem już wszystko o maluszkach bo dzisiaj 2godziny siedziałam tam i obserwowałam je.

Witaj, ja zza miedzy , z będzina - oczywiście , ze koty bezdomne maja prawa. Z ustawy o ochronie zwierząt art. 21 wynika , że ]zwierzęta wolno żyjące stanowią dobro ogólnonarodowe i powinny mieć zapewnione warunki rozwoju i swobodnego bytu- wyjątek stanowią tylko zwierzęta stanowiące jakieś zagrożenie dla człowieka.

i jeszcze: art 33 ust. 1 tej ustawy: uśmiercanie zwierząt może być uzasadnione wyłącznie:potrzebą gospodarczą ,względami humanitarnymi, koniecznością sanitarną , nadmierną agresywnością , potrzebami nauki ,ochroną przyrody ( na terenie parków i rezerwatów przyrody. Art 35, 36 kary za zabijanie zwierząt za zabijanie , znęcanie się nawet pozbawienie wolności do roku oprócz tego ograniczenie wolności albo grzywna . nie wolno też złośliwie straszyć i drażnić zwierząt, art.6 ust 9 - jest to traktowane jako znęcanie się.
Jeśli interesuje Cię ten temat, podaję link do tekstu ustawy o ochronie zwierząt:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 9971110724 kliknij w Tekst ujednolicony

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Sob cze 05, 2010 10:26 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

podnosze kociaki :!:

CatAngel jak cos mozemy sie spotkac ,podjade jesli trzeba zrobie fotki itp. ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Sob cze 05, 2010 11:14 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

Witam popołudniową porą :D właśnie już niejedna osoba mi napisała, że podobne to jest do tego postu o tamtych kotach z czeladzi--ale jak jeszcze raz zacytuję :roll:
""Wiesz co szczerze to nie wiem, ale z tego co się orientuję to u mnie nie było żadnych kotów, aż do teraz. Poza tym tam w poście jest napisane Czeladź, a Czeladź to nawet duże miasto więc za bardzo się nie orientuję.""

Mam jeszcze inny lek dla nich od Weta""Bafir""--AMOKSIKLAV-- także dzisiaj będą dodatkowo dostawać jeszcze to. Ze zdjęciami to nie ma problemu zaczaję się i cyknę :P . Właśnie, a co do tych ''matek kocic" na razie mam się wstrzymać z tabletki, no ale w tym momencie to wiem że one zajdą w ciążę (bo kocury już przesiadują obok). Ludziom nie przeszkadzają koty, ale ja wiem, że zaczną jak z tych 17stu zrobi się 30ci... itd...itd... Byłam tam przed chwilą, ale siedzą pochowane bo grzeje, złapałam tylko dwa kociaki i widzę, że poprawa z oczkami jest :D Dzisiaj będą mieć spokój bo tam słońce będzie dłuższy czas wiec nikt ich nie widzi :)

CatAngel

Post » Sob cze 05, 2010 11:16 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

MartynaP pisze:podnosze kociaki :!:

To się jak coś zgadamy w poniedziałek jeśli ci pasuję bo w weekend to nie bardzo czas mam bo jestem zalatana :twisted: :roll: (tel podam ci na PW jakby co)

A i jeszcze jedno starsze koty i kocice tak po 10minutach przebywania ze mną już nie są, aż tak płoche :roll:

CatAngel

Post » Sob cze 05, 2010 11:37 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

Jak znajdę czas przejdę się po całym osiedlu i polukam czy gdzieś się jeszcze nie ukrywają jakieś kotki z małymi. Bo to mi spokoju nie daje.
Miłego i słonecznego dnia życzę :1luvu:

CatAngel

Post » Sob cze 05, 2010 13:38 Re: 9 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

CatAngel pisze:
MartynaP pisze:podnosze kociaki :!:

To się jak coś zgadamy w poniedziałek jeśli ci pasuję bo w weekend to nie bardzo czas mam bo jestem zalatana :twisted: :roll: (tel podam ci na PW jakby co)

A i jeszcze jedno starsze koty i kocice tak po 10minutach przebywania ze mną już nie są, aż tak płoche :roll:

w tygodniu jestem w pracy ciezko mi sie okreslic czasowo jedynie weekend moge ;)
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Sob cze 05, 2010 16:49 Re: 11 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

Mam chwile więc wpadam szybko pisać [b]ważne informacje[/b] :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: bo mnie nerwy biorą... :evil:
Poszłam dać kociakom leki i normalnie zwariowałam :cry: :cry: :cry: wszystkie małe koty wyszły jak je zawołałam najpierw na jedzenie i nie zgadniecie ile ich jest :evil: :evil: :evil: normalnie 11ście małych kociaków mi koło nogi latało :cry: :cry: :cry: +3matki (2wie biało-siwe 1na czarna) + 2wie inne samice widać, że nie kotne(z mordki wyglądają na samiczki) i + 4ry kocury(raczej kocury bo łażą za tymi kotkami)(dwa-biało-czarne, burasek i czarny)
Ja normalnie jestem w szoku, że tu jest tyle kotów :cry: :cry: :cry: dobrze,że nikt nic nie mówi :)
I tak: MAŁE KOCIAKI
1.czarny---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
2.czarny---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
3.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
4.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
5.biało-czarny---oczka normalne(zdrowe)
6.burasek---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
7.burasek---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
8.burasek--- dwa oczka normalne(zdrowe)
9.biało-buraskowy---dwa oczka normalne(zdrowe)
10.biało-siwy---dwa oczka normalne(zdrowe)
11.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
Cieszę się z tego że są zdrowe, że nic takiego im nie dolega(ale boję się o nie) Czekałam jeszcze chwile, ale żaden już nie wyszedł więc powinno być 11ście
Zdjęcia będą jutro na wieczór

Pozdrawiam

CatAngel

Post » Sob cze 05, 2010 22:21 Re: 11 mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

CatAngel pisze:Mam chwile więc wpadam szybko pisać [b]ważne informacje[/b] :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: bo mnie nerwy biorą... :evil:
Poszłam dać kociakom leki i normalnie zwariowałam :cry: :cry: :cry: wszystkie małe koty wyszły jak je zawołałam najpierw na jedzenie i nie zgadniecie ile ich jest :evil: :evil: :evil: normalnie 11ście małych kociaków mi koło nogi latało :cry: :cry: :cry: +3matki (2wie biało-siwe 1na czarna) + 2wie inne samice widać, że nie kotne(z mordki wyglądają na samiczki) i + 4ry kocury(raczej kocury bo łażą za tymi kotkami)(dwa-biało-czarne, burasek i czarny)
Ja normalnie jestem w szoku, że tu jest tyle kotów :cry: :cry: :cry: dobrze,że nikt nic nie mówi :)
I tak: MAŁE KOCIAKI
1.czarny---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
2.czarny---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
3.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
4.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
5.biało-czarny---oczka normalne(zdrowe)
6.burasek---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
7.burasek---jedno oczko z błoną na którą widzi i jedno normalne(zdrowe)
8.burasek--- dwa oczka normalne(zdrowe)
9.biało-buraskowy---dwa oczka normalne(zdrowe)
10.biało-siwy---dwa oczka normalne(zdrowe)
11.czarny---dwa oczka normalne(zdrowe)
Cieszę się z tego że są zdrowe, że nic takiego im nie dolega(ale boję się o nie) Czekałam jeszcze chwile, ale żaden już nie wyszedł więc powinno być 11ście
Zdjęcia będą jutro na wieczór

Pozdrawiam

o kurcze no to coraz lepiej
DT potrzebne :roll:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Post » Sob cze 05, 2010 23:37 Re: 11-ście mikro kociąt na ulicy.POMOCY! Czeladź-Piaski

I to nie jedno DT:( :cry:

Edi100

Od: Pon lis 07, 2005 16:20

[poprzednia][następna]