OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 02, 2010 19:15 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Czy znalazł się jakiś domek?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Czw cze 03, 2010 10:44 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

:!: :!: :!:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt cze 04, 2010 20:05 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Cisza, aż przeszywająca... Nowa strona - skopiuję garść informacji:

Moi drodzy! Od kilku dni zabieram się za to, by założyć ten wątek. Przychodzi mi to z wielkim trudem. Znalazłem się w bardzo trudnej sytuacji, która sprawiła, że zmuszony jestem prosić o pomoc w bardzo bolesnej dla mnie sprawie. Z przyczyn zdrowotnych, losowych i wielu innych, których już nie chcę teraz wymieniać, nie jestem w stanie sprawować w najbliższym czasie skutecznej opieki nad moimi czarnymi skarbami – Kajtkiem i Karmelem.

Poszukuję domku, który przygarnąłby ich na pewien czas. Jestem w trakcie układania bardzo skomplikowanych życiowych spraw i ufam, że gdy wszystko pozytywnie się zakończy, będę mógł ponownie, najlepiej jak potrafię, zająć się moimi futrami.

Kajtek to wariat dość nietypowy, wyratowany z nieciekawej sytuacji zdrowotnej, ale który po odzyskaniu sił pokazał, że jest kotkiem o nieskończonych pokładach energii. Ma niesamowitą cechę – mimo, że nie jest jakimś wybitnym przytulakiem – pierwszą czynnością, jaką wykonuje, gdy jego pan położy się na łóżku/kanapie/gdziekolwiek, jest dołączenie do niego. On po prostu MUSI znaleźć się obok osoby przyjmującej pozycję leżącą. Niezwykle ciekawy świata, zabawy z „wędką” mogą trwać w nieskończoność, Kajtek nie zna znaczenia słowa „zmęczenie”. Drobny, o puchatej sierści, agent, jakich mało

Odnośnie Karmela – niektórzy twierdzą, że nie jest do końca kotem. Bo pewne cechy, które u niego występują, z „kotością” nie mają zbyt wiele wspólnego :-). Poddanie wobec swojego opiekuna i ochota na pieszczoty w każdej chwili życia, to chyba najlepiej go opisuje. Wbudowany zestaw głośnomruczący działa w każdej niemal chwili, na Karmela wystarczy spojrzeć, a on chodzi po pokoju i mruczy sam do siebie. Gaduła i pieszczoch nieziemski, myślę, że ktoś jeszcze kilka słów będzie mógł o nim napisać.

Kotki są oczywiście zdrowe, wykastrowane, posiadają swoje książeczki zdrowia, korzystają wzorowo z kuwetki (również zabudowanej) i czekają na kogoś, kto na jakiś czas je przygarnie. Stronę finansową oczywiście w bardzo dużym stopniu zamierzam wziąć na siebie, chłopaki są wszystkożerne, przerabiały już kilka rodzajów żwirku i wcale nie kapryszą.

Być może nienaturalnie brzmi ta reklama, ale to naprawdę dwa kochane szkraby, tym bardziej serce kraje mi się, gdy muszę to pisać. Ale nie mam wyjścia. Bardzo, ale to bardzo proszę o pomoc, zwłaszcza kociarzy z okolic Opola. Kotki przywiozę, z całą wyprawką.

Czekam na jakieś dobre serce, które zajmie się moimi pociechami, proszę przede wszystkim o maile na adres maciekl2@interia,pl, lub pw na forum.

Poniżej zdjęcia -

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/355 ... 71367.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f1 ... 60cab.html

Serdecznie pozdrawiam.
ObrazekObrazekObrazek

maciekl2

Od: Wto mar 17, 2009 9:25

Post » Pt cze 04, 2010 20:24 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Podnoszę!

KMagda

Post » Pon cze 07, 2010 10:46 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

:?: :?:

KMagda

Post » Pon cze 07, 2010 12:48 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Podrzucam!
ObrazekObrazekObrazek

maciekl2

Od: Wto mar 17, 2009 9:25

Post » Pon cze 07, 2010 23:22 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

nie wiem dlaczego wszyscy tak samo...
gdyby nie koleżanka, która przypadkiem zobaczyła wątek i napisała do mnie, nie wiedziałbym o nim, co nuie oznacza, że pomogę...

dlaczego nie piszesz do osób z opola?!
zawsze są dwa wyjścia albo pomoga albo ni pomogą

to Ty potrzebujesz pomocy więc nie czekaj, więcej inicjatywy!

nie doczytałam, od kiedy a widzę że już 2 tygodnie od założenia...

jeżeli mam pytac wśród znajomych muszę znac szczegóły, przykro mi, nikt nie weźmie kotów tym bardziej dwóch, z obawy o porzucenie, umowa o przetrzymanie to za mało, czy do domu z furą kotów się nadają?

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Sob cze 12, 2010 9:02 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

choć podrzucę...
...

CoToMa

Post » Pon cze 14, 2010 9:06 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Mam dwa ciężkie tymczasy i nie mam drzwi w mieszkaniu :(

Ale może znajdzie się ktoś, kto mógłby pohotelować dwa futerka?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Sob cze 19, 2010 5:24 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

:( :( :(
...

CoToMa

Post » Nie cze 20, 2010 17:56 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

:!:
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie cze 27, 2010 6:54 Re: OPOLE - Potrzebny dom tymczasowy dla dwóch kocurków...

Co u kocurków?
...

CoToMa

[poprzednia]