SchronWro DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 01, 2010 15:46 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Poker71 pisze:z wątku interwencyjnego

XAgaX pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Oddam-Kotke-W0QQAdIdZ208403350 - chcą oddać kotkę, bo urodziło im się dziecko...

kicia jest ze schroniska, i posikuje poza kuwetą i to jest powód chęci oddania. Pan deklaruje że jeśli udałoby się opanować posikiwanie, to kotka zostanie (to drugie dziecko, kicia z pierwszym nie ma zatargów). Wysłałam do weterynarza na badanie moczu, zgodził się.
PILNIE osoby z Wrocławia które pomogą ludziom zdiagnozowac czemu kot posikuje (kwestie zdrowotne, behawioralne)- pewnie niekiedy prowadzenie za rączkę, ale dzięki temu kot może zachować DOM!
Nie wiem w jakim kicia jest wieku, czy sterylizowana itd. Schronisko dało szczepienia i książeczkę zdrowia, od tego czasu nie była u weta. Pan bardzo uprzejmy, był w pracy więc za dużo nie mogłam gadać.

PILNIE dziewczyny z Wrocławia z chwilką czasu odezwijcie się.

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Wto cze 01, 2010 21:35 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

ulvhedinn pisze:
Kruszyna pisze:Ludzie na miłość Boską, sterylizujcie swoje zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nam tego nie musisz mówić, gorzej z tymi wszystkimi "mądrymi", co to "nie okaleczą kotki", ale maluchy do schronu, czy na śmietnik to wywalą :evil:

To nie było do Was, to był mój okrzyk bezradności w przestrzeń. Ci, do których to było i tak pewnie tu nie zaglądają :evil:
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Wto cze 01, 2010 21:38 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

JaEwka pisze:Z wieści to Zły jest na dużym wybiegu, brzydko oddycha :(

:dance: :dance2: :dance: :dance2: Dobrze, że jest :)
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro cze 02, 2010 8:35 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Kruszyna pisze:
ulvhedinn pisze:
Kruszyna pisze:Ludzie na miłość Boską, sterylizujcie swoje zwierzęta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nam tego nie musisz mówić, gorzej z tymi wszystkimi "mądrymi", co to "nie okaleczą kotki", ale maluchy do schronu, czy na śmietnik to wywalą :evil:

To nie było do Was, to był mój okrzyk bezradności w przestrzeń. Ci, do których to było i tak pewnie tu nie zaglądają :evil:

może jakieś plakaty i porozwieszać w całym Wrocławiu? może do kilku "mądrych" by coś dotarło?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro cze 02, 2010 9:25 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Zostawię do TOZowi ;)

Edit: Choć nie wiem, czy to przyniesie jakikolwiek skutek. W ubiegłym roku we wrześniu była "akcja" na Rynku - "stoisko" TOZ z wielkimi plakatami, mnóstwo ulotek, dla chętnych - także bezpłatne porady weterynarzy. Niestety większość komentarzy była zdecydowanie nieprzychylna :evil: Wiem, bo byłam i brałam w tej akcji czynny udział.

Myślę, że bez szeroko zakrojonej kampanii społecznej nie ma co liczyć na sukces. Powstrzymam następnym razem te moje okrzyki w przestrzeń ;)
Obrazek

Kruszyna

Post » Śro cze 02, 2010 10:31 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Kocie Życie rozwiesza plakaty w blokach, u mnie taki jeden plakacik jest :ok:\

EDIT: A może by przygotować taki mini-poradnik "Instrukcja obsługi kota" i wydrukować i zanieść do schronu, do lecznic, do sklepów zoo, do hipermarketów - na półki z kocim jedzeniem?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro cze 02, 2010 10:57 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

XAgaX pisze:http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-koty-kocieta-Oddam-Kotke-W0QQAdIdZ208403350 - chcą oddać kotkę, bo urodziło im się dziecko...

kicia jest ze schroniska, i posikuje poza kuwetą i to jest powód chęci oddania. Pan deklaruje że jeśli udałoby się opanować posikiwanie, to kotka zostanie (to drugie dziecko, kicia z pierwszym nie ma zatargów). Wysłałam do weterynarza na badanie moczu, zgodził się.
PILNIE osoby z Wrocławia które pomogą ludziom zdiagnozowac czemu kot posikuje (kwestie zdrowotne, behawioralne)- pewnie niekiedy prowadzenie za rączkę, ale dzięki temu kot może zachować DOM!
Nie wiem w jakim kicia jest wieku, czy sterylizowana itd. Schronisko dało szczepienia i książeczkę zdrowia, od tego czasu nie była u weta. Pan bardzo uprzejmy, był w pracy więc za dużo nie mogłam gadać.

Wielka prośba o skontaktowanie się z tym Panem...

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Śro cze 02, 2010 11:51 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Cartman i Bliźniak

Obrazek

Jak dobrze pamiętam to on nazywa się Nochal?

Obrazek

Giesela znów ma brzydkie oczka :(

Obrazek

Ósemka:

Obrazek

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Śro cze 02, 2010 12:00 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

DUŻY WYBIEG

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Zły :)
Obrazek
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 02, 2010 12:39 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Obrazek

Gryzelda :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Post » Śro cze 02, 2010 12:44 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Poker71 pisze:

Wielka prośba o skontaktowanie się z tym Panem...

dziewczyny kto może skontaktować się z panem? jeśli mu się nie pomoże kotka wroci do schronu a to będzie dla niej tragedia. Ja wyjeżdżam jutro z rana i wracam dopiero w poniedziałek wieczorem no i ja do kontaków z ludźmi to raczej kiepska jestem :-( Kto może zadzwonić do pana i mu pomóc aby kicia została w domku?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Śro cze 02, 2010 12:50 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Max

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

JaEwka

Post » Czw cze 03, 2010 18:21 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

natasza25

Od: Czw maja 28, 2009 11:35

Post » Czw cze 03, 2010 23:58 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Pt cze 04, 2010 1:30 Re: SchronWro fot. str. 30 szukamy wolontariuszy :)

yosia pisze:http://www.gazetawroclawska.pl/fakty24/264397,wroclaw-po-powodzi-wiecej-bezdomnych-zwierzat,id,t.html

Niestety.... a oprócz "powodziowców" jest tez dużo innych zwierząt, głównie psów. W boksach dużych zaczyna być niemiło, a adopcje leżą i kwiczą..... :cry: Pogryzienia juz są, tylko patrzeć jak zaczną się zagryzienia....
kontakt telefoniczny: 786 116 007 Obrazek

Jeśli komuś coś zalegam (bazarek itp) proszę o kontakt- skleroza ;)

ulvhedinn

Od: Śro wrz 13, 2006 19:09

[poprzednia][następna]