Mgiełka - wyczarowała sobie cudowny DS :))))

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 14:28 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Buziaczki dla Mgiełeczki. To takie już moje Kochane Prychiątko :ryk:
Pozdrowienia dla Cudownej Opiekunki :)

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Pon maja 31, 2010 8:40 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Dziewczyny, dziękuję Wam za wszystkie ciepłe słowa :oops:

U nas spokojnie, póki co :wink: Miałam nadzieję, że podczas weekendu zrobię nowe fotki Mgiełeczce. Niestety koteńka nie chce pozować, tylko się miziać i miziać :D
Apetyt baardzo maludzie dopisuje, chociaż nadal uznaje wyłącznie suchą karmę. Łaskawie popija śmietankę, ale nic innego nie jest w stanie jej skusić. Wet mowi, że mam się cieszyć, że coś je i nie kombinować :wink: A propos weta, dzisiaj o 16.00 mam dzwonić do lecznicy, może już są jakieś wieści od dr. Wrzoska... Czekamy.
W tym tygodniu będę maiła piątek w środę (tzw. długi weekend), z czego ogromnie się cieszę. Postanowiłam wykorzystać ten czas na stopniowe zapoznawanie Mgiełki z pozałazienkowym światem. Mam nadzieję, że pierwsze, delikatne kroki uda nam się zrobić!!! Ależ się pchełka naprycha :wink:
Ta malutka, kochana drobina jest pożeraczką serc - kto nas odwiedzi, ten przepadł :wink: 8)
Przesyłam Wam mnóstwo buziaczków od czarnego łysolka (nadal się mocno wylizuje, albo mnie, albo Demonka)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon maja 31, 2010 8:44 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:(nadal się mocno wylizuje, albo mnie, albo Demonka)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:ok: :ok: :mrgreen: :1luvu:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Pon maja 31, 2010 10:22 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:Ta malutka, kochana drobina jest pożeraczką serc - kto nas odwiedzi, ten przepadł :wink: 8)

Zgadzam się w stu procentach,ma w sobie coś takiego ze serce ściska :1luvu:
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Pon maja 31, 2010 11:53 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Właśnie dostalam e-mail od dr. Wrzoska.
Pan doktor napisał, że ataki mogą być wyrazem uszkodzenia móżdżku lub kory mózgowej. Przyczyn może być bardzo wiele niestety, więc zrobimy najpierw szczegółowe badanie krwi (na czczo i 2 godziny po jedzeniu), które mi dokładnie rozpisał, a potem zapadnie decyzja czy pojedziemy do Wrocławia na tomografię rezonansu magnetycznego głowy. Możliwe, że również będzie konieczne pobranie płynu mózgowo-rdzeniowego :strach: Mnie się od tego włos na głowie jeży :(
W tym tygodniu zbadamy krew, wyniki wyślę do dr. Wrzoska. Jeśli na ich podstawie stwierdzi, że życiu Mgiełki nic nie zagraża, to ja chyba na tym poprzestanę... No może jeszcze zrobię tę tomografię we Wrocławiu, jeśli będą szanse na pomoc. Ale na pobranie płynu zdecyduję się wyłącznie jeśli będzie istniało bezpośrednie zagrożenie życia Mgiełeczki , a mam nadzieję, że takiego NIE MA :!: Chociaż może takie pobranie nie jest czymś tak strasznym jak mi się wydaje :roll:
Wszystko będę rozważać na bieżąco, ale najważniejszy jest spokój i szczęście Mgiełki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przepraszam, że ten post taki nielogiczny jest, ale emocje mnie dopadły :oops:

Kochane dziewczyny z KOTYLIONA, dziękuję że jesteście z nami, dziękuję, że możemy liczyć na Waszą pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon maja 31, 2010 12:01 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Przed chwilą zapytałam dr. Wrzoska czy może na podstawie dotychczasowej "wiedzy" o Mgiełce wykluczyć, że jej przypadłość może stanowić zagrożenie dla jej życia. Oto co mi odpisał:
Tak jak wspomniałem, przyczyn tego stanu może być wiele, dlatego nie mogę
niestety Pani ani uspokoić, ani przestraszyć.

No, ale co miał odpisać :roll: Chciałam żeby został wróżką :oops:
Chyba jednak pojadę zrobić tę tomografię...
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pon maja 31, 2010 13:18 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:
W tym tygodniu zbadamy krew, wyniki wyślę do dr. Wrzoska. Jeśli na ich podstawie stwierdzi, że życiu Mgiełki nic nie zagraża, to ja chyba na tym poprzestanę... No może jeszcze zrobię tę tomografię we Wrocławiu, jeśli będą szanse na pomoc. Ale na pobranie płynu zdecyduję się wyłącznie jeśli będzie istniało bezpośrednie zagrożenie życia Mgiełeczki , a mam nadzieję, że takiego NIE MA :!: Chociaż może takie pobranie nie jest czymś tak strasznym jak mi się wydaje :roll:
Wszystko będę rozważać na bieżąco, ale najważniejszy jest spokój i szczęście Mgiełki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Asiu, całkowicie się z Tobą zgadzam.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Pon maja 31, 2010 22:27 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Dla Mgiełeczki - Prychiątka :ok: :1luvu:

tamiss

Post » Wto cze 01, 2010 8:24 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Witajcie :D
W Poznaniu zimno i szaro, więc my z Mgiełką dużo posypiamy. Trzeba też przygotować formę na długi weekend - poznawanie nowego otoczenia :wink: Maluda jest tak rozkoszna, że chyba nawet jej prychanie nie zniechęci do niej rezydentów :ok: Jestem baaardzo ciekawa jak to będzie...

Krew Prychiątko odda w poniedziałek - zbliża się kilka dni wolnych, a krew nie może zbyt długo "leżakować" (np. u kuriera) w oczekiwaniu na analizę.

Pozdrawiamy serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dzisiaj będę toksyczną Dużą - zamierzam leczyć "dolinę" przytulając Mgiełeczkę :oops:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto cze 01, 2010 8:32 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

jerzykowka pisze:Dzisiaj będę toksyczną Dużą - zamierzam leczyć "dolinę" przytulając Mgiełeczkę :oops:

Ona Ci pomoże, na "doliny" koty są najlepsze
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto cze 01, 2010 8:36 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

kiche_wilczyca pisze:
jerzykowka pisze:Dzisiaj będę toksyczną Dużą - zamierzam leczyć "dolinę" przytulając Mgiełeczkę :oops:

Ona Ci pomoże, na "doliny" koty są najlepsze

Marto... :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto cze 01, 2010 9:10 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Przy takiej pogodzie to tylko zazdrościć leżakowania z Mgiełeczką :)

tamiss

Post » Wto cze 01, 2010 9:46 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Wiecie, dr Wrzosek jest niesamowity - na każdy mój e-mail (często nie najmądrzejszy :wink: ) odpowiada natychmiast :D
Jak to miło gdy ktoś łączy ogromną wiedzę z dużą życzliwością i zainteresowaniem losem kociej biedy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Wto cze 01, 2010 10:58 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

Dobrze wiedzieć, że taki życzliwy człowiek, znakomity specjalista jest niedaleko - chociaż dobrze, gdyby nigdy nie bym nam potrzebny, a koty wszystkie były zdrowe.

Asiu gdyby wizyta Mgiełki u dr.Wrzoska była konieczna pamiętaj, że macie u mnie "międzylądowanie" przynajmniej na długość kawki :wink: .

honda11

Od: Wto maja 27, 2008 10:43

Post » Wto cze 01, 2010 11:06 Re: Mgiełka - już w cudownym DT u Jerzykówki :))) Filmik str 22

honda11 pisze:Asiu gdyby wizyta Mgiełki u dr.Wrzoska była konieczna pamiętaj, że macie u mnie "międzylądowanie" przynajmniej na długość kawki :wink: .

Dzięki, Honoratko!!! Jeśli będziemy musiały wybrać się w te podróż z przyjemnością zrobimy u Ciebie " kawowe międzylądowanie" :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

[poprzednia][następna]