Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 18:39 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Cześć. Zgłasza się chętny domek. Myślę, ze forumowy. Są u nas forumowe futerka i czują się świetnie. Jest Beza z Gdańska, Zołza z Sopotu, Zuzia z Torunia, był 12-letni Feluś z Torunia , dożył 14 lat i odszedł po wylewie:-( ( ale myslę, ze miał jeszcze dwa fajne lata życia) . Naszym minusem jest chyba tylko to, ze Danio nie byłby sam, ale jest tu wiele rąk do miziania i żadne futerko nie czuje się opuszczone.
Obrazek

btusia

Od: Sob mar 18, 2006 18:10

Post » Pon maja 31, 2010 14:51 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

btusia pisze:Cześć. Zgłasza się chętny domek. Myślę, ze forumowy. Są u nas forumowe futerka i czują się świetnie. Jest Beza z Gdańska, Zołza z Sopotu, Zuzia z Torunia, był 12-letni Feluś z Torunia , dożył 14 lat i odszedł po wylewie:-( ( ale myslę, ze miał jeszcze dwa fajne lata życia) . Naszym minusem jest chyba tylko to, ze Danio nie byłby sam, ale jest tu wiele rąk do miziania i żadne futerko nie czuje się opuszczone.

Dzwonie do Ani z nowina :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Pon maja 31, 2010 15:51 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

:ok: za domek :)

jupo2

Od: Pt mar 10, 2006 18:31

Post » Pon maja 31, 2010 18:06 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Bardzo mi miło, że ktoś jest chętny na Dania. :)
Już myślałam, że zostanie u nas na zawsze.

Co do innych kotów, to Daniowi one zupełnie nie przeszkadzają. Z moją jedną rezydentką nawet się zaprzyjaźnił, bawią się i urządzają zapasy. Na inne po prostu nie zwraca uwagi.

ania_36

Od: Nie lis 13, 2005 12:47

Post » Pon maja 31, 2010 19:34 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Młody, rodowodowy, cudowny...ludzie są bezduszni...wywalać takie kocisko...

Widać teraz w schronach minioną modę na persy :( Niedługo azyle i schrony będą przepełnione main coonami, norwegami i syberyjczykami :evil:

Trzymam kciuki za domek... :ok:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Pon maja 31, 2010 21:31 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Ludzie są bezduszni co widać teraz bardzo w TV jak nagle opuszczają swoich psich i kocich "przyjaciół" z powodu powodzi. Nie mogę patrzec jak zostawiają bezbronne zwierzęta i jak je traktują. A co do Dania...rodowód jest tu najmniej ważny, kazdy się jakoś i gdzieś urodził. Wiek... no niby tak. Felusia wzieliśmy jak miał 12 lat i nikt go nie chciał. Danio ma po prostu takie cos w sobie, że... zreszta sami wiecie o co chodzi. :D
Obrazek

btusia

Post » Pon maja 31, 2010 22:10 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Ja nie mówię, że kot rodowodowy jest lepszy od znajdki-dachowca...tak samo jak młody nie zawsze jest lepszy od starszego...
Po prostu dziwi mnie jak ludzie kupują kota, za nie małą kasę, zobowiązują się zapewnić mu dobry dom...a po tak krótkim czasie kota wywalają, jak zbędny śmieć :evil:
" Jesteś odpowiedzialny za to, co oswoiłeś... "

Draugia

Od: Nie gru 23, 2007 1:25

Post » Wto cze 01, 2010 6:35 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

A to wszystko stalo sie dlatego, ze Danio byl wnetrem. Wlascicielka wykastrowala go u konowala, ktory usunal jedno jadro, drugie zostawiajac w jamie brzusznej. Stad Danio podsikiwal, byl kotem jeczacym. Teraz juz jest po zabiegu, wyciszyl sie, jest kotem idealnym i nie siura, nie jeczy.
Nie usuniecie jajka doprowadziloby do nowotworowych zmian.
Cale szczescie, ze mamy super dr Lukucia, ktory w mig znalazl problem Dancia :)

Izabela

Od: Nie cze 08, 2003 20:33

Post » Wto cze 01, 2010 7:12 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Izabela pisze:A to wszystko stalo sie dlatego, ze Danio byl wnetrem. Wlascicielka wykastrowala go u konowala, ktory usunal jedno jadro, drugie zostawiajac w jamie brzusznej. Stad Danio podsikiwal, byl kotem jeczacym. Teraz juz jest po zabiegu, wyciszyl sie, jest kotem idealnym i nie siura, nie jeczy.
Nie usuniecie jajka doprowadziloby do nowotworowych zmian.
Cale szczescie, ze mamy super dr Lukucia, ktory w mig znalazl problem Dancia :)

Z tym wyciszył to lekka przesada. :twisted:
Dzisiaj o 5 rano ( zresztą nie tylko dzisiaj ) postawił cały dom na nogi, bo przecież on jest głodny i trzeba kotka nakarmić. Darł się wniebogłosy, jakby co najmniej od kilku dni nie dostawał jedzenia.
Biedny, wygłodniały kiciuś. On wie co zrobić, żeby pańcie migiem postawić na nogi.

ania_36

Post » Wto cze 01, 2010 9:12 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

A czy osoba, która pozbyła się Dania nie powinna najpierw powiadomic o tym hodowli w pierwszej kolejności i kot nie powinien tam wrócic?
bazarkowo:
handmade: klik
różności: klik

zalbi

Od: Pt wrz 11, 2009 20:04

Post » Wto cze 01, 2010 11:03 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

zalbi pisze:A czy osoba, która pozbyła się Dania nie powinna najpierw powiadomic o tym hodowli w pierwszej kolejności i kot nie powinien tam wrócic?

Hodowca oczywiście został powiadomiony przez nas w pierwszej kolejności.
Niestety nie mógł przyjąć Dania do siebie, ale również stara się mu znaleźć dom.
Wie też, że Danio przebywa w domu tymczasowym.

ania_36

Post » Wto cze 01, 2010 17:26 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

o 5 :roll: ? fajnie, co prawda niby wstaję o 5.15 od poniedziałku do piątku. Będzie jazda, hihihi.
Obrazek

btusia

Post » Wto cze 01, 2010 18:01 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

btusia pisze:o 5 :roll: ? fajnie, co prawda niby wstaję o 5.15 od poniedziałku do piątku. Będzie jazda, hihihi.

Zawsze możesz mu zostawić zapas żarcia na całą noc, chociaż mi się to nie udaje. Apetycik to on ma niezły. I wciąga wszystko migiem. Niestety nie je suchego żarcia i nie udało mi się go do niego nakłonić, chociaż Iza mówiła, że w Ciapkowie wsuwał suchego royala.

Btusiu a Wy jesteście już na 100 % zdecydowani ?
Piszcie, co jeszcze chcielibyście wiedzieć o Daniu, jak z transportem ?

Chłopak właśnie siedzi obok mnie i pomaga mi pisać, choć myślę, że wcale mu nie w głowie przeprowadzka.
Znowu nowy dom, nowi ludzie i nowe koty.

ania_36

Post » Śro cze 02, 2010 7:32 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Btusiu, trza sie było tydzień wcześniej decydować - bym go przywiozła ;)
Obrazek

Avian

Od: Śro lip 05, 2006 13:15

Post » Śro cze 02, 2010 10:55 Re: Rudy pers z rodowodem szuka domu. Trójmiasto

Jesteśmy na 100% zdecydowani, dlatego nie mogłam się wcześniej zgłosić bo się decydowaliśmy. To nie takie hop. Szkoda, że nie tydzien wcześniej rzeczywiscie. Przyjazd pysiaczka byłby fajny. Przemyślę opcje transportu i wieczorem napiszę. No chyba, ze moze ktoś jeszcze by jechał w moją stronę...... :oops:
Obrazek

btusia

[poprzednia][następna]