Ruda kotka bez oczka w typie Norwega- ma wspanialy DOM!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 30, 2010 23:28 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Ciesze sie ze juz jest w wawie. To kochana dziewczynka..mysle ,ze naprawde dobrze znosi cala ta zmiane w swoim zyciu. Trzymam kciuki

Angel_

Od: Wto wrz 22, 2009 21:33

Post » Pon maja 31, 2010 7:00 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Przepraszam, za brak informacji o Rudzi. Przez burze nad w-wą padł mi net (mam radiowy).
Tylko Asię powiadomiłam sms-em, że Rudzia jest.

Rudzia przyjechała, została umieszczona w osobnym pokoju (mało używanym), z dala od kotów.
Ma ciszę, spokój, wypoczywa po podróży ... Zjadła wczoraj ładnie mokrego Sheby, trochę suchego, wypiła wodę... Kuweta narazie pusta, chyba, że gdzieś w kącie znajdę niespodziankę :wink:
Całą noc przespała na poduszce.

Dzisiaj rano dostała puchę i suche, przyszła na głaskanko. Bardzo miły z niej kot, nie protestowała nawet, jak wczoraj wyrywałam jej kleszcza.

Więcej info po południu, jak wrócę z pracy...
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Od: Pt mar 26, 2010 21:54

Post » Pon maja 31, 2010 16:38 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

A to Rudzia wczoraj na moich kolanach :)
Obrazek
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pon maja 31, 2010 18:08 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Rudzia zrobiła siusiu do kuwety, zjadła dwie Sheby, poprawiła suchym. Czekamy na qoopala.

Jak tylko wchodzę do pokoju podnosi się ze swojego legowiska na głaskanko, mruczy pieknie i prowadzi mnie do siebie, ona się kładzie a ją głaszczę :D
Własnie wylizała śmietankę z talerzyka, trochę wapnia nie zaszkodzi :wink:

Szkoda, że niedługo nas już opuści - to taka kochana kicia...
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Pon maja 31, 2010 18:41 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

najnowsze zdjęcia Rudzi

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Pon maja 31, 2010 19:17 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

jest śliczna!!! i bardzo podobna do mojego Urwiska ;) (Syberyjczyka).
Dziękuję. Trzymam kciuki za wszystkich :)!...

RudyiSrebrnyKot

Od: Nie paź 25, 2009 12:46

Post » Pon maja 31, 2010 19:21 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Jaka ona jest piekna..no i kochana niesamowicie..wiedzialam ze zasluguje na cos wiecej jak obora,ciaza za ciaza i kiedys smierc przez nikogo nie zauwazona :( nie przestane wam dziewczyny dziekowac za pomoc..

Angel_

Post » Pon maja 31, 2010 20:24 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

kasia_czy pisze:Rudzia zrobiła siusiu do kuwety, zjadła dwie Sheby, poprawiła suchym. Czekamy na qoopala.

Jak tylko wchodzę do pokoju podnosi się ze swojego legowiska na głaskanko, mruczy pieknie i prowadzi mnie do siebie, ona się kładzie a ją głaszczę :D
Własnie wylizała śmietankę z talerzyka, trochę wapnia nie zaszkodzi :wink:

Szkoda, że niedługo nas już opuści - to taka kochana kicia...

No na razie jeszcze nie opuści. Pisałam Ci na PW to już wiesz że nie ma transportu w tym tygodniu. Będzie w przyszłym. Bardzo mnie uspokoiłaś, że na razie może zostać. DZIĘKUJĘ
Ruda jest cudowna i zasługuje na najlepszy DS. Musimy wymysleć dla niej imię. Dasz radę wybrać się przed wyjazdem do weta. Nech doradzi co robić.

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Wto cze 01, 2010 23:31 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Ee,wg. mnie ruda jest ruda,pelna temperamentu kobitka i imie jej paptsuje ;-) Jak minal kolejny dzien? Widziala jakiegos kota? Tak mnie wciaz zastanawia jej agresja.. U mnie widzial sie z daleka ze Sliwka(byla w klatce) i kompletnie bez emocji.. Ani syku, ni burkniecia..moze rzeczywiscie kotka nada sie do zwierzat,jak poczuje sie bezpiecznie..

Angel_

Post » Śro cze 02, 2010 10:11 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Wczoraj u weta burczała na kota obok, po przywiezieniu jak była w klatce, spotkała się moja najstarszą kotką, i nasyczały na siebie - i jedna i druga... Ale to normalna reakcja.
Trochę boję doprowadzać do bezpośredniej konfrontacji i znosić ją na dół do kotów.
Siedzi sobie w pokoju na górze i wypoczywa.
Apetyt ma i to duzy, wypróżnia się dobrze. To silna, duża kocica. Silna również psychicznie.
Doskonale odnajduje się w nowej sytuacji.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Śro cze 02, 2010 21:49 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Cieszę się, że z Rudą wszystko w porządku :)
Czy wet był w stanie jakoś ocenić wiek ciąży?
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Czw cze 03, 2010 18:32 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Rudzia u weta nie chciała współpracować, nie dała sobie zmierzyć temperatury ani brzucha obmacać.
Warczała, syczała, nie mogłam jej utrzymać... Wsadziłam ją do transporterka, bo miała zamiar się rzucić na niego.

Nie spodobał się facet i tyle, a ona ostra dziewuszka jest, a co... :mrgreen:

Nam w domu wszystko ze sobą da zrobić, brzuch obmacuje jej bez przszkód (małe ruszają się).
Byłyśmy umówione na usg, ale z powodu poważnych zawirowań zdrowotnych moje syna, musiałam odwołać badanie.

Z drugiej strony Rudzia czuje się dobrze, ma apetyt, wypróżnia się regularnie, uszy zimne, nos zimny.
Nie chce tylko pić wody, ale daje jej rosołek z kurczaka do picia. Także płyny przyjmuje.
Na moje oko zdrowa kocica i chyba nie będę stresować następną wizytą u weta.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Czw cze 03, 2010 19:01 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Też mi się wydaje, że nie ma sensu chodzić do weta po raz drugi. Ja tam się nie znam ale czy faktycznie USG jest potrzebne. Może nie ma co przesadzać.
Czy wet potrafił powiedzieć za ile mniej więcej może urodzić?

Pieczarka

Od: Wto lip 15, 2008 12:23

Post » Czw cze 03, 2010 19:16 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Pieczarka pisze:Też mi się wydaje, że nie ma sensu chodzić do weta po raz drugi. Ja tam się nie znam ale czy faktycznie USG jest potrzebne. Może nie ma co przesadzać.
Czy wet potrafił powiedzieć za ile mniej więcej może urodzić?

Wet powiedział, że jest to druga połowa ciąży.
Bliższych informacji mogłoby udzielić badanie usg, ale to też nie jest 100% wiarygodne.
Tolerancja pomyłki to ok. 2 tygodni.
Nie mamy podstawowej informacji - kiedy miała rujkę...

Póki Rudzia czuje się dobrze i nic mnie nie niepokoi, nie będę ją stresować wetem.
Moja kotka zanim miała sterylkę 2 razy rodziła, bez żadnych komplikacji.
Obrazek Obrazek

kasia_czy

Post » Pt cze 04, 2010 10:36 Re: NORWESKI LEŚNY (?!) RUDA KOTKA BEZ OCZKA w typie - DS!!!

Mam szczera nadzieje,ze nie bedzie musiala po raz nie wiadomo ktory rodzic. Powiedziano 6i ze jej ostatnie mioty juz byly coraz slabsze i ostatnio urodzone 2 juz nie przezyly. Musi juz byc zmeczona tymi porodami.

Angel_

[poprzednia][następna]