Zgrabny Kamil i "sercowy"Krzyś mają dom!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 13:03 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

No raczej :(
z tego co wiem to dziewczyny wspominały coś o sterylce, ale kolejka zgłoszeń w fundacji długa
Obrazek[b]

becia_73

Od: Sob lis 28, 2009 8:31

Post » Pt maja 28, 2010 13:05 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

A gdyby tych ludzi, a właściwie ich koty, wspomóc trochę finansowo? może wtedy mogłyby tam trochę poczekać na domek, a w międzyczasie odwiedzić weta?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Pt maja 28, 2010 13:30 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

KMagda, gdyby to był normalny dom, ale dołku finansowym to pewnie Ale tu to co innego. To co widac na foto .... :roll:
Kasa poszłaby na zupełnie cos innego - to pewne. Raczej worek karmy to juz coś. Sterylki - dar z nieba.

Beciu, a zorientowałyście się na oko czy tam się te koteczki dowolnie rozmnażają ? Głupio pytam, pewnie tak ... :roll:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pt maja 28, 2010 13:35 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Psiamo -rozmnażają się i są przewidziane do sterylki ( z tego co wiem po rozmowie z Prezes Fundacji) - ale lista zgłoszeń jest długa , a możliwości " przerobowe" ograniczone tak jak wszędzie. :(

Koty napewną będą ciachnięte,ale to niestety kwestia czasu. Dlatego narazie szukamy domu dla tych ,żeby je gdzieś ulokować i dalej działać.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Pt maja 28, 2010 14:01 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Oczywiście nie myślalam o przekazywaniu pieniędzy tylko karmy, ew. żwirku, może udałoby się po prostu co jakiś czas tam być i dokarmiać te koty? Oczywiście wiem, że to się tak łatwo pisze, a na miejscu być jest o wiele trudniej, dlatego tylko tak sobie głośno myślę..

KMagda

Post » Pt maja 28, 2010 20:20 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Jutro zabieram małe do siebie do DT.
Serce mi pękało gdy myślałam w jakich żyją warunkach.
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Od: Pt lut 09, 2007 21:41

Post » Pt maja 28, 2010 20:30 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Jaka wspaniała wiadomość!! :ok: :D

KMagda

Post » Sob maja 29, 2010 10:41 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

agatka84 pisze:Jutro zabieram małe do siebie do DT.
Serce mi pękało gdy myślałam w jakich żyją warunkach.

O kurcze :piwa: chwilkę mnie nie było a tu takie suuuper wieści.
no to trzymam kciuki ,żeby maluszki się szybko zaaklimatyzowały.
Obrazek[b]

becia_73

Post » Sob maja 29, 2010 15:27 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

Kociaki od godziny są u mnie.
Obydwa to kocurki. Bury już się najadł, zjadł suche, kurczaka i popił wszystko śmietanką i zaczął się bawić. Czarny jest wystraszony i siedzi w kocim domku. Nie chce jeść ani pić i nie rusza się ze strachu.
Obaj są po przeglądzie u weta i odrobaczone. Czarny ma antybiotyk ogólny na 6 kolejnych dni i obaj Tobrex do oczu z powodu silnego stanu zapalnego spojówek.
Bury ma jednostronne wnętrostwo-jądro jest poza moszną i gdzieś sobie wędruje. Poza tym buremu nie zamykają się zastawki w sercu. Wet mówi, że to genetyczne i że jest duża szansa, że jak podrośnie to zastawki się domkną.
Chudzi są jak szkapy. Na fotkach lepiej wyglądają i wydają się więksi.
To na razie tyle z wieści :wink:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Sob maja 29, 2010 18:27 Re: Maja i Gucio..wyrwij je z totalnego "syfu "- pilnie DT! FOTO

No to z Mai zrobił się chłopak... :wink: tak powstaje plotka właśnie
Zmienię tytuł...
Obrazek[b]

becia_73

Post » Nie maja 30, 2010 13:38 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Jessuuu,
jak się cieszę..
spać nie mogłam i myślałam co z nimi będzie...
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pon maja 31, 2010 9:24 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Kocurki już się rozkręciły całkowicie. Martwiłam się o czarnego, ale jest coraz odważniejszy. Jak wychodzę z łazienki to podglądam go przez szybkę i szaleje jak dziki. Bury tak samo, ale bury to pieszczoch i przylepa i ciągnie go bardzo do człowieka. Czarnego wczoraj dorwał TŻ i tak go wygłaskał, że czarny się wywinął i wystawił brzuchol.

Czarny jest bardziej wyniszczony, sierść ma brązowa z zaniedbania i niedożywienia. Są tak głodne, że mięsa w ogóle nie gryzą tylko połykają w całości. Daje im śmietanę do picia, żeby je podtuczyć i po prostu ją uwielbiają-piją z wielkim smakiem. Przez noc zjedli całą michę suchego.

Do kuwety trafiają bezbłędnie. Chociaż wczoraj bury nasikał prosto do odpływu w brodziku :lol:
Kochanie kocurki, w nocy grzecznie śpią. Trochę syfu robią w łazience, śmietana miesza się na podłodze ze żwirkiem, ale nie ma co się im dziwić :wink:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon maja 31, 2010 10:33 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

O matyldo kochana !!!!! :1luvu: Agatka, bardzo dziekuję za Twoje serducho. Masz fajne podejście do kociego stadka :wink: I ja się głowiłam co z tymi niuńkami i TŻ powili zaczęłam urabiać, że gdybyśmy wracali znad morza to może by ... . A tu boom. Są u Agaty :D
To jak chłopaczki teraz się zwą ? Bo skoro Maja juz jest Majusiem :mrgreen:

Trzymam za nie wielkie kciuki :ok:
Obrazek

psiama

Od: Czw maja 07, 2009 13:19

Post » Pon maja 31, 2010 10:59 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Wstepne imiona już mają, wymyślił je TŻ.
Bury to Krzychu a czarny Kamil :wink:
Obrazek
Fell on black days

agatka84

Post » Pon maja 31, 2010 13:02 Re: Dwa zabiedzone kocurki już w DT !!!

Super wieści. :ok:
Obrazek[b]

becia_73

[poprzednia][następna]