Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Pon maja 31, 2010 9:10 Koty ze schroniska potrzebują leczenia,dt i ds - SZCZYTNO!!!

kopiuję wątek z bliźniaczego forum dogomania

SZCZYTNO - Potrzebna każda pomoc - wsparcie finansowe, bazarkowe, żwirkowe, karmowe, lekowe... pomoc w ogłoszeniach, szukaniu DT i DS

link do wątku na dogomanii http://www.dogomania.pl/threads/186547- ... ak-muchy!!!

MARCHEWA pisze Tragiczne,ale prawdziwe.
W schronisku w Szczytnie kociarnia to jedna wielka umieralnia.Koty na kwarantannie oddzielone są od zdrowych tylko ogrodzeniem z siatki,czyli praktycznie mają ze sobą kontakt.Koty non stop chorują i odchodzą za TM.Kociarnia nie jest wogóle przemyslana,są 3 kojce na dworzua w nich budy i jedna blaszana przyczepa na wybiegu.Na zmiany lub rozbudowę kociarni oczywiście nie ma pieniędzy.Dlatego koty umierają jeden po drugim w ciszy i samotności:-(

Podaje konto na które zbieramy pieniądze na koty:
JOANNA GONCIARZ
BANK PKO BP
37 1020 3639 0000 8302 0092 9133
w tytule koniecznie:nick z miau,Koty-Szczytno,

Niestety w Szczytnie nie ma dt ani dla psów,ani dla kotów.
Ostatniego rudego kotka wyciągnęłam ze schronu już chorego i zawiozłam do mamy na przechowanie,ale pierwszej nocy odszedł za TM.....spóźniłam się............

Wczoraj poszłam porobić im zdjęcia....doła mam do dzisiaj:shake:

Ten kocurek jest już wycofany,siedzi w budce,widać,że zdrowy nie jest(a obok niego jak widać na zdjęciu leży jeden z maluszków)
Obrazek

Maluszków jest ze dwadzieścia(większość nie przeżyje)
Obrazek

Obrazek

Psy w naszym schronisku mają dobre warunki,ale koty niestety nie,ponieważ nie ma dobrze odizolowanej kwarantanny i koty zarażają jeden drugiego.
Pięć kotów jest chorych i potrzebuje leczenia.

Jeden maluszek jasno-rudy ma pękniety wrzód na szyi,jest słaby,dostaje antybiotyk,w schronisku nie ma szans:shake:
tego chorego kociaka z wrzodem chciałabym zabrać w niedzielę do weta w Olsztynie,bo jadę ze swoimi psami,ale nie wiem co z nim potem zrobić.On długo w schronisku nie pociągnie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
A to wrzód:
Obrazek

MARCHEWA: Patrzymy na klatkę dla królików,czy to nie jest jakieś rozwiązanie,można by było ją postawić u mnie i brać po kilka maluchów.
Obrazek
Ale czy uda nam się na nią szybko uzbierać?może pójdziemy do Towarzystwa w Szczytnie,zapytamy czy nam pomogą,musimy działać,bo to już za długo trwa,a koty cierpią i odchodzą za TM.
Ostatnio edytowano Sob cze 05, 2010 11:44 przez Granula, łącznie edytowano 9 razy
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Od: Wto sie 28, 2007 22:15
Lokalizacja: był Kraków -> później Bielsko-Biała -> aktualnie Żory woj.śląskie

Post » Pon maja 31, 2010 9:12 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

MARCHEWA: Najgorsze jest to,że ludzie przynoszą do schroniska znalezione koty z myślą,że tu będą miały opiekę,a prawda jest taka,że one miałyby większą szansę na wolności,tak jak ten kocur.
Jest w schronisku od 2 tygodni,serce pęka na jego widok,kot chce do ludzi wskakuje na kolana,wręcz błaga o dotyk,a jak się wychodzi rzuca się na siatkę i wyciąga łapki.Nie mogę o nim zapomnieć.Na razie jest zdrowy......ale jak długo wytrzyma???
Zobaczcie sami:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najciężej patrzeć na te maluszki wiedząc,że większość z nich nie ma szans....masakra.
Obrazek

Obrazek
Frędzel ...razem z nami od 22.12.2007 do 31.07.2009 (godz.9.15) ...w pamięci i sercach na zawsze [*] ['] [*]
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 9:22 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

zaznaczam :(
biedne koty

prosze numer konta coś wpłacę, może rzeczywiscie klatka dla królików dla maluchów?

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon maja 31, 2010 9:23 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

MARCHEWA pisze: Chore koty:
Obrazek

Obrazek
I ten rudy(na zdjęciu tego nie widać)
Obrazek
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 9:24 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

Fotki od Marchewy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kotka :)

Obrazek
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 9:25 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

i dalej....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

"Nowa kociarnia" - to ta z domkiem drewnianym

Obrazek

No i nasz grubasek na rękach u p. Basi zdaje się ?

Obrazek
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 9:34 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

piccolo pisze:zaznaczam :(
biedne koty
prosze numer konta coś wpłacę, może rzeczywiscie klatka dla królików dla maluchów?

jak tylko dziewczyny z dogo przekażą mi dane do przelewu to wyślę Ci na pw :1luvu:

też myślę, że jakakolwiek klatka to dobre rozwiązanie, żeby tylko odizolować maluchy od chorych kotów
ale takie klatki niestety kosztują - trzeba spróbować jakoś uzbierać tą kasę

z dobrych informacji
Ania_i_Kropka z dogo - zaoferowała leczenie w lecznicy w Olsztynie dla tego rudziaszka z wrzodem :D
chociaż jednemu się może uda
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 9:49 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

A jak jest zimno czy pada to gdzie te koty z wybiegu mogą się schować ? W tej przyczepie ?
Dobrze byłoby zrobić im więcej budek na tym wybiegu, wyłożonych styropianem, z jakimiś ciepłymi szmatkami. Trochę mało tych miejsc gdzie mogłyby się schronić.

Dziewczyny wolontariuszki ze schroniska w Łodzi obleciały ostatnio śmietniki - w tym śmietnik jednego z supermarketów i znalazły stare skrzynie i szafki. Po wyczyszczeniu i odmalowaniu zostaną postawione na wybiegu kociarni, koty będą miały zaciszne kąciki do spania.

Śliczne te Wasze koty.
Zrobiłyście im ogłoszenia ?
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Pon maja 31, 2010 10:09 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

Koty poogłaszane są na ale.gratce:
http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5361165_duzy_nakolankowy_kocur_prosi_o_dom.html

http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5361195_male_kociaki_do_oddania_szczytno.html

pisiokot ja tam nie byłam, nie widziałam na żywo
ja jestem z Krakowa - koty są w Szczytnie :D
staram się jedynie pomóc dogomniaczkom ze Szczytna, które zainteresowały się tymi kotami, ale nie są zalogowane na miau

stąd ten wątek - będę na bieżąco przekazywać info z wątku na dogomanii
przekaże im Twoje wskazówki :ok:
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 10:16 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

dobrze by było gdyby dziewczyny zalogowały się na miau i pisały bezpośrednio :D
wydaje mi się że ułatwiłoby to koordynację pomocy.
Oprócz tego na miau jest dużo osób które pomagają w schroniskach i mogły by udzielić cennych rad tak jak to juz zrobiła pisiokot

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon maja 31, 2010 10:42 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

numer konta w pierwszym poście :kotek:
Ostatnio edytowano Pon maja 31, 2010 10:45 przez Granula, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 10:44 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

MARCHEWA pisze; Wczoraj ta kicia pojechała do nowego domu w Olsztynie,pani chce jeszcze jedną,której będzie szukać domku,2 kotki chore przekazałyśmy na leczenie.Mamy jeszcze jeden dt w Olsztynie dla kolejnego maluszka.
Obrazek

Dzisiaj pójdę do lokalnej gazety dać ogłoszenie ze zdjęciem i zaraz zrobię Allegro.

Numer konta podaję w 1 poście i tam też będę wpisywać wpłaty i wydatki.
Obrazek Obrazek

Granula

Post » Pon maja 31, 2010 10:57 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

Granula,
jestem w trakcie robienia Allegro dla Dużego Maciusia.

Mam nadzieję, że się nie wyrwałam, ale serce mi prawie pękło jak zobaczyłam jego zdjecia...

Skupiuję dane z ogłoszenia na gratce. Wrzucę je na jakieś promowane opcje.

Mam nadzieję, że nie jestem nadgorliwa, ale płakać mi sie chce jak na niego patrzę...
Ostatnio edytowano Pon maja 31, 2010 11:11 przez po_prostu_kaska, łącznie edytowano 1 raz
po_prostu_kaska

Post » Pon maja 31, 2010 11:07 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

Zaznaczam.
Obrazek Obrazek

Kinya

Od: Śro mar 19, 2008 13:08

Post » Pon maja 31, 2010 11:10 Re: SZCZYTNO - pomocy... koty w schronisku padają jak muchy!

po_prostu_kaska pisze:Granula,
jestem w strakcie robienia Allegro dla Dużego Maciusia.

Mam nadzieję, że się nie wyrwałam, ale serce mi prawie pękło jak zobaczyłam jego zdjecia...

Skupiuję dane z ogłoszenia na gratce. Wrzucę je na jakieś promowane opcje.

Mam nadzieję, że nie jestem nadgorliwa, ale płakać mi sie chce jak na niego patrzę...

super dziękujemy :1luvu:

edit:
a ja tylko chciałam podpowiedzieć, że allegro wychodzi taniej jak się nie płaci za każde zdjęcie w opcji dodawania zdjęć dostępnej przez allegro
można po prostu wrzucić kilka linków do zdjęć w treści (wykorzystując te linki jakie są jak wrzucamy zdjęcia na forum w postach)

nie wiem, czy jakoś sensownie to wyjaśniłam :roll: :oops:
Ostatnio edytowano Pon maja 31, 2010 11:22 przez Granula, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Granula

[następna]