01.06.2010
Barnaba nadal ma temperaturę, lecz niższą niż ostatnio, nie załatwia się. Otrzymał dzisiaj antybiotyk oraz zastrzyk przeciwgorączkowy. Mam nadzieję, że powróci do formy. Jego tułów budzi mój niepokój, jego zad jest lekko skrzywiony.
insp. Magdalena Drews
02.06.2010
Stan Barnaby niestety się pogorszył. Dawał do zrozumienia, że coś jest nie tak. Większość dnia przesypiał, nie miał ochoty na jedzenie ani zabawę. Udałam się na kolejną wizytę do naszego gabinetu. Weterynarz Kasia stwierdziła zalegający kał. Barnabie została podana parafina i to powinno pomóc.
insp. Magdalena Drews
03.06.2010
Barnaba nareszcie załatwił się, nic tak nie cieszy jak prawidłowe funkcjonowanie organizmu. Kocurek odzyskuje siły, nabiera apetytu.
insp. Magdalena Drews
04.06.2010
Dzisiaj w godzinach porannych wraz z kocurkiem pojechałam do naszego gabinetu na wizytę kontrolną. Temperatura okazała się w normie, Barnaba rano się załatwił więc wszystko jest w porządku. Zachowuje się normalnie, szaleje i nie odmawia pyszności podstawianych mu pod nos.
insp. Magdalena Drews
04.06.2010
W godzinach popołudniowych udałam się na wizytę do doktora Cichockiego. Skrzywienie Barnaby wraz z trudnościami w załatwianiu wzbudziły mój niepokój. Na miejscu okazało się coś wręcz odwrotnego. Doktor zauważył, że kocurek zaczyna pracować tylnymi łapkami i to jest dobry znak. Skrzywienie okazało się normalne w tym przypadku. Tłumaczył to tym, że zawsze któraś strona będzie silniejsza. Rozmawialiśmy jeszcze na temat przyszłości Barnaby. W chwili obecnej jedyne co może mu pomóc to rehabilitacja oraz nieograniczona dawka ruchu. Barnaba uda się na kolejną wizytę z nową opiekunką. Po zaaklimatyzowaniu w nowym domu kocurek będzie naświetlany lampą Bioptrom, która może wywrzeć pozytywny wpływ na jego kręgosłup. Dzisiejszą konsultację wraz z badaniem w Przychodni Weterynaryjnej Małych Zwierząt otrzymaliśmy gratis za co serdecznie dziękujemy.
insp. Magdalena Drews
Tak wygląda kwestia zdrowotna Barnaby. Już jest wszystko dobrze, ale gorąco było w pewnych momentach. W weekend idzie do nowego domu.