Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff,Łodełyk.DT-Radek i Ziuta

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 24, 2010 8:48 Re: Toffik,Matylda[*],Forest,Abby[*],Fufek i my. Ryży na DT ;)

CoToMa pisze:A może poczęstować Cię Excedrinem?
Dostałam przesyłkę ze stanów - 100 sztuk :mrgreen:

A co to?
Co ma w składzie?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Pon maja 24, 2010 8:52 Re: Toffik,Matylda[*],Forest,Abby[*],Fufek i my. Ryży na DT ;)

acetaminophen 250mg
aspirin 250mg
caffeine 65 mg

Ja biorę podwójną dawkę, na razie ból trochę zelżał.
I całe szczęście, bo do pracy się muszę zbierać...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pon maja 24, 2010 9:11 Re: Toffik,Matylda[*],Forest,Abby[*],Fufek i my. Ryży na DT ;)

CoToMa pisze:acetaminophen 250mg
aspirin 250mg
caffeine 65 mg

Ja biorę podwójną dawkę, na razie ból trochę zelżał.
I całe szczęście, bo do pracy się muszę zbierać...

Z chęcią bym spróbowała.
Obrazek

Boo

Post » Nie maja 30, 2010 8:08 Re: Toffik,Matylda[*],Forest,Abby[*],Fufek i my. Ryży na DT ;)

Przetrwaliśmy noc.
Łatwo nie jest :( Glutek rzęzi na całego. Do tego, od wczoraj już zdążył mnie znielubić :( Chodzę za nim z chusteczką i wycieram nos. Co parę godzin przemywamy pysia herbatą, zakraplamy Sulfarinol, Atecortin do oczek. Po wszystkim nosek smarujemy maścią tranową. Po bokach ma straszne ranki :( Mam nadzieję, że maść trochę to podgoi. Od wczoraj chyba trochę przyschło, pojawił się nawet strupek. Edmund zachowuje się normalnie, jakby był w domu, po prostu.

Chłopaki się boją, najbardziej Ryzyk. Fuff umiarkowanie - trochę dziwi, trochę się boi, nabzdyczył się oczywiście. Jak Glutek zbliża się zbyt blisko, Fuff swoim starym zwyczajem hyha na niego. Ryżyk bardzo się boi :( Ucieka, syczy, warczy, hyha. Od wczoraj wymiotuje :( Chyba z nerwów. Niestety żaden nie bardzo chce jeść, nie bardzo chcą korzystać z kuwet :(

Rano jeszcze Synergal, od wieczora Meronem w zastrzykach, oby szybko zadziałał.

Nie wiem jak będzie dalej, jak na dłuższą metę chłopaki się wzajemnie zniosą. Miejmy nadzieję, że jako-tak chociaż.

Właściwe miejsce dla kota ;)

Obrazek
Obrazek

Boo

Post » Nie maja 30, 2010 8:26 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Powiedziałabym nawet, że bardzo właściwe miejsce dla kota. :D

A poważnie - bardzo mocno trzymam :ok: za Czarnego, Ryżego i Burego.

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Nie maja 30, 2010 8:39 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Za trójcę :ok: :ok: :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie maja 30, 2010 8:48 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Nie maja 30, 2010 10:32 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Ja też on :ok: naprawde powinien znaleźć domek taki super kocio tylko może faktycznie niezakocony, one sie po prostu boją tego rzężenia bo nie wiedzą co to oznacza :( oby tylko z tym jedzeniem się udało bo to później problemy zaraz następne się zjawią :(
Obrazek

http://www.kociarnia.opole.pl
Bazylku,Roberciku[*]Pamiętamy

daga80

Od: Pon paź 05, 2009 19:21

Post » Nie maja 30, 2010 10:37 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Jestem z Wami. Myślę o Was. :oops:

sygitka21

Od: Wto wrz 08, 2009 21:16

Post » Nie maja 30, 2010 11:07 Re: Toffik,Matylda[*],Forest,Abby[*],Fufek i my. Ryży na DT ;)

Boo77 pisze:Przetrwaliśmy noc.
Łatwo nie jest :( Glutek rzęzi na całego. Do tego, od wczoraj już zdążył mnie znielubić :( Chodzę za nim z chusteczką i wycieram nos. Co parę godzin przemywamy pysia herbatą, zakraplamy Sulfarinol, Atecortin do oczek. Po wszystkim nosek smarujemy maścią tranową. Po bokach ma straszne ranki :( Mam nadzieję, że maść trochę to podgoi. Od wczoraj chyba trochę przyschło, pojawił się nawet strupek. Edmund zachowuje się normalnie, jakby był w domu, po prostu.

Chłopaki się boją, najbardziej Ryzyk. Fuff umiarkowanie - trochę dziwi, trochę się boi, nabzdyczył się oczywiście. Jak Glutek zbliża się zbyt blisko, Fuff swoim starym zwyczajem hyha na niego. Ryżyk bardzo się boi :( Ucieka, syczy, warczy, hyha. Od wczoraj wymiotuje :( Chyba z nerwów. Niestety żaden nie bardzo chce jeść, nie bardzo chcą korzystać z kuwet :(

Rano jeszcze Synergal, od wieczora Meronem w zastrzykach, oby szybko zadziałał.

Nie wiem jak będzie dalej, jak na dłuższą metę chłopaki się wzajemnie zniosą. Miejmy nadzieję, że jako-tak chociaż.

Właściwe miejsce dla kota ;)

Obrazek

Nie wiem jak długo podajesz sulfarinol i ile razy dziennie, u mnie po trzech dniach znikały nadżerki po podawaniu tych kropli, bo one takie tłustawe, łagodzą też ból
jak wypucuje nos od kropli to możesz spróbować Avilinem kilka razy dziennie, to powinno szybko złagodzić i zaleczyć te nadżerki

Prążek

Od: Śro gru 26, 2007 21:33

Post » Nie maja 30, 2010 11:08 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Boo, jeszcze Ci krówka brakuje do kolekcji 8)

Jak chcesz, to możesz kiedyś podjechac po excedrin...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie maja 30, 2010 19:58 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

CoToMa pisze:Boo, jeszcze Ci krówka brakuje do kolekcji 8)

Jak chcesz, to możesz kiedyś podjechac po excedrin...

Myślałam, że po krówka mogę podjechać ;) :lol:

Po lek z chęcią wpadnę, musimy się umówić jakoś. Może udałoby się nam pogadać trochę, w końcu!

Jesteśmy po pierwszym zastrzyku. Nie było łatwo :? Jeden wyciekł, kłułam jeszcze raz. Drugi poszedł bez problemu. Ale marnie widzę współpracę Mundka przy kolejnych, zwłaszcza przez dłuższy czas.

Mundek dostał nowe ksywki - Sznurówka (bo teraz długi i chudy jest) oraz Dart Vader - to chyba sami rozumiecie dlaczego ;)

Ryżyk w szafie, Fuff oprócz tego, ze hyha jak Mundek za blisko podejdzie, zachowuje się w miarę przyzwoicie. Nawet jestem chyba miło zaskoczona. A Mundek jak Mundek czuje się i zachowuje jakby zawsze tu był i mieszkał. Właściwy kot na właściwym miejscu.

Mycie noska i oczek herbatką, kropienie lekami i smarowanie maścią tranową znosi bardzo godnie i dzielnie, gorzej z tymi zastrzykami.
Obrazek

Boo

Post » Nie maja 30, 2010 20:54 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

To jak mu będziesz dawać zastrzyk to pomyśl co byłoby jakbys musiała tabletkę do pysia wrzucić 8O

Moja Czikitka też cały czas charczy i generalnie koty niby się do tego przyzwyczaiły, ale schodzą jej z drogi jak coś. A ta franca to wykorzystuje, bo zje swoje surowe, a potem idzie do ich miseczki i jak podejdzie i nachyli się do nich to wolą spieprzyć, tak na wszelki wypadek. I tym sposobem ona wyżera im mięsko :ryk:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie maja 30, 2010 20:57 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Tabletki mu podawałam :mrgreen:
Obrazek

Boo

Post » Pon maja 31, 2010 12:37 Re: Toffik,Tylda[*],Forest,Abby[*],Fuff i my.DT Ryżyk i Glutek

Noc była ciężka :(
O ile w pierwszej dobie, chłopaki schodziły sobie z drogi w ogóle. O tyle teraz, Mundek bardzo chce się bawić. Coraz pewniej czuje się w domu, coraz chętniej się bawi i coraz bardziej chciałby się pobawić z kotami :( Fakt, wygląda to prześmiesznie, kiedy dwa wielkie kloce uciekają przed burą Sznurówką ale nie jest nam do śmiechu. Mundek chodzi i popłakuje. Rzęzi, charczy, wydzielina wycieka nosem i ścieka po gardle dławiąc go dość często.
Mam wielką nadzieję, że te antybiotyki podziałają bo Mundek męczy się przeokropnie :(
Mamy w planach wykonanie autoszczepionki na Mundkowego gronkowca.
Obrazek

Boo

[poprzednia][następna]