Ciri, Jedi, Iglak, Keiko / Duuużo zdjęć i filmiki ! - str.4

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 11:31 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Zaznaczę sobie :) Bardzo kibicowałam Iglakowi, jak jeszcze był u Jany.

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Czw maja 27, 2010 15:48 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

No proszę, stuknęła druga strona 8O , miłe uczucie :D

Teraz kolej na przedstawienie Jedi, ale niedawno bawiłam się w filmowanie i własnie zapoznaję się z YouTubem :lol: - może uda się przy moim wolnym łączu coś wgrać, aby Wam pokazać :D

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Czw maja 27, 2010 18:59 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Tiaa... mogę se próbować ładować filmiki na YouTube... :|

Dobra, to chociaż kilka najnowszych zdjęć:

Obrazek

...jednak nie ma to jak własny ftp :roll:
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0002%20-%20Kopia.JPG
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0003%20-%20Kopia.JPG
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0004%20-%20Kopia.JPG
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0007%20-%20Kopia.JPG
Iglako
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0008%20-%20Kopia.JPG
TŻ na chwilę zostawił galaretkę z bitą śmietaną na stole... :twisted: A ja zamiast je przegonić chwyciłam za aparat :lol:
http://manu.dogomania.pl/varia/PICT0009%20-%20Kopia.JPG

Od niedawna mamy superowe poidełko dla kotów oraz nowy drapak (szary po lewej), więc korzystam z okazji i się chwalę :mrgreen: :lol:

Manu

Post » Czw maja 27, 2010 21:23 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

To zdjęcie z bitą śmietaną. Rany! Jakbym widziała Siupsiupka i Ziutka :ryk: :ryk: :ryk:

Jaki wypaśny drapak :lol: My też mieliśmy taki do sufitu. Niestety obluzowała się śruba, która służy rozpieraniu konstrukcji pomiędzy podłogą a sufitem. No i koniec końców koty wywaliły drapak. Drapak poszedł w drebiezgi :twisted: Zostały jakieś smętne resztki. Następny drapak będzie solidny, z drapaki.pl. Tylko kasę musimy nazbierać :oops:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Pt maja 28, 2010 17:50 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

W naszym są śruby rzymskie i jak na razie cała konstrukcja wydaje się będzie długo stała. Najszybciej chyba zepsuje sie budka, myślę, że jest najsłabszym elementem. Na dodatek wymyśliłam sobie, że ma być wysoko (aby utrudnić dla Jedi sięganie do niej :wink: ).

A obok stoi drapak także od podłogi do sufitu, który był stopniowo przez nas robiony w miarę dodawania różnych elementów. Sprawdza się świetnie, jak on wytrzymuje, to i ten nowy myślę da radę :D

Manu

Post » Sob maja 29, 2010 9:53 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Całą noc ładowały mi się filmiki przez ftp. Pokażę Wam jeden filmik. Zaczniemy od tego, w którym wykazałam się wielką błyskotliwością... :lol:

Plik MOV, ok. 13 MB

Manu

Post » Nie maja 30, 2010 18:02 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Dla lubiących oglądać duże filmiki (i mogących :roll: ) kolejny: Plik MOV, ok. 42 MB (tamten ma mniej, pomyliłam się :oops: )

Historia Jedi zaczęła się bardzo prosto. To życie z nim jest fascynujące... Wyszukiwałam sobie hodowle, rozmawiałam, uczyłam się sporo o rasie, wytypowałam trzy i wśród nich zamierzałam wybrać coś. Już niemal wybrałam bardzo fajną hodowlę Silkroute z Krakowa (pozdrawiam !), ale nagle w drugiej, Eccentric, wypatrzyłam jedno kocię, i przepadłam... :1luvu: Myślałam, że będę chciała kocię typowego umaszczenia, a zakochałam się w seal lynx :1luvu: Były dwa podobne, pojechałam do hodowli upewnić się, czy na pewno chcę tego a nie może brata, umocniłam się w decyzji. Pozostało tylko poczekać na ukończenie 12 tyg. i potem go odebraliśmy. Śmialiśmy się z TŻ, że znowu kot z Warszawy :lol:

Zakochałam się w bengalach, bo uwielbiam łobuzerskie koty. No i Jedi mnie nie zawiódł :P Jest energicznym, żywym, ciekawskim, zawsze chętnym do zabawy kociakiem. Lubi podkradać różne drobiazgi i traktować je jak jak swoje zabawki, ale nawet wszystko w normie. Jest kotem bardzo wysokopiennym i inspiruje mnie ciągle do tworzenia dla niego coraz to nowych wysoko umiejscowionych półek, drapaków i innych miejsc do wspinania się 8)

Marzyło mi się jednocześnie, aby także był dość przytulaśnym kotkiem, ale tu nie miałam specjalnie wiele nadziei. Czytałam przecież tyle razy, że bengale zbyt chętnie nie poddają się mizianiom, noszeniu na rękach, braniu na kolanka itp. Poprosiłam hodowcę, by go wychowywał w tym kierunku 8) Ten akurat kotek musiał mieć podatną osobowość, bo rzeczywistość przeszła nasze najśmielsze oczekiwania 8O Mam kota, który codziennie pakuje mi się na kolana, kiedy siedzę przy komputerze lub na fotelu, który notorycznie śpi nocą przytulony do mnie ...pod kołdrą :lol: , który z cierpliwością poddaje się braniu na ręce, przewracaniu brzusiem do góry i nurzaniu mojej twarzy w nim :lol: :lol: :lol: Od jego najwcześniejszych u nas dni jego brzusio było przeze mnie molestowane, chyba się z tym pogodził :ryk: Mało tego, często rano w łazience za jego pomocą próbuje mnie odciągnąć od porannych czynności i sprowokować do pieszczot :wink: Kładzie się, przewraca i ostentacyjnie demonstruje brzusio :twisted: No i nie ma siły, zawsze ulegam. To mój drugi złodziej czasu w łazience :roll:

Jedi jest w zasadzie jak dla mnie kotem chyba idealnym... :D

Manu

Post » Pon maja 31, 2010 20:13 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Za hodowlą Eccentric nie przepadam, ale Jedi jest przecudny :1luvu:

seidhee

Od: Czw sty 08, 2009 13:03

Post » Pon maja 31, 2010 22:36 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Jak się chce mieć dzikiego kota, to najlepiej takiego z piwnicy ;) Zawsze jest loteria. Oswoi się, czy nie? :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Pon maja 31, 2010 22:40 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Jak się chce dzikiego kota, to się bierze Iglaka 8)

Albo Świerczka :twisted:

Albo Gryzeldę :roll: :|

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto cze 01, 2010 18:32 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

No Iglaczek spełnia w jakiejś części kryteria dzikiego kota 8) :lol:

Ale też zwróćcie uwagę, że dziki kot a kot łobuziak to nie to samo :wink:

Mam pytanie, oglądacie te filmiki w ogóle...? :roll: Wstawiać dalej czasami ?

Manu

Post » Wto cze 01, 2010 21:05 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Manu pisze:Ale też zwróćcie uwagę, że dziki kot a kot łobuziak to nie to samo :wink:

Oczywiście, że nie to samo. Największe łobuzy to te oswojone :mrgreen: Włażą do talerza i wyrywają żarcie z ręki :evil:

Filmiki wrzuć na youtube, to się obejrzy.
Obrazek
Obrazek
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Post » Śro cze 02, 2010 16:52 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

No właśnie problem w tym, że przy moich prędkościach w miejscu zamieszkania nic tam nie załaduję... :|
Tylko, jak byłabym z laptopem w miejscu o lepszym zasięgu.

Manu

Post » Czw cze 03, 2010 8:42 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

Może tam, gdzie dziś wyjeżdżam będzie lepszy zasięg, to wrzucę wszystko, co mi się dotąd uzbierało, na YouTube :D

Manu

Post » Nie cze 13, 2010 16:09 Re: Ciri, Jedi, Iglak - Przedstawiamy się

genowefa pisze:Jak się chce mieć dzikiego kota, to najlepiej takiego z piwnicy ;) Zawsze jest loteria. Oswoi się, czy nie? :mrgreen:

czasami oswaja się aż za bardzo ;-)

a Ciri bardzo podobna do Natalki jest :piwa:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

[poprzednia][następna]