Radlin i koty Pani I. bez zmian ... WATEK DO ZAMKNIĘCIA

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 28, 2010 21:21 Re: RADLIN miasto OKRUCIEŃSTWA !!!

podrzuce przed snem
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt maja 28, 2010 22:20 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

zrobiłam biedakowi wątek..... podnieście czasem > viewtopic.php?f=1&t=111954&p=6019949#p6019949

Betta

Od: Nie lut 21, 2010 21:53

Post » Pt maja 28, 2010 22:40 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

loguję się i tu, też chociaż podniosę czasem!
:ok:
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pt maja 28, 2010 22:57 Re: RADLIN miasto OKRUCIEŃSTWA !!!

Betta pisze:Natomiast co do Pani byłego szefa to powiem dwa słowa... jest bardzo dobrym lekarzem weterynarii....chyba najlepszym w Rybniku (porównanie opinii wielu znajomych).

Pan Krzysztof jest cudownym wetem :D nie dziwię się że tak zareagował - leki i materiały nie biorą się z nieba, niestety :( gdybym przez dłuższy czas, leczyła swoje koty na "krzywy ryj" - to wyleciałabym z lecznicy z hukiem...

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Pt maja 28, 2010 23:33 Re: RADLIN miasto OKRUCIEŃSTWA !!!

Cameo pisze:
Betta pisze:Natomiast co do Pani byłego szefa to powiem dwa słowa... jest bardzo dobrym lekarzem weterynarii....chyba najlepszym w Rybniku (porównanie opinii wielu znajomych).

Pan Krzysztof jest cudownym wetem :D nie dziwię się że tak zareagował - leki i materiały nie biorą się z nieba, niestety :( gdybym przez dłuższy czas, leczyła swoje koty na "krzywy ryj" - to wyleciałabym z lecznicy z hukiem...

Cameo, sprostowanie... dr K. Sz. jak i O.S. są moim zdaniem świetnymi lekarzami.... o dr O.S. miałąm opinie "lekarz z powołania" (trafiłam do niego jakies 3 lata temu z potrąconym psem na umarciu - wział tylko za kroplówke), ale o tym samym lekarzu dowiedziałąm sie niemiłych rzeczy od p.Ireny (generalnie że ważniejsze sa dla niego niesnaski z ludxmi niż ratownie zwierząt... i nie chodzi tu o to że nie chciał ich leczyc za darmo)... z kolei do dr K.Sz. pojechałam z moją kocią na dt... pojechałam z zamierzeniem zrobienia jej testu na białaczke (pani chetna do adopcji miała takie wymaganie), ale pomyślałam że pogadam z nim czy warto itd.... i co sie okazało...zapłaciłam 45 zł za konsultacje (w tym badanie kliniczne...dokł sprawdzenie szwów po opoeracji...czyli dotkniecie brzuszka).... kiedy myślałam że zapłace 50 zł za test na FelV (znalazłam w cenniku)....mój błąd nie doczytałąm na drzwaich gabinetu ze konsultacje sa płatne.... ale fakt że byłam tam pierwszy raz a kotka była bezdomna (on o tym wiedział) to mógł zachecic mnie do dalszego tam wizytowania - tzw. "pozyskiwanie klienta" (nie kasując chocby za to badanie kliniczne...gdzie mój wet nie bierze mi czasem za mojego psa jak wie ze nie mam kasy, a wetka do której chodze z bezdomnymi kociami nawet za badanie specjalistyczne mi nie wzieła -choc to nie regułą), jednak widocznie dr Szwarc jest ukierunkowany jedynie na kasiastych włascicieli, żeby nie powiedziec, że nie ma ochoty pomagać bezdomniakom, bo przyjmowac je może...

bluerat, apropo tego co pani pisała wczesniej.... mam rozeznanie w lecznicach w rybniku i prosze mi wierzyć, że przyjmuja oni bezdomniaki mocno po kosztach, choc marży wcale niskich nie mają... koty p. ireny leczy dr Franiczek... mi swoja droga też dla bezdomnych kotek zafundował "coś" :) ...jednak można pomagać

nie wiem jak z ortopedami i chirurgami w rybniku, ale rtg rzeczywiscie chyba tylko na krzyżowej... no ale nic jak trzeba to tam pojade, a przy okazji powiem dr co mi lezy na sercu....
zna pani dr Cymbryłowicza z Gliwic (toszecka) to jest chirurg.... dobry ?

Betta

Post » Sob maja 29, 2010 7:38 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

Betta spróbuj napisac do tej fundacji: www.fundacjadlazwierzat.org Mieszczą sie teraz w Chorzowie a Szefowa to kobieta która wiele rzeczy potrafi załatwić :ok: :ok:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Sob maja 29, 2010 9:19 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

hop :!:

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 10:09 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

w górę :!:

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 14:35 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

pomoc bardzo pilnie potrzebna :(

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 15:22 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

a co z kociakami? ile ich jest? w jakim wieku? wszystkie chore?
czy one są w ogóle jakoś leczone? czy ktoś w tym pomaga tej pani?

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 18:01 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

miałam dzis młyn...zaraz sie biore porzadnie za bazarek...

reszta kociaków to ok 20 kocurów i 5 kotek... w tym 4 maluchy (2 dwumiesieczne -wygladaja zdrowo, i dwa ok.4tygodniowe...chyba po kotce z KK bo ledwo co widza a jesli dobrzez zrozumiałam to nie maja 1 oka..yhm... w kazdym razie ten mały biały bardzo źle wygladał....pewnie za dlugo nie pożyje....a jesli tak to pozbiera wszystkie wirusy) ...
wszystkie sa płodne.... większośc wygląda zdrowo, jest kontaktowa (ale czy nie sa nosicielami to juz nie ma pewnosci, a nawet trzeba sie z tym liczyc).... lekarz powiedział że pewnie wszystkie maja świerzba...

kto pomaga w leczeniu? p. irena jeździ do weta z kotami, którym ewidentnie cos dolega.... powiedziała że jest zadłużona u tego weta.... i nie ma odwagi jechac z nastepnym kotem i proisic o leczenie na kredyt...a ja z tym lekarzem rozmaiałam na ten temat i powiedział że on wie że ile moze to oddaje, ale czec dugów jej umożył... kurcze, kochany jest :) ale też pewnie długo tak nie mozna

z maleństwami z tego co zrozumiałam nie była... ja tylko rzuciłam hasło żeby je zanieśc do uśpienia (te chore na oczka) a ona sie rozplakała no i tak to wygląda

masakra

Betta

Post » Sob maja 29, 2010 20:18 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

o matko, dlaczego od razu małe do uśpienia :(

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 20:20 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

może wystarczą dobre krople i antybiotyk

Anna Rylska

Post » Sob maja 29, 2010 22:11 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

Betta

Post » Sob maja 29, 2010 22:13 Re: RADLIN sytuacja tragiczna - potrzebna pomoc - dt - PILNIE !

Anna Rylska pisze:o matko, dlaczego od razu małe do uśpienia :(

mały wygladał jak wygladał, miałam świadoosc tego że gdzies w powietrzu kk a pani nie ma raz funduszy na leczenie a dwa mozliwosci doglądania non stop.... po prostu życ w takich warunkach to nieciekawie dla kotów a przezywac chorobe w takich warunkach to straszne !

Betta

[poprzednia][następna]