*LT*Koniec 4 części wątku. Zapraszamy do części piątej,

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 22:20 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

poszłam dzisiaj po siostrę dla Vinca.
Najpierw zadzwoniłam i pytam, a Pani, że nie wie, czy jest ta kotka jeszcze 8O
No to pojechałam i...
kocia zaginęła - może wypadła, a może gdzieś siedzi, ale nie wiadomo gdzie, nie mam od jakiegoś czasu - dzień, dwa. ("Mogłam zabrać jak byłam tydzień temu przecież")
Kotki mieszkają poza domem i może ktoś wziął.
Szlag mnie trafił. :evil:
Dowiedziałam się, ze kotki są już bardzo samodzielne, chodzą gdzie chcą. I że wiosną ich kotka przyprowadziła sobie malutką, dziką i teraz ta dzika się właśnie okociła na balkonie. :evil:

Okazało się, że zostały jeszcze dwie koteczki - siostry tej zaginionej, ale muszą je poszukać bo poszły na dwór chyba (było ok 20.00)
Znalazły się i... zabrałam obie. :roll:
Nie wiem co zrobię.
Jedną być może weźmie Vincentowa - chociaż to nie ta wypatrzona, w której się zakochała. Druga zostaje.
Pilnie szukam jej domu.
Uszka mają czyściutkie, wyglądają na zdrowe.
Nie miałam nic oprócz wołowiny - dałam gotowaną. Były potwornie głodne.
Maja około 4-5 tygodni i są ładniutkie.
Jak porobię ładne fotki, to wyślę Ci kwiatkowa.
Nie wiem co zrobię z nimi w łikend i jakbym szła jednak do szpitala, ale nie mogłam ich zostawić :cry:
ObrazekAnda i koty Obrazek

Anda

Od: Pon lut 02, 2004 14:46

Post » Czw maja 27, 2010 22:40 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Anda, najwyżej ja je przejmę chwilowo do łazienki, jeżeli zdrowe. Jaśka przecież przez poplucie ich nie zarazi, będę izolować.
Bardziej boję się o nią.

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Czw maja 27, 2010 23:00 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Anda w ten weekend czy w długi? Jak długi to ja po cichu przeniosę do mieszkania i weekend popilnuję, żeby głośno nie miauczały i żeby do właścicielki nie doniesiono :roll: Wtedy Jasia byłaby bezpieczna. Moja Klara zdrowa, więc nie ma problemu. Bo tego małego od tamtej kobiety raczej nie wezmę. Jakoś tak mnie chętna do wydania go była jak późnym wieczorem jeszcze dzwoniłam.

maueczarne

Od: Pon sie 17, 2009 13:45

Post » Pt maja 28, 2010 8:38 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Bardzo Wam dziękuję :1luvu:
Koteczki są cichutkie dość. Małe są i chudziutkie - tylko na mleku mamy były chyba, bo jak wczoraj zapytałam co jedzą, to okazało się, ze wszystko. rano w kuwecie było sioo jedno tylko. :? Nie wiem, czy ta wołowina była dobrym pomysłem. Ale tylko tyle miałam.

Bardzo żal mi tej ślicznej Vincentowej koteczki - miałam jakieś sny że wpadła do studzienki i inne takie.
Mam nadzieje, ze ona poszła do kogo innego po prostu. Chociaż, czy wtedy chodziliby ze mną wokół domu i szukali jej??

Chodzi mi o ten długi łikend.
Na razie nie chcę ich rozdzielać, bo są takie kruszynki. Jedna się zapłacze. Zobaczymy co dzisiaj powie rodzina Vincenta.
Coś czuję, że spodoba im się czarnulka.
A jak nie, trudno , poszukamy domu dla obu.

Anda

Post » Pt maja 28, 2010 10:16 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Anda to nie ma problemu, wezmę nawet dwie. Weekend damy radę ;) Nie ma sensu narażaj Jańci, tak myślę. Z małą Klarą dałam radę to i może z tymi kruszynkami. Ja w domu mam RC Kittena tylko. Ale mam za to dużo zabawek i dobre chęci :ryk:

maueczarne

Post » Pt maja 28, 2010 13:23 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

To te koteczki jeszcze malce straszne. Dobrze, że już nie są w miejscu, w którym przebywały.
Obrazek

Agnieszka16

Od: Wto cze 19, 2007 10:52

Post » Pt maja 28, 2010 21:04 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Malce malutkie.
Dzisiaj przyjechała rodzina Vincenta ( i moja przy okazji). Wybrali kicię i po lekkiej szarpaninie, zabrali ją do domu.
Kciuki potrzebne za Vinca i malutką Viki.
Tak jak przypuszczałam wybrali czarnulkę.
Jak wyszli, sierotowata siostra popłakała się strasznie :(
Chyba Viki byłą jej opiekunką. Biegała po domu piszcząc i szukając siostry.
Mój TZ zajął się maleńtaskiem a teraz bawi się z nią patyczkiem. 8O
Szukam domu dla maludki - nie wiem jakie ma imię. Mela?
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

viewtopic.php?f=13&t=111952 Wątek maludki

Anda

Post » Pt maja 28, 2010 21:22 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Kciuki za Vinca i Viki! :ok:

A mi się bardziej Mel podoba i tak,o :mrgreen: :1luvu: I imię Mel bardziej niż Mela...

Ona taka puchata bo malusia czy puchata bo to puchacz jak Klara kiedyś i jej jej sierść taka dłuższa zostanie?

maueczarne

Post » Pt maja 28, 2010 21:28 Re: *LT*maluchy:czarne, białe i buraski. Szukamy domów.

Ona jest Klarciowata. Dłuższe futerko mają obie, ale każda inne - Viki ma takie persowate a Mel :mrgreen: takie Klarciowate.

Anda

Post » Pt maja 28, 2010 23:48 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Śliczniusie maluszki :1luvu:
Może szkoda, że ze 2-3 dni nie zostały obie u Ciebie, na początku razem byłoby im raźniej w nowym miejscu.

Mam nadzieję, że tę trzecią ktoś zabrała dla siebie.
Obrazek

Każda przykrość nas dotyka, tylko niektóre szczególnie.

Amika6

Od: Śro sty 24, 2007 18:48

Post » Sob maja 29, 2010 0:44 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Uwielbiam buraski :1luvu:

kwiatkowa

Od: Śro gru 07, 2005 0:12

Post » Sob maja 29, 2010 6:21 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

kwiatkowa pisze:Uwielbiam buraski :1luvu:

ja też, też kocham :1luvu: :1luvu: :1luvu:
niech ciocie zgadną dlaczemu :mrgreen:

a w ogóle to pozdrowienia od Rysiego Rysia, który chce nas zamęczyć aportowaniem myszek :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob maja 29, 2010 9:37 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Uff, kicia zaadoptowała mnie na mamcię i anioła stróża.
Przestała szukać siostrzyczki i zaczeła interesowac się nami.
Musi, po prostu musi mieć nas na oku - jak zajdzie gdzieś w kącik i nas nie widzi popiskuje rozpaczliwie i trzeba ją odnaleźć.
Na JAsia reaguje szczotką do butelek ale już, już jest lepiej, bo nei syczy i jednak łazi za nim.
Jaś obraził się wczoraj i obaj spali na dole :? z Wacławem.
Dzisiaj wrócili do michy.:)
mała jest słodka :)
Siku kupa w kuwecie, spała dzisiaj obok mojej ręki lub twarzy calutką noc. O piątej chyba się zgubiła w łóżku, bo obudziłą mnie lizaniem po nosie :1luvu: . Znowu poszła spać. Dopiero jak wstałam, poszła siku.
Śmieszna jest.
Może poczekam z ogłoszeniem bo ona jest taka maleńska jeszcze, ale jakby ktoś doświadczony się zakochał, to chętnie. Mała waży 0,6 kg
Zdjęcia z dzisiaj.
Na jednym jest nastroszona na Jasia
Obrazek a własnie, ze tu będę spać.
Obrazek potfór wielki mnie atakuje :twisted:

A to z wczoraj - szukam siostrzyczki
Obrazek

A tu się bawimy
Obrazek
i odpoczywamy
Obrazek

Maueczarne, miałabyś dwie Klarcie :mrgreen: Jedną troszkę córusięmamusi.

Ciocia Magdaradek ja zgadłam :) Są nagrody ?

Anda

Post » Sob maja 29, 2010 10:04 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Gdyby coś, mogę małą wziąć w długi weekend do siebie w Lublinie - u mnie tylko mysz, więc środowisko raczej zdrowe.

lady_swallow

Od: Czw gru 13, 2007 19:24

Post » Sob maja 29, 2010 10:32 Re: *LT*maluchy:3czarne, 1biały i 3buraski. Szukamy domów.

Piękności :1luvu: Cosik dużo się ich narobiło wszystkich, a ja dokładam jeszcze jednego :mrgreen:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Czarne jest nowe (poniedziałkowe). Ma na imię Tosiek i jest ze dwa tygodnie starszy od Bąbelków (Bąbelek i Bąbelka - bure).
Tosiek miał być dziewczynką, siostrą pozostałej dwójki. No a przecież wiadomo, że skoro to rodzeństwo to powinny wychowywać się razem :roll: Mam więc rodzeństwo...przyszywane :twisted:

bloo

Od: Pon cze 02, 2008 18:01

[poprzednia][następna]