Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów.Potrzebny kierowca.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto maja 25, 2010 7:53 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

:!:
Vici, Klarcia, Fire Dragon, PD i Asiczek
Obrazek

asiczek

Od: Czw sie 12, 2004 13:23

Post » Wto maja 25, 2010 8:24 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

Pojedynczo mogę je przetrzymywać, ale tylko po zabiegach. Nie może się z tego zrobić kilkumiesięczne tymczasowanie( to nie będzie u mnie, tylko u kolezanki-tam koty moga być przetrzymywane ale tylko na warunkach opisanych powyżej.

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto maja 25, 2010 15:46 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

Tosza, dzięki, ale w świetle twojej klatki koleżanka przetrzyma koty u siebie w pracy :)
Nie mam do ciebie nr telefonu, skrobnij na pw to umówimy się co do pożyczki, dobrze?
Jaka duża jest ta klatka?

Na najbliższą sobotę plan jest taki:
jedziemy rano i łapiemy dwie najstarsze matki + kocięta
Kociaki z mamą koleżanka bierze do siebie, kociakom szuka domów, matkę sterylizuje jak małe przestaną ją doić. Jeśli kotka dogada się z jej kotami, zostanie na DS.

Druga kotka jedzie na sterylkę, po sterylce siedzi w klatce od Toszy w pracy u koleżanki, jak klatkę zwolni lapie się następnego kota i tak do skutku :mrgreen:
Oczywiście w drodze powrotnej wizyta u weta, zbadanie stanu zdrowia kociastych i dopiero wtedy decyzja o cięciu. Być może koty trzeba będzie najpierw podleczyć, odkarmić, tak na prawdę zobaczy się dopiero w sobotę.
Moze też być tak, że zaplanowane kotki się nie zlapią, wtedy bierzemy co się nawinie.
Zostaje problem co dalej, nie mogą tam wrocić :cry:

No, nic, myślimy intensywnie.

I dziewczyny, bez Was nic byśmy nie zaczęły, z finansami dość krucho jest :cry:

progect

Od: Nie lis 28, 2004 21:36

Post » Wto maja 25, 2010 20:18 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

najważniejsze to zacząć :piwa:
potem będziemy liczyć na cud :ok:
Obrazek

Amidalka

Od: Czw cze 10, 2004 14:46

Post » Śro maja 26, 2010 9:27 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

Joasiu, daj znać, kiedy i gdzie kasę wysyłać :ok:

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Śro maja 26, 2010 19:27 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

Dzięki, w sobotę po wizycie w Wygiełzowie będzie na pewno wiadomo co, ile, gdzie i w jakim stanie
Gorzej,że nie wiadomo co dalej, ja mam cichą nadzieję, że da się z włascicielem pogadać i wysterylizowane koty będą mogły tam wrócić.

progect

Post » Śro maja 26, 2010 21:39 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

na razie podnoszę- a jakby potrzebna była pomoc finansowa w kolejnych sterylkach, zapraszam tu:

viewtopic.php?f=1&t=108023&start=240

i moc :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Czw maja 27, 2010 18:30 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

dziękuję za zaproszenie :1luvu:

A ja mam coraz więcej wątpliwości i obaw :oops:
Ciemno widzę łapanie dzikich kotów przez osoby obeznane z tematem łapanek jedynie teoretycznie :cry: w dodatku bez klatki łapki :cry
albo wsadzanie takiego kota do transportera, skoro taka na przykład Mruśka dziesięć łap przy rzeczonej operacji posiada a pazurów chyba z tysiąc :cry:

Powiedzcie, że damy sobie radę :oops:

progect

Post » Pt maja 28, 2010 22:15 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

dacie sobie radę, głęboko w to wierzę :)
chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Post » Pt maja 28, 2010 23:13 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

Oczywiście, że dacie sobie radę :ok: :ok: :ok: :ok:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Sob maja 29, 2010 16:38 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. HELP Kraków,Chrzanów

no niestety, nic nie zostało zlapane :cry:

Pokazalo nam się w sumie sześć kotów, bardzo głodnych i chudych. Jeden kocurek to zupełny szkielecik :cry: pozostałe wyglądaja jako tako. Niby nie boja się ludzi, ale podejść do siebie nie pozwalają, jedzą bardzo czujnie ale do transportera za jedzeniem wchodziły. Żałuję, że nie wzięłyśmy od Toszy klatki łapki, ale prawdę mowiąc, byłam przekonana, że Tosza jej dziś potrzebuje. A zkolei koleżanka mówiła, że koty przy miskach da sie wziąść na ręce, więc mmialam duże nadzieje.
Owszem miałam na rękach koteczkę, czarna drobinka z białym żabocikiem, kruszynka malutka, ale miała wyciągniete sutki, znaczy karmi :cry: Głodna była okrutnie, przywitala nas już na parkingu.

W ogóle koty maja tam raj bytowy, mnóstwo kryjówek, niestety przeszkadzają głównie w knajpie, podobno w niedzielę, jak jest dużo ludzi, potrafią nawet chodzić gościom po stołach. Nie bardzo mi się chce w to wierzyć, bo te które widziałyśmy to raczej dzikawe są.Najlepiej jakbyśmy koty zabrały i już.

Zostawiłyśmy zapas karmy, w miseczce były resztki chrupek, czyli jednak karmę wysypują. Rozmawiałam z panią biletrką i pracownikiem karczmy, mam telefony do dyrekcji, będę dzwonić i negocjować warunki pobytu kotów na terenie skansenu.
My pojedziemy z łapką za dwa tygodnie, w tym czasie pracownik obiecał, że spróbuje wyśledzić gdzie kotki mają młode. Sa dwie matki, maluchy urodziły się ok dwa - trzy tygodnie temu.

Ogólnie pracownicy są mało życzliwie do kotów nastawieni, ale chyba krzywdy im nie zrobią.
To co najbardziej przeraziło ostatnio moją koleżankę, czyli słaniające się koty, to prawdopodobnie kotki osłabione porodem i wygłodzone. Teraz zapas karmy na dwa tygodnie został, więc nie będzie tak źle, mam nadzieję.

Zdjęcia wstawię jutro chyba, teraz muszę zająć się tym pobojowiskiem, które do tej pory nazywało się ogrodem :cry:

progect

Post » Pon maja 31, 2010 19:21 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów. No i kicha.

Obiecane zdjęcia :D

To zadbana, wypasiona kotka pań bileterek

Obrazek

tutaj cuś niezidentyfikowane, bardzo płochliwe
Obrazek

to kocurek, prawdopodobnie praojciec wszystkich innych
Obrazek

to coś, co właziło do transportera, ale nie dało się złapać, to koszmarnie wychudzonu młodziutki kocurek, urodzony póżną jesienią
Obrazek

a tu jego siostrzyczka, matka karmiąca, maleńka kruszynka, sama jeszcze dziecko właściwie

Obrazek

progect

Post » Śro cze 16, 2010 21:43 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów.Potrzebny kierowca.

Nie udało nam się pojechać w zeszłą sobotę, chcemy pojechać w niedzielę, niestety nie mamy kierowcy :( Autko jest, może ktoś dysponuje czasem w niedzielne przedpołudnie?

progect

Post » Czw cze 17, 2010 6:17 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów.Potrzebny kierowca.

Podrzucę, KIEROWCA POTRZEBNYPLISSSSSSSS

progect

Post » Pt cze 18, 2010 22:51 Re: Dramatyczna sytuacja kotów - Wygiełzów.Potrzebny kierowca.

podnoszę, pomóc niestety nie mogę :(
chętni na kota
-
---

VeganGirl85

[poprzednia][następna]