Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 14:58 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Jestem :D

MarciaMuuu

Od: Sob sie 25, 2007 19:36

Post » Czw maja 27, 2010 16:58 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Georg-inia pisze:

W styczniu 2006 roku z Rzeszowa przybył do nas Klemens. Nazywany był na forum Sucharkiem (ok. 1 kg dorosłego kota). Miał popalone i wyleniałe futerko i złamaną szczękę. Przylepa, plaster, ukochany kot TŻ-ta, jeden z trzech w Polsce, który żyje jedynie z kawałkiem jednego płuca (nowotwór i dwie operacje). Od drugiej operacji mija właśnie 3 lata, Klemcio wymaga monitorowania nerek. Uwielbia włażenie na drzewa, schodzi z nich głową w dół. Kocha cały świat. Ma około 6 lat.

Obrazek

Teraz już widzę fotki (w pracy nie wszystkie się otwierają) i zgłaszam reklamację. Ta fotka Klemcia jest stara. Nową poproszę!!!!! :mrgreen: Albo dwie? :1luvu: :roll:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw maja 27, 2010 18:12 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

dziem dobry psze pani na włościach i kotach
:-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Sob maja 29, 2010 10:09 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

jestem i zieleń podziwiam :1luvu:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Sob maja 29, 2010 19:54 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

I ja znalazłam chwilę, by się zameldować w wątku :)
Obrazek Bis, Ami i Księżniczka ['] Obrazek

Siean

Od: Pon paź 25, 2004 21:11

Post » Nie maja 30, 2010 6:10 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Ale bosko Klemcio na drzewie się przezentuje :1luvu:

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Wto cze 01, 2010 10:02 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Jestem i ja :)
Foty okołodomowe z kotami - cudne :1luvu:

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Śro cze 02, 2010 10:37 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Halo :!:
Georg-inio nie zapominaj o nas :!:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 02, 2010 10:43 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Jestem i ja :mrgreen:

Georg-inia pisze:Mój pierworodny - Georg. Nie lubi nikogo i niczego.

Klemens. Kocha cały świat.

Kapitalnie ujęta odmienność charakterów :lol:

Tymczasy ogródkowe przecudnej urody, kciuki za nich :)
Nie wiadomo dlaczego wszyscy mówią do kotów "ty", choć jako żywo żaden kot nigdy z nikim nie pił bruderszaftu. [M. Bułhakow]

Myszeńk@

Od: Pon lis 13, 2006 10:19

Post » Śro cze 02, 2010 10:50 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

nie zapominam ino pracuję na trzech etatach chwilowo, bo jedna kuleżanka wyjechana, a druga rodzi :roll:

rodzina dzikusów wsiowych nam rośnie :( Jak mi TŻ mówił, że bure są dwa to kazałam mu mniej pić. No i objawiło się wczoraj, bure - jak mówił, z krótkim ogonkiem - też wspominał. Do tego jakies takie okrągłe :strach: pierwszy raz to widziałam... Przychodzi jeszcze pingwin Behemotowaty i krówka zagląda przez furtkę. Czy moim przeznaczeniem jest karmić wszystkie wsiowe koty z tej części Łodzi? :twisted:

Georg przesiaduje w progu, przy otwartych drzwiach i pierze każdego obcego, kto chce wejść. Klemens wspomaga kolegę jak może i takiego oprychanego przez Georga delikwenta goni aż do bramy. Mają chłopcy zabawę :roll:
Nie biją tylko Miriam - no ale ona już "swoja" jest - i Rudiego - co mnie trochę dziwi, bo wciąż z jajami chłopak lata :oops: Ciocia CoolCaty nam się pochorowała i czekamy, aż wyzdrowieje, żeby Rudiego odjajczyć, odpchlić i odkleszczyć. Jakimś sposobem wlazł Rudi trzy dni temu do chałupy, przyuważyłam go dopiero jak grzebał w kocim kiblu, pogoniłam, poniuchałam - bezcenny zapach zdążył pozostawić na kociej wiklinowej wieży. Chłopaki obrażone, nie chciały z niej korzystać do wczoraj. Dopiero jak wywietrzała...

no i sytuacja z wczoraj: Klemcik wystartował znienacka, leci przez podwórko, bach! bach! słyszę trzęsące się liście orzechowca. Pomna żądań Marcelibu i zachwytów CoolCaty, wpadam do chałupy, biorę aparat, w drodze włączam, lecę, gapię się przez obiektyw.... Z szopy wygląda TŻ:
- misiek, co Ty robisz?
- szukam Klemensa...
- na drzewie? 8O
chłopy to jakieś wolnomyślące są...
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 02, 2010 10:56 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

:ryk: :ryk: :ryk:

Cudne - od razu mi lepiej :piwa:
Ty może przygotuj zawczasu wolierę na te dzikuny :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro cze 02, 2010 12:04 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Georg-inia pisze:MAGIJA JEDZIE ZE SCHRONISKA Z TRZEMA GLUTKAMI OK. 3/4 TYGODNI.
MAŁE NIE WYRAŻAJĄ ZAINTERESOWANIA JEDZENIEM, W SCHRONIE UMARŁYBY Z GŁODU...
U MAGIJI 2 PSY, 5 KOTÓW DOROSŁYCH I 2 MAŁE.

POTRZEBNY DOM TYMCZASOWY NA JUŻ!
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro cze 02, 2010 12:30 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Ech, gdybym byla blizej...
Inga, to jest prawdziwe zrzadzenie bynajmniej nie slepego losu, ze Cie tam wlasnie sprowadzil :1luvu:
Obrazek

Chat

Od: Nie cze 15, 2008 8:57

Post » Śro cze 02, 2010 15:53 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Zuch chłopaki, bronią swego. :mrgreen: Wyobraziłam sobie jak Georg tłucze, a Klemens pogania :ryk:

Pewnie stwierdzili, że jak pozwolą to pańcie im tyle przywlecze absztyfikantów do podusiek i koszyczków, że tak na wszelki wypadek wolą sami intruzuów poprzepędzać :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Sob cze 05, 2010 13:42 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

z racji tego, ze udało mi się kawałek netu zdobyć, na prawdę malutki, lecę na wątek, żeby o dzieciach poczytać a tu ani widu ani słychu? :evil:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

[poprzednia][następna]