Mopik-Brak oka i depresja,potrzebne deklaracje na hotelik!!

O wszystkich stworzeniach poza kotami

Moderator: Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 16:24 Mopik-Brak oka i depresja,potrzebne deklaracje na hotelik!!

W małoznanym schronisku na wschodnim krańcu Polski na odmianę swego losu wyczekuje Mopik.

To niewielki kudłaty piesek. Wygląda jak biały miś.
Ale to bardzo smutny miś.
Bez oczka, które stracił dawno temu,
bez domu, bo na co komu taki brudny i kaleki pies,
bez nadziei na lepszą przyszłość,
bez człowieka, któremu mógłby być wierny i potrzebny.

Mopik ma ok. 4-5 lat, do schroniska trafił ok. 2 lata temu już bez oczka.
Ale wtedy był jeszcze wesołym i towarzyskim psiakiem.

Niestety, od jakiegoś czasu Mopik stał się bardzo smutny .
Przestał szukać kontaktu z człowiekiem,
tak jakby zaczął tracić nadzieję, że może jeszcze znaleźć kochający dom, jakby przestał wierzyć w człowieka.

Nie każdy psiak przecież potrafi dostosować się do przygnębiającej schroniskowej rzeczywistości, bez kochającego człowieka.
Mopik nie potrafi i nie chce tak żyć, dlatego biedak zamyka się w sobie.
Obrazek
Obrazek
Ostatnio edytowano Nie cze 13, 2010 17:58 przez kinga_kinga7, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kinga_kinga7

Od: Czw sty 14, 2010 13:43

Post » Pt maja 28, 2010 8:22 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

jaki biedniusi... :cry:

Kinga czy masz jeszcze jakieś zdjęcia Mopika? Czy możesz mi wysłać więcej informacji na jego temat? Zrobie mu Allegro i Gumtree.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pt maja 28, 2010 9:36 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Obrazek

kinga_kinga7

Post » Pt maja 28, 2010 17:20 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Obrazek

kinga_kinga7

Post » Nie maja 30, 2010 12:28 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

w górę!!
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Nie maja 30, 2010 12:39 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

A czy Mopik jest ogólnie zdrowy? i w jakiej jest miejscowości?
Problem to okazja w przebraniu.

KMagda

Od: Śro kwi 28, 2010 10:36

Post » Nie maja 30, 2010 17:20 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Mopik poza brakiem oczka jest zdrowy,ale będzie wymagać dużo pracy zanim zaufa człowiekowi,ale z dnia na miesiąc jest coraz gorzej,nawet nie da się ogolić (trzeba go usypiać),ale jest łagodny,z psami się dogaduje,ale z człowiekiem nie! dlatego szukamy dla niego dt lub hoteliku takiego,który poświęci mu czas na socjalizację
Przebywa w schronisku w Białej Podlaskiej
Obrazek
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Wto cze 01, 2010 9:54 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Ale co to znaczy dokładnie, że nie dogaduje się z człowiekiem? wycofuje się, nie daje głaskać czy robi się agresywny? Czy miał jakiś kontakt z kotami i jeśli tak, to jak na nie reaguje?

KMagda

Post » Wto cze 01, 2010 10:18 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

KMagda pisze:Ale co to znaczy dokładnie, że nie dogaduje się z człowiekiem? wycofuje się, nie daje głaskać czy robi się agresywny? Czy miał jakiś kontakt z kotami i jeśli tak, to jak na nie reaguje?

Nie,nie robi się agresywny,da się głaskać,ale najchętniej uciekł by przed człowiekiem..Jest taki wycofany,nie miał doczynienia z kotami
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Wto cze 01, 2010 10:21 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

A czy można mu szukać DT, a nie tylko DS?

KMagda

Post » Wto cze 01, 2010 11:33 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

KMagda pisze:A czy można mu szukać DT, a nie tylko DS?

tak! szukamy cały czas dla niego dt lub jakiegoś hoteliku,ale w miarę taniego..osoba,która go zabierze na tymczas musi poświęcić mu czas,opiekę i miłość,bo tego najbardziej potrzebuje..
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Wto cze 01, 2010 12:04 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Czyli DT może liczyć w miarę potrzeb na jakieś wsparcie? Być może mam kogoś zainteresowanego, odezwę się wkrótce, mam nadzieję, że z dobrymi wieściami :)

KMagda

Post » Wto cze 01, 2010 12:58 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

KMagda pisze:Czyli DT może liczyć w miarę potrzeb na jakieś wsparcie? Być może mam kogoś zainteresowanego, odezwę się wkrótce, mam nadzieję, że z dobrymi wieściami :)

ojejku,byłoby super!! Oczywiście jeśli będzie potrzeba to wesprzemy Mopiczka,zrobiliśmy dla niego bazarek i mamy kilka deklaracji
Obrazek

kinga_kinga7

Post » Wto cze 01, 2010 18:08 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Mam jeszcze jedno pytanie :oops: Czy Mopik nadaje się do bloku i wyprowadzania na smyczy(nie wiem czy jest do tego przyzwyczajony)? czy raczej lepszy byłby dom z ogrodem?

KMagda

Post » Wto cze 01, 2010 18:47 Re: Mopik, depresja i brak oka równa się dożywocie ?POTRZEBNY DT

Myślę,że raczej dom z ogródkiem,ale jeśli w bloku będzie miał odpowiednią opiekę i spacerki to myślę,że też:)
na smyczy nigdy nie chodził
Obrazek

kinga_kinga7

[następna]