Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

blaski i cienie życia z kotem

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 27, 2010 13:37 Georg, Gadget, Gabryś i Rustie-pies. Po egzaminie...

Pierwszy wątek założyłam mniej więcej 3 lata temu.
viewtopic.php?f=1&t=38962&hilit=Georg+i+Klemens&start=0
drugi wątek powstał ponad rok temu ;)
viewtopic.php?f=1&t=87440&start=0

Mój pierworodny - Georg. Trafił do mnie jako 5-6 tyg. kocię, urodzony w domu, z domowej kotki. Dymny, wredny, agresywny - ostatnio chyba "dorasta", bo mu się charakter zmienia. Na szczęście - na lepsze ;) Niedługo skończy 8 lat. Czarna Małpa, Pan Sympatyczny. Uwielbia być noszony na rączkach i całowany w czółko. Poluje na myszy i przynosi nam je w prezencie. Alergik i w ogóle francuski piesek, Książę Udzielny 8) Nie lubi nikogo i niczego.

Obrazek

W styczniu 2006 roku z Rzeszowa przybył do nas Klemens. Nazywany był na forum Sucharkiem (ok. 1 kg dorosłego kota). Miał popalone i wyleniałe futerko i złamaną szczękę. Przylepa, plaster, ukochany kot TŻ-ta, jeden z trzech w Polsce, który żyje jedynie z kawałkiem jednego płuca (nowotwór i dwie operacje). Od drugiej operacji mija właśnie 3 lata, Klemcio wymaga monitorowania nerek. Uwielbia włażenie na drzewa, schodzi z nich głową w dół. Kocha cały świat. Ma około 6 lat.

Obrazek

18-go sierpnia rano Klemens odszedł od nas :cry: Śpij spokojnie, Puchatku mój najdroższy [']

Kilka tygodni temu przeprowadziliśmy się z centrum miasta na obrzeża, do maleńkiego domku. Razem z domkiem wynajęłliśmy Miriam. Mieszkała tam wcześniej ze swoją Panią, która pewnego dnia po prostu wyjechała, zostawiając kotkę i jej syna pod opieką sąsiadki. Kocurek się przeprowadził na sąsiednią posesję, kotka nie. Została na podwórzu i wciąż czekała. TŻ się zakochał :roll: Miriam nocuje już z nami w domku i jeśli nie będzie starć z chłopcami, Mała Niunia - jak ją TŻ nazywa - zostanie u nas.
Obrazek

12-go grudnia wieczorem Miriam odeszła na zawsze :cry: Śpij spokojnie, mała czarownico [']

Dwa miesiące po przybyciu Klemensa zaczęła się nasza przygoda z kotami, wolontariat w schronisku, tymczasy i walka o każde, najmniejsze kocie życie, a dwa razy też i psie ;) Nie udało nam się uratować wszystkich naszych podopiecznych, niestety :( ale walczymy dalej. Jak tylko ograniemy się po przeprowadzce, wrócimy do tymczasowania :)

A już w tej chwili szukamy domów dla:
1. Tri "wybarwionej lepiej" - miziasta koteczka, gadułka, wysterylizowana, około 3 lat Obrazek

Mała już nie szuka domu, umarła 17-go grudnia [']

2. Tri czterokolorowej ;) - troszkę płochliwa, ale wzięta na ręce wcale się nie wyrywa, chyba ok. 2 lat, wysterylizowana. Obrazek
Jakby ktoś chciał adoptować te cuda - proszę o kontakt. :) Założę im też wątek. Może szczęście się uśmiechnie... Tym bardziej, że są tam u nas jeszcze trzy inne koty: Bury, Tri prawie biała i Krówka :(
Ostatnio edytowano Sob kwi 02, 2011 12:43 przez Georg-inia, łącznie edytowano 48 razy
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 27, 2010 13:39 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Pierwsza? 8O
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw maja 27, 2010 13:42 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Druga?
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw maja 27, 2010 13:44 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

trzecia :)
Ostatnio edytowano Czw maja 27, 2010 13:44 przez gosiaa, łącznie edytowano 1 raz

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Czw maja 27, 2010 13:44 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Wiecej Klemcia! Wiecej Klemcia! :mrgreen:
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Czw maja 27, 2010 13:48 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

aleś się dokociła Ciotka :roll: tyle kotów, ale jakich pięknych!!
Może ogłoszenia też napisz tym, którym domu szukacie?
Znajda się! przecież piękne wszystkie te koty :D
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Czw maja 27, 2010 13:52 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Melduję się w kolorowym zakątku :wink: :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Czw maja 27, 2010 13:53 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

ale Ciocie mają refleks :)
Monisia, Klemcia będzie więcej jak przestanie, głupek jeden, obwąchiwać garaż od środka :twisted:
Madzia, no napiszę, napiszę ogłoszenia. Szczęściem te wszystkie "dokocenia" nie mieszkają w domu, bo byśmy musieli chyba w łazience spać :roll:

Georg-inia

Post » Czw maja 27, 2010 13:55 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Ciocie mają refleks bo stęsknione 8)
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Czw maja 27, 2010 14:07 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Georg-inia pisze:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: piekny jest...
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Czw maja 27, 2010 14:10 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Kurde, wymiękłam :ryk:
Inga jakie Ty boskie skróty myślowe do tych zdjęć dajesz buahahahahahahahahaha :ryk: :ryk: :ryk:
np. to powyższe, którym zachwyca się Adrianapl nazywa się "georgczai" i takie inne ciekawostki, hiehiehie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek

magdaradek

Post » Czw maja 27, 2010 14:11 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Się melduję 8)

Jaki piękny wstęp :)
Obrazek "Mój dom murem podzielony..."

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Czw maja 27, 2010 14:22 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

magdaradek pisze:Kurde, wymiękłam :ryk:
Inga jakie Ty boskie skróty myślowe do tych zdjęć dajesz buahahahahahahahahaha :ryk: :ryk: :ryk:
np. to powyższe, którym zachwyca się Adrianapl nazywa się "georgczai" i takie inne ciekawostki, hiehiehie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

jest tez Klemciodrzewo :ryk:
ObrazekObrazek Obrazek

Adrianapl

Od: Śro kwi 18, 2007 7:41

Post » Czw maja 27, 2010 14:31 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

:oops: a jak mam odszukać właściwe zdjęcie wśród setki innych? :P a jak sobie nazwę klemciodrzewo to przynajmniej przez chwilę pamiętam, że tego właśnie szukam? łatwiejsza nazwa chyba niż img372qts34?, nie? :twisted:

Georg-inia

Post » Czw maja 27, 2010 14:31 Re: Georg, Klemens, Miriam. Kolorowi sąsiedzi chcą do domków...

Adrianapl pisze:
magdaradek pisze:Kurde, wymiękłam :ryk:

jest tez Klemciodrzewo :ryk:

no nie mówiłam????????? :ryk:
Obrazek

magdaradek

[następna]