Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Śro maja 26, 2010 19:29 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Jak tak dalej pójdzie na allegro będa pustki :1luvu: Tak trzymać!!! Niesamowite ile z tej okrutnej fali mozna było wykrzesac dobra w sercach ludzi.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Śro maja 26, 2010 20:22 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

ToraNeko pisze:Potrzebny jest dom dla Zebuszki i Kinga, wspolny, sa narazie w tymczasie ale po weekendzie wracaja do schronu, chyba ze sie dom znajdzie... albo drugi tymczas, ktory moglby przejac, zanim sie staly znajdzie...

a który to King? ten czarny kocur, który był razem z Zębuszką w 5?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Śro maja 26, 2010 20:36 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:
ToraNeko pisze:Potrzebny jest dom dla Zebuszki i Kinga, wspolny, sa narazie w tymczasie ale po weekendzie wracaja do schronu, chyba ze sie dom znajdzie... albo drugi tymczas, ktory moglby przejac, zanim sie staly znajdzie...

a który to King? ten czarny kocur, który był razem z Zębuszką w 5?

Tak to on, dzikusek ale nieszkodliwy ;-)

ToraNeko

Od: Wto lut 16, 2010 17:25

Post » Czw maja 27, 2010 18:26 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Nie wiem czy pierwszy post jest na bieżąco uaktualniany ale jeśli tak to ja jestem zainteresowana POZIOMKĄ ;) czy daje jest do wzięcia? Mogłabym się dowiedzieć coś więcej na jej temat?
Podoba mi się jeszcze Thor i Ricky :)

Maddzia007

Od: Wto maja 04, 2010 9:58

Post » Czw maja 27, 2010 19:10 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Pozomka jeszce nie wróciła do schroniska.

Wróciły 32 dzikusy
27 jest na garażu, 4 na mag 3 i 1 mag 1

Szpitale , magazyn 5,6 puste
Wróciła czarna kotka z kociętami z mag 3 -dalej chore

Na kwarantannie są dwa nowe koty.

mk999

Od: Śro lut 10, 2010 20:25

Post » Czw maja 27, 2010 21:37 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Czy gdzieś można znaleźć zdjęcia garażowców z trójki? U mnie są 4 i o ile dogadają się z domowymi, zostaną, jak nie wszystkie na ds to przynajmniej połowa na dt.Bardzo długi dt.
Może udałoby się je zidentyfikować, przynajmniej wstępnie, zanim sczytamy czipy, co wolałabym zrobić najpóźniej jak się da.
Czarny z koloratką jest podobny do Zębuszki, dwa bure pręgowane bez widocznych znaków szczególnych, jaśniejszy jest mniejszy i chyba młodszy, w każdym razie bardziej ciekawski, ten ciemniejszy trochę wycofany, nie ucieka w popłochu, ale nie podchodzi i na razie nie bardzo chce się bawić, czwarty to bury, niby tabby, ma marmurki na bokach, ale takie niezbyt wyraziste. Zdecydowanie najodważniejszy i ufny, podejmował próby włażenia na kolana, ale pod kocykiem, żeby nie było widać. Poza tym umie wylogować z windowsa, gdy odchodzę od komputera zajmuje moje miejsce:)
Jakieś skojarzenia?
Byłabym wdzięczna, bo przynajmniej wstępnie mogłabym się umówić ze schroniskiem.

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Czw maja 27, 2010 21:41 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

mk999 pisze:Pozomka jeszce nie wróciła do schroniska.

Wróciły 32 dzikusy
27 jest na garażu, 4 na mag 3 i 1 mag 1

Szpitale , magazyn 5,6 puste
Wróciła czarna kotka z kociętami z mag 3 -dalej chore

Na kwarantannie są dwa nowe koty.

od nas wróciły dwa, nie lubią ludzi albo naszych klatek albo wszystkiego na raz, trzeci znalazł dom, bo co to za dzikus co barankuje, tańczy i śpiewa? :wink: z drugiej strony, wpadł taki na parę dni, nikt nic o nim nie wie oprócz tego, że czarny kocur, odgapił od naszych kotów jak się trzeba zachować przy wizytujących, jedna wizyta w kociarni i kto poszedł do domu?? NOWY :mrgreen:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt maja 28, 2010 4:43 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tweety pisze:od nas wróciły dwa, nie lubią ludzi albo naszych klatek albo wszystkiego na raz, trzeci znalazł dom, bo co to za dzikus co barankuje, tańczy i śpiewa? :wink: z drugiej strony, wpadł taki na parę dni, nikt nic o nim nie wie oprócz tego, że czarny kocur, odgapił od naszych kotów jak się trzeba zachować przy wizytujących, jedna wizyta w kociarni i kto poszedł do domu?? NOWY :mrgreen:

brawo :ok:
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Pt maja 28, 2010 9:54 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

j3nny pisze:
Tweety pisze:od nas wróciły dwa, nie lubią ludzi albo naszych klatek albo wszystkiego na raz, trzeci znalazł dom, bo co to za dzikus co barankuje, tańczy i śpiewa? :wink: z drugiej strony, wpadł taki na parę dni, nikt nic o nim nie wie oprócz tego, że czarny kocur, odgapił od naszych kotów jak się trzeba zachować przy wizytujących, jedna wizyta w kociarni i kto poszedł do domu?? NOWY :mrgreen:

brawo :ok:

:D :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pt maja 28, 2010 11:00 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

nighthawk pisze:Czy gdzieś można znaleźć zdjęcia garażowców z trójki? U mnie są 4 i o ile dogadają się z domowymi, zostaną, jak nie wszystkie na ds to przynajmniej połowa na dt.Bardzo długi dt.
Może udałoby się je zidentyfikować, przynajmniej wstępnie, zanim sczytamy czipy, co wolałabym zrobić najpóźniej jak się da.
Czarny z koloratką jest podobny do Zębuszki, dwa bure pręgowane bez widocznych znaków szczególnych, jaśniejszy jest mniejszy i chyba młodszy, w każdym razie bardziej ciekawski, ten ciemniejszy trochę wycofany, nie ucieka w popłochu, ale nie podchodzi i na razie nie bardzo chce się bawić, czwarty to bury, niby tabby, ma marmurki na bokach, ale takie niezbyt wyraziste. Zdecydowanie najodważniejszy i ufny, podejmował próby włażenia na kolana, ale pod kocykiem, żeby nie było widać. Poza tym umie wylogować z windowsa, gdy odchodzę od komputera zajmuje moje miejsce:)
Jakieś skojarzenia?
Byłabym wdzięczna, bo przynajmniej wstępnie mogłabym się umówić ze schroniskiem.

jak na razie nie mam żadnych skojarzeń :(
poszukam starych zdjęć z G3
z G3 tylko 2 zdjęcia P.K.
Obrazek

Obrazek

Tunisia

Post » Pt maja 28, 2010 17:25 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:
jak na razie nie mam żadnych skojarzeń :(

Dzięki, niestety żaden z buraków, a czarne trudno rozpoznać ;). Wrzucę zdjęcia, ale to raczej jutro, bo właśnie padł czytnik do dużej karty :( Ale za to kociejstwo ładnie pozowało i może dadzą się rozpoznać:)

nighthawk

Od: Pon maja 24, 2010 10:42

Post » Pt maja 28, 2010 19:51 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Tunisia pisze:jak na razie nie mam żadnych skojarzeń :(
Obrazek

Obrazek

Czy ten czarny w środku to nie jest aby "nasz" Drab?
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Sob maja 29, 2010 14:57 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Drab ma chyba bardziej trójkątny pyszczek.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Sob maja 29, 2010 16:52 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

też nie jestem czy to Drab, przy takiej ilości czarnych kotów nie jestem w stanie go skojarzyć
good news
Wasia ma dom,
czarna z białymi znaczeniami Malinka ma dom, Czika ma dom (to już chyba pisałam),
jak już wiadomo Tygrysek tez ma dom
i biało-bury Mazur u mamy Afryki (który faktycznie nie był zaczipowany ze względu na bardzo zły stan przy przyjęciu i jednak nie był z kwarantanny i niestety jest chory)

Tunisia

Post » Sob maja 29, 2010 17:40 Re: Koty z krakowskiego schroniska proszą o domy - reaktywacja

Jeszcze raz gorąco proszę o wszelkie informacje o Majorce która znajdowała się w waszym schronisku. Namiary na nowa właścicielkę. Nadal jej poszukujemy nie stety nie możemy zgłosić tego do schroniska. Przyjęto telefonicznie nasze zgłoszenie ale zdjęć nie zamieszczono. Bardzo proszę o informację - pomoc. Nie mamy informacji kim jest nowa właściecielka i niepokoimy się ogromnie.

tosh

Od: Sob maja 15, 2010 0:32

[poprzednia][następna]