U Gryzi koty3. Gala, Stefan, Mirmiłek, Wiki [']. tęsknię ...

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Wto maja 25, 2010 9:39 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Delikwent nie daje mu do siebie podejsc, chyba ze jest tak zaspany ze nie kuma. Ale moze Mlody zlizal wlosy z koca zaanektowanego przez Delikwenta.
Wyraznie ma problem z kupą. Trzy wizyty w kuwecie, dopiero za trzecim razem wycisnął mały kawałek czegos jasniejszego niz zwykle z niewielka iloscią sluzu. Smierdzace, ale nie bardziej niz zwykle. Zebrałam to cos na wszelki wypadek, juz ustalilam gdzie moge zrobic testy pp, siedze i czekam na rozwoj wypadkow.

Niby wiem ze test najlepiej robic od razu, ale z drugiej strony wolalabym ta kase przeznaczyc na dodatkowe porcje miesa dla mamki Grzdyla...

Sabine z lozka wyrwalam pytaniem czy zaden kociak u niej nie rzygal.

Wiec siedze i sie wgapiam na Mlodego. Chyba zaczyna sie czuc inwigilowany bo posykuje. Ale osowialy to on NA PEWNO nie jest. Wlasnie polują na siebie z Gryzeldą. Nawet Delikwent się trochę przyłaczył.

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Wto maja 25, 2010 10:01 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Jak nie jest osowiały to dobrze.
A jak goni to jeszcze lepiej, ruch pobudza perystaltykę jelit(czy jak to się tam nazywa)
Moja cała czwórka przed wizytą w kuwecie na coś grubszego urządza dzikie gonitwy
Może w końcu zrobi to co powinien
Ale dalej go inwigiluj
I jakby co to pędem do weta
Mruczek, Gapcio, Gucio, Filip, Filemon w jednym żyją domku!
viewtopic.php?f=46&t=80071&p=12585019#p12585019

jarekm

Od: Pon sie 18, 2008 1:33

Post » Wto maja 25, 2010 10:12 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Delikwent zaspany zapomniał ze nie lubi kocich dzieci co mały natręt skrzętnie wykorzystał

Obrazek

Poker71

Post » Wto maja 25, 2010 19:31 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Chwilowo panika zawieszona na kołku. Młode zjadło co nieco (gerberkiem indyczym pluje ku radosci Delikwenta, ktory sie za niego z kolei da pokroic, lasuch jeden; natomiast z dziką pasją wsuwa dorosłe mokre :/). Wiecej wymiotowania nie było. Biegunki tez nie (kupczy raz-dwa razy dziennie, na razie nawet nie podchodzi do kuwety). Do południa był taki jakby nieruchawy, ale zdaniem TZ za duzo wymagam od kota ktory spi :lol: Potem na przemian drzemka i polowanie na cokolwiek czyli norma.

Poker71

Post » Śro maja 26, 2010 14:13 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Pięknie razem wyglądają dwa pręgusy. :D
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro maja 26, 2010 14:18 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Delikwent wytrzymuje tak z 5 minut, potem Młode dostaje łapną informację ze ma sobie isc :) Ale po Delikwencku- bez pazurów i mordowania. Pac i wystarczy.

W sumie mu się nie dziwię. Upierdliwe to małe i miauczące wiecznie. Ja ludzkich dzieci nie lubię, on ma prawo nie lubic kocich :lol:

Poker71

Post » Śro maja 26, 2010 14:37 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Zwłaszcza, że z niego jest niespotykanie spokojny kot, który ceni sobie spokój, wygodę i obecność miziającego go człowieka.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Śro maja 26, 2010 14:40 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Spokój jak spokój: nie widziałas co on wyrabia jak jest w robocie światełko laserka :ryk: I jak go potem szuka jak mi się znudzi...

On po prostu biega tylko za tym co jest NAPRAWDĘ interesujące.

Ale na fotel nie wskakuje. WCHODZI 8O Idiotyczny widok :ryk:

Poker71

Post » Śro maja 26, 2010 18:44 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Albo ja dzis mam wrazliwszy nos (mozliwe), albo Delikwent się załatwił sekundę przed moim wejściem... ale on mi dziś kocurzo jakby zajeżdża?? To możliwe po kastracji, przed kastracją tak nie waniało :?:

Poker71

Post » Śro maja 26, 2010 22:49 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

A w Warszawie to On by zamieszkać nie chciał przypadkiem? Tak pytam, z ciekawości.....
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 27, 2010 6:22 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

On by chciał nawet w Australii, jesli dom będzie GODNY tak cudownego kota. W koncu zna swoją wartość :ok:

Jak dobry dom to się zawiezie.

Poker71

Post » Czw maja 27, 2010 7:26 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Eeeee, to mój dom się nie nada. Na kotach się nie znam, pół życia psy ratuję, chcę dwa koty naraz żeby mi łatwiej było, balkon sama sobie osiatkuję, bo mi się 3 tysięcy nie chce na to wydać, podłogi mam zniszczone przez sraluchy ze smalcowni, czyli żadne saloony...... bez sensu.
No i nie mamy alergii, a tu już całkiem do d...... 8)

A tak serio, to każdy kto chce przygarnąć kota czy psa może cuda na kiju opowiadać, ale na szczęście świat jest mały i są tu Ciotki z dogo, żeby dać głos w sprawie godności, w razie co...... tak tylko z ciekawości mówię ;)
ObrazekObrazekObrazekObrazek

spinca

Od: Pon paź 19, 2009 12:49

Post » Czw maja 27, 2010 7:33 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Kochana, w cuda na kiju nie wierze, sprawdzimy Cie sie nie boj, tak z ciekawosci :lol:

Delikwent to kot ktory musi mieć
1. DUUUUŻOOOOO miłości (głaskania nigdy dosc!)
2. obsługę która lubi czesać bo zdarza mu sie linieć
3. dom, który będzie pilnował jego włóczęgowskich zapędów (jakby mógł toby wylazł dziurką od klucza, tak z ciekawości)
4. wikt opierunek i miłość bezgraniczną do końca dni swoich oby jak najdłuzej

Z młodym półtoramiesięcznym się dogaduje jako-tako czyli raczej na odległość tak z 20cm najlepiej. Zjeść nie zje małego, bo to cierpliwy kot jest, czasem się pogonią ale tak bardziej od niechcenia, Delikwent typem kota sportowego nie jest. Na młode działa uspokajająco, ale super opiekuńczy nie jest (egoista, pierwszy przy misce i pierwszy przy ręce).

Przez pierwsze dni kilka posykiwał i powarkiwał na młode nieznośne, teraz tylko lekki pac łapą w razie co. Młode rozumie i go nie zaczepia, bawi się z nienormalną Gryzeldą, ale spi najchętniej w okolicy Delusia. Podział ról :kotek:

Ale polezeć i pomruczeć to cały ON.
A towarzyski do przesady. Zadny gosc straszny nie jest- na pewno gosc przyszedl po to, zeby Deluś miał więcej rak do głaskania 8)

Królewicz taki cudny :ok:

Poker71

Post » Czw maja 27, 2010 15:25 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... Cudowny SREBRNY szuka DS

Jesteśmy po rozmowie. Jeszcze tylko wizyta przedadopcyjna (zaraz poszykam kogos w stolicy) i organizacja transportu (kto jezdzi trojmiasto-warszawa?) i Delus bedzie miał domek w stolicy!

Poker71

Post » Czw maja 27, 2010 16:28 Re: Redziaki Gryzi. Gala [*]... transport 3miasto-W-wa potrzebny

Byłoby bombowo, kotek obieżyświat :lol: cholera wie skąd - bydgoszcz-trójmiasto- wawa :mrgreen:
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

[poprzednia][następna]