ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-ZA TM :( :( :(

Koty i kotki do adopcji

Moderatorzy: Estraven, LimLim, Moderatorzy

Post » Nie kwi 25, 2010 17:35 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Moja Śliczna Czarnuszka :)

Na pewno ktoś Cię pokocha, tylko musi Cię tu zobaczyć :(
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Wto kwi 27, 2010 10:14 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Czarne Pantery są super :)
Ogłoszenia ma koteczka?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Wto kwi 27, 2010 10:35 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Allegro ma. Wątek tu i na forum AFN i jest w adopcjach AFN, jeśli dobrze pamiętam.
Obrazek

vega29

Od: Pt lip 31, 2009 13:39

Post » Wto kwi 27, 2010 10:44 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Link do allegro http://www.allegro.pl/item1007543136_ala_czarna_kruszyna_z_zabocikiem_szuka_domu.html

Co gorsza, nie mam lepszych zdjęć i chwilowo nie będę miała...
Obrazek

vega29

Post » Śro kwi 28, 2010 9:15 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Komu koteczkę ?

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Śro maja 05, 2010 7:44 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

Ala została adoptowana do DT/DS?
nie do końca rozumiemy tę sprawę, gdyż do domu zabrała ją wolontariuszka nie informując nikogo o niczym...
czekamy na wyjaśnienie sprawy
tymczasem wstawiam kilka fotek, które wolontariuszka wstawiła na forum AFN

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pt maja 21, 2010 17:18 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

No i jak? Wyjaśniło się w końcu, czy to DT czy DS???????
Obrazek

vega29

Post » Wto maja 25, 2010 20:47 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-OSTRÓDA - DT/DS PILNIE!

No więc Ala zostaje w tym domu na stałe :)
Obrazek

vega29

Post » Czw lip 29, 2010 20:17 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-MA DS!!

Ludzie nikt mi nie powiedział o wątku mojej futrzastej.........Jutro 3 miesiące będzie jak jest z nami.Po sterylce jest jakiś czas temu.Uwielbia spać ze mną.Najchętniej za dnia śpi na kanapie w najlepsze. :)
"Nie ma znaczenia ile masz pieniędzy, ani ile rzeczy, możesz być biedakiem, ale mając psa jesteś bogaty" - Louis Sabin

Sylwia'*

Od: Czw lip 08, 2010 19:53

Post » Wto sie 24, 2010 21:42 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-ZA TM :( :( :(

Otrzymałam dziś przykrą informację, iż Ala odeszła za TM :crying: :crying: :crying:
Mam nadzięję, że Sylwia* napisze nam coś bliżej o okolicznościach tego zdarzenia...

Aluniu dla Ciebie...

Obrazek

Brykaj szczęśliwa za TM czarna panienko z wystającym języczkiem :cry: :cry: :cry:
Obrazek

vega29

Post » Sob sie 28, 2010 17:24 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-MA DS!!

Sylwia'* pisze:Ludzie nikt mi nie powiedział o wątku mojej futrzastej.........Jutro 3 miesiące będzie jak jest z nami.Po sterylce jest jakiś czas temu.Uwielbia spać ze mną.Najchętniej za dnia śpi na kanapie w najlepsze. :)

Mój Boże koniecznie trzeba podać nazwisko tego weta, żeby po sterylce takie coś się wydarzyło

Obrazek

[URL=http
://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/65b53c4b6286d8df.html]Obrazek[/URL]

Obrazek

Obrazek

czy tak powinien wyglądać 2 tygodniowy kot?

Obrazek

Niestety nie udało nam się go uratować...jak i Ali..
Obrazek

Aga_Mazury

Od: Nie sty 11, 2009 10:08

Post » Sob sie 28, 2010 21:00 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-ZA TM :( :( :(

:cry: :cry: :cry:

Czy to był kociak Ali? 8O Po sterylce? 8O Który to wet? :evil: :evil: Masz jakieś info na ten temat? Na forum jest wątek o weterynarzach polecanych i niepolecanych... można tam wpisać ku przestrodze :evil:

Aga, a co się stało Ali? Sylwia przysłała do mnie, jako autorki wątku władnej mieszać w jego tytule, tylko informację, że Ala jest za TM... i nic więcej...
Obrazek

vega29

Post » Pon wrz 06, 2010 10:46 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-ZA TM :( :( :(

Kopiuje info z forum AFNu
Ala trafiła do domku wychodzącego. Chodziła na spacery, spotykała się z innymi kotami... Poinformowano nas już jakiś czas temu, że kotka została wysterylizowana. Jednak dopiero we wtorek 24.08 dowiedzieliśmy się jaka jest prawda...
Tak naprawdę to śmierć Ali przyczyniła sie do ujawnienia wszystkich faktów.
Otóż Ala nie została wysterylizowana. Jakby tego było mało, niedawno sie okociła i jednym z jej maluszków był Zyzio vel Alutek (`)
Ala zapewne umarła na komplikacje poporodowe. Czuła się bardzo źle, wole nie wiedzieć w jak wielkich męczarniach odchodziła. Być może nie okociła sie do końca, być może miała wypadek... Tego już sie nie dowiemy. Jedno jest pewne - gdyby Ala została wysterylizowana, nie spotkałby jej taki los. Nie wspomnę już o losie kociaków, które przyszły na świat tylko po to, aby odejść w cierpieniach. Ich mama była chora więc nie karmiła ich zbyt często, nie grzała ich swoim ciałkiem...
Gdy Alutek trafił do Oli, miał ok. 2 tygodni a wyglądał jakby miał co najmniej kilka dni. Był bardzo malutki. Prawdopodobnie miał bardzo duże niedobory żywnościowe lub urodził się bardzo ciężko chory. Na koniec jeszcze dodam, że maluszek miał pchły...
Mam nadzieję, że już żaden z naszych podopiecznych nie będzie musiał przechodzić tego, co Ala oraz że wszyscy zrozumieją, dlaczego sterylizacja jest tak bardzo potrzebna.
Stajesz się odpowiedzialny za to, co oswoiłeś...
Obrazek

lidka_park

Od: Nie lip 26, 2009 12:18

Post » Pon wrz 06, 2010 15:28 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-MA DS!!

Sylwia'* pisze:Ludzie nikt mi nie powiedział o wątku mojej futrzastej.........Jutro 3 miesiące będzie jak jest z nami.Po sterylce jest jakiś czas temu.Uwielbia spać ze mną.Najchętniej za dnia śpi na kanapie w najlepsze. :)

zdjęcia tego maluszka mną wstrząsnęły
los koteczki i jej potomstwa też

czy dobrze zozumiem że kotka zaszłą w ciąże a potem umarła będąc pod opieką Sywii?????????
Sylwii która pisała że kotka zostałą wysterylizowana, Sylwii która jest wolontariuszką w schronisku i forumowiczką ?????????

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Pon wrz 06, 2010 15:55 Re: ALA - CZARNA KRUSZYNA Z ŻABOCIKIEM-ZA TM :( :( :(

:cry: :cry: :cry:

(')
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]